To temamøder: •Mange vil gerne tage elever men kan ikke overskue administration og beskæftigelsesforpligtigelsen •Mange vi gerne tage elever i perioder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Advertisements

INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
Jørgen Helstrup International Koordinator
Roskilde Tekniske Skole
PwC Hvad arbejder sporene med i foranalysen? Foranalysearbejdet foregår i tre spor: Struktur og jura sporet, økonomi sporet samt teknik sporet. Sporene.
Etablering af virksomhedsklynger i bygge og anlægsbranchen.
’Vandpartnerskabet’ v/Marianna Lubanski DWF temamøde den 21. April ’Det Danske Vandskab – nu og i fremtiden’
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Opsamling fra F&I- udvalgsmødet den 24. nov. Simon Dreyer 24.nov. 08 Hvordan kan vi fremme udvikling og salg af systemløsninger? Opsamling fra F&I- udvalgsmødet.
Kvalitet i Skolepraktik. 3 formål 1.Etablering af virksomhedsklynger 2.Et korps af praktikambassadører 3.Koordinerende praktikpladscenter Smed, industritekniker.
Talentinternat modul 3..
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
Karen Hornbæk Svendsen
Et projekt på. Baggrund  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet.
Projektlederens rolle(r)
EU I UNDERVISNINGEN Institut for Statskundskab Hvorfor undervise i EU? Oplæg ved Hans Branner.
Han vil gerne fortælle om gulerødder i historien.
5F Forberedelse Forskning ForestillingFormning Fornyelse.
Klyngemodel en samarbejdsform i skolepraktikken Deltager: Uddannelser: Svendborg erhvervskole Tømrer, Murer, Maler og elektriker UC. Holstebro Lager og.
Udvikling og etablering af landsdækkende praktikpladscentre inden for detailhandel Samarbejde mellem Aarhus Købmandsskole, Tietgenskolen Odense, Selandia.
”Åbent praktikcenter i et virksomhedslignende miljø med fokus på samarbejde med lokale virksomheder og Social Enterprise” Ansøger Aarhus Tech Center for.
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
03.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2001 © Klasser Oversigt, principper og teknikker Kapitel 3.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne.
Hva er god klasseledelse ?
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. Efteråret.
Uddannelse “gode præster skaber gode præster”. FFU Fælles Frikirkelig Uddannelse.
Pædagogisk rådsmøde den 7. marts. Debat om organiseringen 1. Intro ved Kristian (5 min) 2. Oplæg ved skolebestyrelsen (10 min) 3. Gruppediskussioner (20.
Iværksættermesse 27. marts 2010 Sådan finder du investor.
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Elevproduceret materiale Mulernes Legatskole 27. marts 2014.
Projekt sammen med undervisnings- ministeriet og organisationerne ”Skolen tager bureaukratiet”  Klynger af virksomheder der deles om SKP-elever  Én modervirksomhed.
Pernille Christensen.  Hvordan oplever I dialogen med UU centrene?  Har I nogen gode erfaringer, I vil dele ud af?  Hvordan kunne I fremover sikre.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Herren burde måske lette måsen, og løbe en tur i stedet
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK
Uddannelse – dit barns fremtid
Historie Med lukningen af Lindøværftet i 2009, forsvandt et af Danmarks vigtigste uddannelsessteder for dygtige håndværkere. Det årlige indtag lå på
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
Systematisk og opsøgende kontakt med virksomhederne v /Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Kvalitet i skolepraktik Hvordan skaber vi et godt alternativ til den ordinære praktikaftale Direktør Peter Amstrup Formand Danske Erhvervsskoler – Lederne.
Systemet til Synlig KompetenceVurdering 0. Hvad er en produktionsskole for noget 1.Det samlede system til Synlig KompetenceVurdering 2.Det mest synlige,
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Projektleder Marianne Eltong Gade Tirsdag den 6. oktober 2015
KKU lederforum
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Prøveformer - AMU Opgave: Udvikling af prøveform – praktisk/teoretisk
Klynger af virksomheder der deles om SKP-elever
Jysk Fællesindkøb Udbud – Danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl.

Praktik kombineret med ordinære timer
JobFirst seminar om virksomhedsrettet indsats
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Skolen og praktik Overgangen
Oplæg v/temadage om praksisnær praktikpladsformidling d. 28
Præsentationens transcript:

To temamøder: •Mange vil gerne tage elever men kan ikke overskue administration og beskæftigelsesforpligtigelsen •Mange vi gerne tage elever i perioder og deles om lærlinge Mange gode idéer….to væsentlige input:

Ny mesterlæ re Forsøg I. Eks. ti virksomheder deles om fem lærlinge Ordinær aftale Projekt ”Skolen tager bureaukratiet”

Forsøg II. Skolen tager ansvar for f.eks. ti lærlinge og fordeler dem på forskellige virksomheder i løbet af læretiden Kombinations- aftale kort praktik- aftale Projekt ”Skolen tager bureaukratiet”

Resultater, vi regner med at opnå: •Balancen og arbejds- og ansvarsfordelingen? •Samarbejdsaftaler mellem virksomheder og skole? •Elevernes tilknytning til arbejdskulturen på praktikvirksomhed når ikke han/hun er formelt ansat? •Hvilken økonomisk afregningsmodel for virksomhederne for elevernes perioder i praktik skal vi benytte? •Hvordan ansættes eleverne formelt og juridisk på skolen? •Hvordan opbygges og styres et fællesskab af virksomheder (klynger), som skal bidrage med praktikophold for eleverne? •Hvordan kan skolen koordinere praktikken i de forskellige virksomheder i klyngen kombineret med skolepraktik?

”Fleksibel praktik” – hold gryden i kog! Ny mesterlære Udlært Ordinær aftale Delaftale Kombinations- aftale Kort praktik- aftale Udlært