ØBRO FRI 2020 Kick-off visionsworkshop for ansatte

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Skejby DET GODE GRØNNE BYRUM.
Advertisements

Hvad er familieklassen
Hvordan håndterer vi frikvartererne?
Om eksamen 2011.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Eventudvikling i Rebild Kommune
Skolereformen på Peder Syv Skolen
VELKOMMEN TIL HUSET VENTURE FRIHED UNDER ANSVAR…. DIT LIV – DIT VALG……
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Et væksthus for børn og voksne
Valg til Skolebestyrelsen
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Velkommen til Lagoni SFO
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
Forældremøde august 2009  Efterårssæson 2009  Træning  U13-hjælp  Cafeteria-vagt  Hjemmeside  Forældrebud  Evt?/Spørgsmål??
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Værdigrundlaget i praksis: Politiske Scenarier
Udviklingsplaner Sønderborg
Velkommen til kursus 3: Få dit projekt i mål!. 2 Program Dag •Plenum:Godmorgen og velkommen •Plenum:Udfordringer fra praksis med at få projektet.
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
BK Friheden 98 Teplice (Tjekkiet) 31/3 – 4/
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Klimatilpasningens politiske dimension Sinatur Hotel Frederiksdal Onsdag den 21. maj –
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Holmen 21. Juni 2005 Action Learning Videnskalas Bo Tovby Jørgensen & Lise Rosendal Østergaard
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
VELKOMMEN til alle jer ”nye” 10vk ‘r
Invitation til skolebestyrelserne
FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN
Statistik.
Relationer – børn og voksne
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
Introduktion til Access (Access, del 1)
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Folkeskolereform 2014.
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
Folkeskolereform 1.August Overordnede mål for folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige som de kan. Folkeskolen.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
0.årgang 2012/ årgangs struktur - Hverdagen på 0.årgang.
Nørre Aaby Realskole - en skole jeg er stolt af Velkommen til info-møde om Ællinger 2015 tirsdag den 4. november 2014.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
Åbent dialogmøde Folkeskolereform 2014 Torsdag den 3. april 2014 kl – Rønneskolen, aktivitetssalen Åvang.
Erfaringer og gode råd i forhold til implementering Vand i Byer Stormøde 21. januar
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Skolebestyrelses seminar 19/ Hvad vil vi med denne dag ? Sikre fælles kendskab og accept af vores udgangspunkt Nuværende situation og værdigrundlag.
Mød Aalborg Universitet
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Velkommen til 2. undervisningsgang Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Velkommen til Mere liv i gamles hverdag Kan det lykkes? Formidlingsseminar 3. Marts 2010
Hvad er Klimakaravanen? Hvad er der på hjemmesiden?
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
MTU ELM 2012 Tietgen Summer Camp Tietgen Summer Camp Mål ”Fastholde flere unge i HHX på Tietgen Handelsgymnasium” – især elever med gymnasiefremmed.
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
SFO UGE:33. Velkommen tilbage fra sommerferien. Husk: Møder du i SFO inden kl.7.30, skal du gå i det gule hus, da vi åbner der.
Skolebestyrelses seminar 19/ Hvad vil vi med denne dag ? Sikre fælles kendskab og accept af vores udgangspunkt Nuværende situation og værdigrundlag.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Præsentationens transcript:

ØBRO FRI 2020 Kick-off visionsworkshop for ansatte Aktiviteter den 10-08-2010    Velkommen til et nyt skoleår på Øbro Fri Skole    Opslagstavle    Besøgstæller       Sommerferie skole +SFO åben fra 8-17 - 2KL/3KL/... Skrevet af EF den 19-03-2010 Bilag: tilsynserklæring øbro friskole.doc Bilag: sommerbrev fra bestyrelsen.doc Skrevet af M den 03-08-2010 Læs bestyrelsens sommerbrev Læs her vores tilsynserklæring.   KONTAKT KONTORTIDER   ØBRO FRI 2020 Kick-off visionsworkshop for ansatte og bestyrelse på Øbro Fri Skole program  Besøg siden 06-10-2007:  5580 Onsdag den 18. august 2010 Kl 18-21 På Øbro Fri

Program 17.00 Fællesspisning og uformel snak 18.00 17.45-18.00 Oprydning og pause 18.00 Velkommen ved Erik, Mads, Adam og Lars 18.30 Kick start – Øbro Fri: Én god ting og en udfordring 19.00 Visionsbrainstorm 19.30 Pause 19.45 Visionsprioritering 20.15 5 Visioner for Øbro Fri 2020 20.45 Afslutning og næste skridt 21.00 Tak for i aften

Hvad er en vision? Beskrivelse af en virksomheds overordnede mål Refererer til den lange sigt (i modsætning til kort sigt) Repræsenterer et ønske for en fremtid set fra nutidens perspektiv Er oftest abstrakt snarere end meget konkret (eks. ønske om bedre teknologiforståelse blandt elever snarere end ønske om 25 laptops)

Hvorfor har vi brug for visioner på Øbro Fri? Kan sikre os, at vi er enige om, hvad vi vil med skolen og hvor vi er på vej hen Kan bruges som referenceramme de kommende år Er første skridt mod konkrete initiativer, der skal sikre, at vi opnår vores visioner

Hvorfor bruger vi ikke bare de visioner, vi snakkede om for et par år siden? Afgørende at bestyrelse, ledelse og ansatte er enige om visioner Vi har helt ny bestyrelse Vi har en del nye ansatte Den snak i havde dengang kan vi se som det første skridt hen imod at opnå enighed i dag

Vigtigt: Kriterier for en god vision Formuleret kort og præcist Realiserbar Repræsenterer et langsigtet snarere end et kortsigtet må Abstrakt snarere end meget konkret

Eksempler på visioner: Vi vil uddanne kreativt såvel som fagligt velfunderede elevere Vi vil have, at elever og ansatte er glade når de møder og glade når de går hjem igen Vi vil være Østerbros bedste kreative skole Vi vil takle udfordringer så snart de opstår og ikke når det er for sent Vi vil sikre, at elever har gode rammer både indendørs og udendørs Vil vil sørge for, at vores elever bruger deres krop i den daglige skolegang

Eksempler på noget der ikke er en vision, men snarere et middel til at opnå en vision (og som vi derfor gemmer til næste gang) Vi vil købe 10 laptops Vi vil købe en bus Vi vil have ny bestyrelse Vi vil have større klasseværelser .....................

Er der nogen afklarende spørgsmål inden vi går i gang? Så går vi i gang Først skal vi hver især skrive en god ting ved Øbro Fri ned på en grøn seddel og en udfordring ned på en rød seddel Det får i to minutter til,,,,,

Program 17.00 Fællesspisning og uformel snak 18.00 17.45-18.00 Oprydning og pause 18.00 Velkommen ved Erik, Mads, Adam og Lars 18.30 Kick start – Øbro Fri: Én god ting og en udfordring 19.00 Visionsbrainstorm 19.30 Pause 19.45 Visionsprioritering 20.15 5 Visioner for Øbro Fri 2020 20.45 Afslutning og næste skridt 21.00 Tak for i aften