Strategisk planlægger Mette Nedergaard Gladsaxe Kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Spilleregler. Du sidder til bords med to modstandere og spiller for dit hold.
Hvad er korruption? En kort introduktion
Periodisering Instruktørsamling.
SYGEPLEJESYMPOSIUM 2013: Recovery - fra vision til virkelighed, Region Hovedstadens Psykiatri, 17. januar 2013 Annette Rolsting, Bedre Psykiatri ”Sproget.
Kapitel 2.
Salg og service Dag 3.
Roskilde Bibliotekerne Grundlæggende introduktion til projektarbejde
Spilleregler.
Mogens K. Skadborg exam.art.phil., MEVO Overlæge
Virksomheder - definition
Kortfilm – de 7 parametre
Gør det simpelt Trænings planlægning.
1 Information Systems Strategy and Implementation: A Case Study of a Building Society En fremlæggelse og gennemgang.
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Overvejelser inden udsendelsen af dagsorden –Målrettet mod deltagerne –Nøglepersoner skal være til stede –Ingen punkter hvor svaret er givet –Vigtig –
Facebook Ung i Grenå.
Vil du tilbagekalde en fuldmagt på vegne af en borger?
SAPA netværksmøde den 10. juni 2014
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
Den strategiske forretningsplan – hvordan
Kodeks for offentlig topledelse
På det efterfølgende dias (startsiden) er vist formationen.
Ligningsløsning Mål Find den værdi af x, som gør ligningen sand.
Blank Light grey NCC, Teknik 1 Definition på ESCO Energy Service Company ESCO - en forretningsmodel, hvor forbedringer og investeringer i ejendommen.
Prøvebeskrivelse Bedømmelsesdokument
Problemorienteret projektarbejde
Landsbyggefondens IT system. IT-systemet Hvorfor? -Et længe næret ønske fra ”kunderne” -Skabe indsigt i og dialog om ansøgningsprocessen -Bedre styring.
Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop
Idé, mål og politikker Kapitel 9
STUDIETEKNIK EUX - REBSLAGERVEJ.
Introduktion og eksempler
Læring, kommunikation og samarbejde
FORHANDLING.NET. Forhandling i individuelle arbejdsforhold FORHANDLING.NET Det handler om at skabe merværdi Interessebaseret forhandling handler om at.
Spilleregler. Del spillerne op i hold. Holdene konkurrerer om at finde de rigtige svar i materialet.
Hvordan virker certificering som arbejdsmiljøregulering? Robson Sø Rocha, PhD Assistant Professor Copenhagen Business School.
Øvelse 11 (Longest Increasing Subsequence)
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
”Iagttagelse af Flere Virksomheder I Vækst-programmet” v/ Torben Ladefoged Erhvervsdirektør Mariagerfjord Erhvervsråd.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Kapitel 8 ØKONOMI – BNP, VÆKST OG HVORDAN DER PRIORITERES OG VÆLGES MELLEM KNAPPE GODER?
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Sitet og børns livsverden Camilla: Brugercentreret design Mette: Designproces og anbefalinger Flemming: Sitets samspil med andre medier og børns livsverden.
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, en borger har fået? Som betroet medarbejder eller lignende kan du opnå mulighed for at se detaljer om en fuldmagt,
Carsten Lindorf Lean administration og service Forstyrrelser og afbrydelser  ”Kunden er i processen, i stedet for slutprocessen  ”Kunden” har mulighed.
Carsten Lindorf Lean administration og service Forstyrrelser og afbrydelser  ”Kunden er i processen, i stedet for slutprocessen  ”Kunden” har mulighed.
Carsten Lindorf Lean administration og service Forstyrrelser og afbrydelser  ”Kunden er i processen, i stedet for slutprocessen  ”Kunden” har mulighed.
Stress En folkesygdom?.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Workshop 1 på BIP seminar, d. 10 juni 2015 i Vejle
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Uvikllingskonsulent Kirsten Leth. DBF Nord - og Midtjylland.
Som mennesker og ledere udvikler vi os kun ved at sætte os selv og vores selvforståelse på spil – vi må lukke tvivlen ind, for at lære noget nyt. Vi vil.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
Implementering af rehabilitering i Frit valg Mekanisme og bæredygtighed Henrik Stæhr, Adm. dir. Cura Pleje A/S KL ældrenetværk nov 15.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Sammen skaber vi i morgen Venture City Horsens 10 slides du bør have med /spørgsmål du skal besvare (inspiration Guy Kawasaki) sammen skaber vi i morgen.
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
Konflikter og kommunikation
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
KLIMASPIL AARHUS Præsenter programmet:
Det nære Sundhedsvæsen de næste skridt
Dokumentation.
Refusionsreformen 12. november 2018.
Arbejd effektivt og præcist
Højtuddannede og Vækst
Præsentationens transcript:

