Fokus på personlige kompetencer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad har DAK-E gang i?. Til verdens bedste håndværkere Vi er tildelt den opgave, det er at udvikle et værktøj til nogle af verdens bedste håndværkere.
Advertisements

Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Roskilde Tekniske Skole
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Indsamlingsmetoder.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
New Insight - Noter til præsentation
Illustrationer til undervisningsbrug
Det her talent foregår i nærheden af mig…
Produktion og Logistik
Vi gennemførte en række interview ifm
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Sprog/billeder på Internettet
Kompetencecenter Esbjerg VESTJYLLAND I EN GLOBALISERET VERDEN.
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Det autentiske menneske
Hvor der er fokus på klimaet.
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
All You can do is tickle it, and see how it jumps
Ledelse Består i et samspil mellem mennesker, for at nå
Thomas’ ledelsesværktøjer
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
1 Samspillet mellem virksomheder og kompetencecentre.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Fortæl om din seneste succes i klasseværelset. Hvordan påvirker fraværet de klasser, du underviser?
Hvordan passer jeg på mig selv ?
- Gør jeg det godt nok som leder. - Gør mine ledere det godt nok
MedTech Innovation Center – effektiv kommercialisering af innovationer.
Uge 7 Unge og seksualitet.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Omgangstone og kollegialitet
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
Hvad er vejledning? Uddannelses- og erhvervsvejledning er en proces, der foregår i et samspil ml. oplysning, undervisning, praktiske aktiviteter og personlig.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
VEJEN TIL DEN GODE LINKEDIN PROFIL
Bestyrelsen som arbejdsgiver Bestyrelseskonference Lørdag d. 16. juni 2012.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
Workshop om vidensdeling og kompetencer ved samarbejder i partnering Hvilke kompetencer er vigtige ved samarbejde i partnering af Michael Stig Ørbech,
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Risikoledelse i København.
Gymnasiet (Stx)
DPS årsmøde 2013 Om mellemområdet mellem den psykoterapeutiske træning og den øvrige læring i den psykiatriske speciallægeuddannelse Hanne Stubbe Teglbjærg.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Læreren som læringsleder
Carsten Lindorf Lean Forandringer Problemstillinger.
Hvordan man bekæmper mobning
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
ASNET Optagelsesgruppen Beretning for året
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
SUF - gevinstrealisering
Kvalitetsudvikling hvordan
Essay.
Mød UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
torsdag den 11. april 2019 Basen
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Fokus på personlige kompetencer Vestjylland i en globaliseret Verden – stor undersøgelse af 10 store virksomheders udfordringer m.h.t. globalisering, rekruttering og kompetenceudvikling. (www.amu-vest.dk) Fremtidens medarbejder: ”Blandt virksomhedslederne vægter de personlige og sociale kompetencer højere end de specifikke faglige og almene kompetencer ” ”Det tyder altså på, at virksomhedslederne mener, at ’kom med personer med den rigtige indstilling, så klarer vi resten’. ”

Fokus på personlige kompetencer Hvordan sikrer man sig som virksomhed, at en ansøger har de personlige og sociale kompetencer, som jobbet kræver? Hvordan arbejder man med teams, som består af medarbejdere med forskellige personlige og sociale kompetencer? Hvordan skaber man et fælles sprog om mangfoldighed og forskellighed? - men helst uden, at nogen er ”dømt forkerte”?

Fokus på personlige kompetencer

Fokus på personlige kompetencer

Fokus på personlige kompetencer

Fokus på personlige kompetencer Overskriften er konsekvent anerkendende ”De blå er gode til samarbejde” ”De grønne er gode til at få ideer” ”De røde får noget fra hånden” ”De grå har blik for detaljen”

Fokus på personlige kompetencer

Fokus på personlige kompetencer

Fokus på personlige kompetencer Hvad får HTH ud af det: - Fælles sprog om forskellige typer af adfærd – konflikthåndtering på en kvalificeret måde Større selverkendelse, og forståelse ens egen adfærds/profils påvirkning på andre – og på hvordan man ser andre mennesker Værdsætten af personlige kompetencer, som er modsat ens egne (Han gider at lave det, jeg ikke gider!) – mod før måske irritation / allergi - Italesættelse af forskellighed, og brug for mangfoldighed, ved nyansættelser - Meget ofte organisationsudvikling drift/udviklingsopgaver

Fokus på personlige kompetencer Får HTH det maksimale ud af arbejdet med personlige kompetencer? Nej! * Grunde: - Mellemledere, der ikke umiddelbart forstår meningen, eller omfanget af, hvad man kan få ud af det. Eller som måske ikke selv har nogen særlig god selverkendelse! - Medarbejdere, der synes, at det er noget pjat. - (For?) mange forandringer i øvrigt.

Fokus på personlige kompetencer For funktionærer evalueres fremover årligt jobbets krav til personlige kompetencer, og evt. ønskelig organisations- eller jobudvikling

Fokus på personlige kompetencer Har det været let? NEJ! Folk føler, man går tæt på, og ser mange spøgelser. Mellemlederne er heller ikke altid taknemmelige for effektive værktøjer, der synliggør, hvad man er god til – og så videre. Hvordan har det påvirket vores evne til at tiltrække nye medarbejder: Det har skræmt nogle, særligt bogligt svage, potentielle ansøgere til timelønnede jobs væk. (Danskkundskaber screenes): Andre er meget begejstrede for denne måde at arbejde på, og tager det som en oplevelse.

Fokus på personlige kompetencer Efteruddannelse: Meritgivende, så vidt muligt – f.eks.: Er alle kantlimerkurser meritgivende i.f.t. GVU/voksenlærling som maskinsnedker Er vores store projektlederkursus leveret af SDU, og eksamineres som HD 2. dels fag Er der hidtil frit optag til at blive voksenlærling som maskinsnedker under GVU-ordningen for alle med > 3 års anciennitet på HTH (opslås årligt i august) Har VUC Vejle stået for VoksenPædagogiskGrundkursus for op mod 50 medarbejdere i alt (70 timer), også med eksamen Har VUC Varde stået for at føre 24 med læse/stavevanskeligheder op til 9. Klasses eksamen i dansk