Hvordan giver man levendevand til sin næste? Dialog mellem Jesus og den samaritanske kvinde ved brønden i Joh 4.1-42 Kærligheden formidles til msk ved.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Livets Ord April 2012.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Nøgler til menighedens vækst
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Det personlige vidnesbyrd Undervisning Aalborg lørdag den 2. maj 2009.
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Tradition og Fornyelse
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Region Midtjyllands tilbud 2013
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Guds glæde gennem generøsitet
Det profetiske Den bibelske forståelse af det profetisk
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Grunde til at jeg elsker dig
God kommunikation gi’r arbejdsglæde
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Ølgod kirke 29. maj 2011.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
Julens symboler Matthæus 2
604 – Gud, din kærlighed du os sender 1, S1
349 – Jeg ville gerne turde tro 1, S1
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
Livets Ord Februar 2018.
227 – Kom Helligånd, mit hjerte fyld 1, S1
Præsentationens transcript:

Hvordan giver man levendevand til sin næste? Dialog mellem Jesus og den samaritanske kvinde ved brønden i Joh Kærligheden formidles til msk ved Dominique Lachat Frederiksværk Salem den

Nøgleord  Joh 4.14  Jesus siger: ” Drikker man af det her almindelige vand, bliver man tørstig igen. Men drikker man at det vand, jeg giver, vil man aldrig mere tørste. Det vand, jeg giver, bliver som en kilde, der vælder frem med evigt liv”

JESUS i dialog med kvinden ved brønden Joh

Hvordan taler man om Gud til mennesket ?  1. Man bevæger sig hen hvor mennesker befinder sig  Jesus standsede ved Jakobs brønd (Joh 4.4-5)  2. Man spørger om hjælp angående dagligdags behov  Jesus spørger kvinden om noget vand (Joh 4.6-9)  3. Man henleder samtalen på Guds Søn  Jesus henleder samtalen på det levende vand (Joh )  4. Man lader Gud fylde mennesket med levende vand  Jesus giver kvinden et guddommeligt kundskab (Joh )

Hvordan taler kvinden om Gud til befolkningen ?  1. Hun bevæger sig hen hvor mennesker befinder sig  (Joh 4.28)  2. Hun spørger folk angående hendes daglig tilværelse  (Joh 4.29a)  3. Hun henleder samtalen på Messias, den Salvede  (Joh 4.29b)  4. Hun lader Gud fylde mennesket med levende vand  (Joh )

Indledende og afsluttende punkter  0. Man fyldes selv med levende vand  Jesus åndelig mad og drik kom fra Faderen (Joh )  5. Man er glad når høsten bringes i Gudsriget  En lokalbefolkning kommer til tro (Joh )

Hvordan man bringer levende vand til sin næste.  0. Sørg selv for at blive fyldt med det levende vand  1. Imødegå mennesket  2. Vis gerne at du har brug for hjælp (timelig/menneskeligt)  3. Anvend det kreative omdrejningspunkt (evigt/guddommeligt)  4. Overlad Gud opgaven at fylde mennesket med levende vand  5. Fryd dig at snart se nye mennesker tilbede Gud  Derfor tag den beslutning i dag.  ”jeg vil målbevidst arbejde på at bringe levende vand til min næste”  Gerne i kommende uge Konklusion

 På en skala fra 0 til 5, hvordan har du det med disse handlinger?  0. Jeg føler mig tit fyldt med det levende vand, og tanker ofte op  1. Jeg har det nemt ved at imødegå mennesker  2. Jeg har ofte brug for hjælp, og beder gerne andre om hjælp  3. Jeg er god til at anvende kreative omdrejningspunkter  4. Jeg overlad Gud opgaven at fylde mennesket med levende vand  5. Jeg fryder mig ofte ved tanken, at se nye mennesker tilbede Gud  Indkreds den handling som du har bedst med, og den du har det sværest med.  Hvilken handling har du mulighed for at forbedre? Guds kærlighed er altid handling G u d s k æ r l i g h e d s e r m u l i g h e d e r

 Fra 0 til 5, hvad er din vurdering af menigheden?  0. Menigheden er god til at tanke op med levende vand  1. Menigheden er god til at gå ud til befolkningen  2. Menigheden er god til at inddrage ”ikke troende” til at hjælpe den  3. Menigheden har ”nøgler” for at kommunikere Evangeliet til lokalbefolkningen  4. Menigheden beder ofte Helligånden at overbevise befolkningen  5. Menigheden er i forventning om, at se nye mennesker tilbede Gud  Indkreds den handling, som menigheden har det bedst med, og den handling som menigheden har det sværest med.  Hvilken handling er menigheden i stand til at forbedre? Guds kærlighed er altid handling Guds kærlighed ser muligheder