Strategisk planlægger Mette Nedergaard Gladsaxe Kommune

Energisimulator - Introduktion

Energisimulator handler om at planlægge fremtidens energisystem. For at skabe størst mulig udvikling og vækst er det nødvendigt at samarbejde på tværs af aktørgrupper og interesser. Deltagerne har hver sin rolle, og samarbejder om netop at opnå størst mulig vækst – målt på 4 parametre ” borgertilfredshed” – ”forsyningssikkerhed” – ”klima” og ”økonomisk vækst”. Alle 4 områder starter ved nul. Den gruppe, der til slut har opnået størst vækst målt på alle 4 parametre tilsammen er vinder. På jeres bord ligger der nu en spilleplade. 6 deltagerplader – en til hver. 6 rollekort – 1 til hver. 16 udviklingskort fordelt på 4 udviklingsområder. 18 eventkort. 4 ”vækstmeterbrikker” og 50 ”ressourcer”.

DELTAGERPLADE Hver deltager får en deltagerplade, her lægges ens rollekort. De forskellige interesser, som den enkelte rolle skal varetage fremgår af pladen Pladen giver overblik over valg af udviklingstiltag. Hver deltager får en deltagerplade. Alle deltagere modtager desuden et rollekort, som viser den rolle, man har under spillet. De forskellige rollers interesser fremgår af deltagerpladen. Rollerne er: Teknik- og Miljøforvaltningen, Erhvervslivet, Energiselskaber, Transportselskaber, Borgere, Vidensinstitutioner. Når I har valgt rolle, så læg jeres rollekort på feltet på deltagerpladen. Deltagerpladen giver også et overblik over de forskellige udviklingsindsatser, som man kan vælge.

Den der vælger Teknik- og Miljøforvaltningen får en meget aktiv rolle i spillet. Det er nemlig den rolle, der træffer de endelige beslutninger i forhandlingerne om valg af udviklingsområder. Det er derfor op til kommunen at vælge, hvor meget den vil inddrage og/eller lade sig påvirke af de andre rollers holdninger. Hver rolle tildeles et antal ressourcer fra starten. Antallet af startressourcer fremgår af rollekortet. Ressourcerne anvendes til at sætte udviklingstiltag i gang. Derudover tildeles undervejs i spillet ressourcer ved valg af udviklingstiltag til den eller de aktører, som tiltaget kommer til gavn. Dette fremgår af udviklingskortene.

Målet er at få skabt så høj en vækst som muligt på alle 4 parametre Målet er at få skabt så høj en vækst som muligt på alle 4 parametre. Væksten synliggøres på pladens vækstmeter, hvor der placeres spillebrikker, som markerer, hvor man befinder sig på vækstmetret.

Vækstmeter Borgertilfredshed Forsyningssikkerhed Økonomisk vækst Klima Høj vækst Middel vækst Målet er at få skabt så høj en vækst som muligt på alle 4 parametre. Væksten synliggøres på pladens vækstmeter, hvor der placeres spillebrikker, som markerer, hvor man befinder sig på vækstmetret. Lav vækst Nul vækst

Der er 4 forskellige udviklingsområder, som man skal vælge imellem – nemlig Transport, Energiforbrug, VE-kilder og Konvertering og distribution. Indenfor hvert udviklingsområde er der fire forskellige udviklingskort, hver med sit udviklingstiltag. Hver enkelt udvikling har sin pris, som fremgår af kortet. Rollerne samarbejder om at betale for udviklingen. Og hver udvikling giver ressourcer til bage til de roller, som har gavn af den pågældende udvikling. Desuden gives vækstmeterpoint afhængig af vækstpotentialet. Læg rollekortene på den store spilleplade – på de markerede 4 udviklingsområder.

Eventkort er udefra kommende påvirkninger, som får konsekvenser for væksten. De kan både være positive og negative. Læg eventkortene med bagsiden op på den store spilleplade.

Spillets gang Vælg rolle og modtag startressourcer Vælg udviklingsområde. Teknik- og Miljøforvaltningen er forhandlingsleder. Efter forhandling vælges udvikling indenfor det valgte udviklingsområde. Betaling sker, og de roller, der opnår gavn af udviklingen, modtager de ressourcer, som fremgår af udviklingskortet. Brikkerne rykkes på vækstmetret som beskrevet på udviklingskortet. Øverste eventkort trækkes fra bunken. Konsekvensen gennemføres. Er konsekvensen pointtab på vækstmetret, så rykkes brikken tilbage. Den kan dog aldrig rykkes længere tilbage end til nul. Spillet gentages fra trin 2.