Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

”Iagttagelse af Flere Virksomheder I Vækst-programmet” v/ Torben Ladefoged Erhvervsdirektør Mariagerfjord Erhvervsråd.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "”Iagttagelse af Flere Virksomheder I Vækst-programmet” v/ Torben Ladefoged Erhvervsdirektør Mariagerfjord Erhvervsråd."— Præsentationens transcript:

1 ”Iagttagelse af Flere Virksomheder I Vækst-programmet” v/ Torben Ladefoged Erhvervsdirektør Mariagerfjord Erhvervsråd

2 Emner 1.De lokale erhvervskontorers rolle og interesser i FVIV-programmet 2.Iagttagelser i forhold til FVIV-programmet ud fra 3 perspektiver: Som kernegruppemedlem Som repræsentant fra et lokalt Erhvervsråd Som ”gammel” konsulent

3 Vigtige præciseringer om det lokale Erhvervsråds rolle Erhvervsrådene investerer af egen interesse tid i projekter og modtager IKKE honorar herfor ! Erhvervsrådene vil IKKE vælge rådgiver for den deltagende virksomhed Erhvervsrådene er IKKE potentielle rådgivere/konsulenter i FVIV-forløbet

4 De lokale erhvervskontorers rolle og interesser i FVIV-programmet Interesse: Synliggøre FVIV-programmet som et af de tiltag der gør ”vores” område relevant at drive virksomhed i Flest muligt af ”vores” lokale og relevante virksomheder med i programmet Størst muligt udbytte for ”vores” lokale virksomheder. –Value for money –Vækst / Vækstvilkår Rolle: Synliggørelse af FVIV for lokale virksomheder Indledende sparring om deltagelse i FVIV Formidle kontakt til FVIV Møde – sammen med Væksthus Nordjylland” Udtalelse til ansøgningen Kernegruppemedlemmer Evt. opfølgende dialog.

5 ”Iagttagelser” omkring FVIV- programmet. Set fra et ”kernegruppeperspektiv” ”VILJEN og EVNEN til vækst” er væsentligste kriterier for at blive godkendt Den økonomiske støtte fra programmet bør ikke være primære årsag til virksomhedens ”deltagelse”, men en løftestang for de resultater der opnås SMV-kravet kan ikke umiddelbart fraviges

6 ”Iagttagelser” omkring FVIV- programmet Set fra et lokalt Erhvervsråd Meget fint hvis konsulenter hjælper virksomheder godt på vej ind i FVIV-programmet – MEN valget af konsulent skal stå ”3-tilbuds- distancen” Vi vil hellere ”pull” end ”push” - vi råder ikke virksomheder til at købe ”metervaren”, hvis det er et specialprodukt de har brug for. Vi hjælper gerne ”kunden” til at få råd til at købe produktet – ikke sælgeren til at få solgt ”skidtet”

7 ”Iagttagelser” omkring FVIV- programmet. Set ud af øjenkrogen fra en ”gammel konsulent” Likviditet – må blive en konkurrenceparameter – virksomhederne skal ”lægge ud” eller bede sine rådgivere være tålmodige med at få honorar Programmet kan IKKE yde støtte til den del af honoraret der ligger over 1000 kr pr. time – Det betyder ikke at timesatsen skal være 1000 eller at den ikke må overstige 1000 kr. 200 virksomheder kræver minimum 600 tilbud fra rådgivere – omvendt er ”vinderraten” vel gns. 33%)


Download ppt "”Iagttagelse af Flere Virksomheder I Vækst-programmet” v/ Torben Ladefoged Erhvervsdirektør Mariagerfjord Erhvervsråd."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google