DET NYE NORDISK KØKKEN Claus Meyer Reykjavik februar 08

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Information om Nøglehullet 2011
Advertisements

Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
Fremtidens landbrug på et internationalt marked Svend Christensen Københavns Universitet Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Plante-
- Nordens reneste energiforsyning
QUIZ FOR KVIKKE HOVEDER
EAT - sund mad med mere.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet
Network Marketing En 2 til 5-års Plan Fremtidens Virksomhed
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Indeks 90 Indeks 88 Indeks 90 Indeks 87 VOD estimat (Wilke analyse) Indeks 90 Indeks 87 Hvis vi medregner værdien af VOD markedet, befinder vi os faktisk.
En rejse i tid, geografi og historie
INTRO 08/09/05 Byens Netværk i New York. New York DAGENS PROGRAM 1.Velkommen / Vi glæder os! v/Ole & Henriette 2.Om det faglige og det praktiske – dag.
Arlas strategi – og globale muligheder
Udvikling I landet bag motorvejen
Marianne Mollerup KBH Madhus
Information om Nøglehullet 2011
VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN
Slagterkurvens nordiske mad
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret EU-støtte til forskning og udvikling 7. Rammeprogram for forskning og udvikling Andre relevante EU-programmer Landscentrets.
Urban Farming fra Babylons hængende haver til moderne farm scrabers
-The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FN’s fødevare – og landbrugsorganisation)
Claus Timm, Stefan Frello og Morten Nilsson
VIDEN I UDVIKLING Baggrund Projektet er udviklet med afsæt i behovet for at styrke den økonomiske vækst i Region Hovedstaden og mindske samfundsmæssigt.
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Lokal mad på sygehuset – mellem idealer, oplevelse og smag.
Orientering fra bestyrelsesmøde 3. november 2006 Medarbejdermøde.
TATIONpRÆSEN 8. OKTOBER 2010 AARHUS UNIVERSITET Uddannelse og job inden for fødevaresektoren.
Dr. Eyjólfur Guðmundsson
Design På b-niveau 08/09. Ideudvikling og designproces Et legeredskab til voksne.
Danish Malting Group A/S Dansk maltbygkvalitet – har den en fremtid? Kim Jørgensen
Personnummeret – brug i epidemiologisk forskning Elsebeth Lynge Københavns Universitet København 12 November 2009.
”Hvordan giver vi Sønderborgs børn gode grønne vaner som fremtidige borgere?”
Csaudk 1 NOV 2010 DATALOGISK INSTITUT DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET KANDIDATORIENTERING 1. Nov 2010.
ARCON SOLAR STORSKALA-SOLVARMEANLÆG 2013 Generalforsamling Mou Kraftvarme 5. marts 2013.
Præsentation af Arla Foods
Mad som drivkraft for regional udvikling I internationalt perspektiv.
Den bæredygtige landsby
Jeopardy Istids-landskaber Verdens flag Island
NORDISK Dagligvarehandel september 2014
Ministry of Environment and Energy, Denmark The National Environmental Research Institute Problemer ved værdisætning af pesticidanvendelsens natureffekter.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Klik for at redigere i masteren Klik for at redigere teksttypografierne i masteren –Andet niveau Tredje niveau.
Ber tað til?. Gour met Býti av gestum Avbygda fólk Tórshav n Ferðafól k.
Kostberegning.
Miljøfordele ved brug af bioethanol
”Lineær Programmering - Minimering”
Region Midtjylland som en af Europas førende bioøkonomi-regioner
Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz.
Lauritz B. Holm-Nielsen, rektor Forberedelsesudvalget Region Midtjylland A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet  studerende pt. 
Modul 1 Rød løber (E). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
Katrine Fogsgaard Jensen Institut for husdyrbiologi og -sundhed AARHUS UNIVERSITY.
Ankerhus 110 års jubilæum University College Sjælland Ernæring og sundhed Ankerhus.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Præcisions sprøjten ved Ivar Lund Afd. for Jordbrugsteknik Forskningscenter.
fastholder en bæredygtig udvikling
for kløversnudebiller
Opgave 10 Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
Derfor tegner vi kontrakter Direktør Mogens Frederiksen Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a.
Perspektiver for husdyrproduktion i Danmark
GASA NORD GRØNT I/S GASA NORD GRØNT i 2010 Med en markedsandel på 65% er GASA NORD GRØNT Danmarks største salgsorganisation indenfor friske.
En fremtid med muligheder: Fremtidens produktion i Danmark Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker.
Duba-B8 A/S 100 år med danske håndværkstraditioner indenfor møbelbranchen.
To change the document information in the footer, press [Alt + F8] and use the “FORM“ Chaîne des Rôtisseurs du Danemark.
Lokale fødevarer i dit supermarked - Har vi brug for et madmanifest?
Fra Muld til Mund.
Litteratur til inspiration
Menneskets forhold til naturen – i samfundsvidenskabeligt perspektiv
Klimaneutral landbrugsproduktion og fødevarerpræferencer i 2050
Madspild i virksomheder
Representative inhabitants survey in Denmark
Præsentationens transcript:

DET NYE NORDISK KØKKEN Claus Meyer Reykjavik februar 08 Gastronomisk iværksætter, partner i noma, og adjungeret professor i Fødevarevidenskab

Market drop in number of dairies and breweries in the 20th century Number; Year Breweries Number; Year 1930 1940 1950 1960 1970 1980 1990 2000 1920 1950 1970 1993 1998 1999 The number of dairies and breweries in Denmark Source: Mejeriforeningen, Bryggeriforeningen

Milk Yield (kg/cow/year)

Manifest for DET NY NORDISKE KØKKEN Vi nordiske kokke finder tiden moden til at skabe et Nyt Nordisk Køkken, der i kraft af sin velsmag og egenart kan måle sig med de største køkkener i verden.

Det Ny Nordiske Køkken skal lyse op i verden og: Udtrykke den renhed, friskhed, enkelhed og etik, som vi gerne vil forbinde med vores region Afspejle de skiftende årstider i sine måltider Bygge på råvarer, som bliver særligt fremragende i vores klimaer, landskaber og vande Forene kravet om velsmag med moderne viden om sundhed og velvære Fremme de nordiske produkters og producenters mangfoldighed og udbrede kendskabet til kulturerne bag dem Fremme dyrenes trivsel og en bæredygtig produktion i havet og i de dyrkede og vilde landskaber Udvikle nye anvendelser af traditionelle nordiske fødevarer Forene de bedste nordiske tilberedningsmetoder og kulinariske traditioner med impulser udefra Kombinere lokal selvforsyning med regional udveksling af varer af høj kvalitet Invitere forbrugere, andre madhåndværkere, landbrug, fiskeri, små og store fødevareindustrier, detail- og mellemhandlere, forskere, undervisere, politikere og myndigheder til et samarbejde om dette fælles projekt, der skal blive til gavn og glæde for alle i Norden.

Shift of paradigm in the beer category Jacobsen House Brewery Carlsberg launches small scale series ”Semper Ardens” in 1999 A wave of micro breweries and enthusiasm in the category top Carlsberg establishes ”Jacobsen House Brewery” in 2005 87 Semper Ardens 50 45 38 30 26 16 15 12 1920 1950 1970 1993 1998 1999 2003 2005 2007 No. of breweries in Denmark

Gul ost Markedet for mejeriprodukter er domineret af bulk, men det forandres Pris og oplevet kvalitet (ost) Arlas vurdering af markedet (volumen) Kult 2004 2007 100-200 kr./kg ”Premium” 5% 10% 50-100 kr./kg 35% 45% ”God hverdagskvalitet” - 50 kr./kg 60% 45% ”Discount” Volumen Dette svarer til, at premium i værdi vil udgøre minimum 20% af markedet = 800 mio kr. om året alene i Danmark

● Agricultural University of Iceland ● Norsk Kokebokmuseum ● Nordisk Genbank, Husdyr, Norge ● Universitet for miljø- biovidenskab, Norge ● Landbrugsuniversitetet Island ● Københavns Universitet ● Malling & Schmidt ● Skärgårdssmak, Finland ● Charlottenborg Kunstmuseum ● Finnish Organic Catering Center ● Norges Kokkemestres Landsforening ● Gastronomisk Institut, Oslo ● Thise Mejeri

● Figgjo Porcelænsfabrik, Norge ● Örebro Universitet ● Food College, Denmark ● Development Center of East Iceland ● Islands Rigshospital ● Foreningen Norden ● Universitetet i Umeå, Sverige ● Vasa Pædagogiske Fakultet, Finland ● CVPU Nordjylland ● Universitetet i Agder, Kristiansand ● Lantmännen Schulstad ● Arla ● Nordisk Informationskontor, Sverige

● Beauvais ● Foreningen Norden ● Nordisk Kjøkkensjef Federation ● Fødevareinstituttet, DTU ● Malmø Stad Skolmat ● Bioforsk, Kristiansund ● Forlaget Anblik, Norge ● Smagsløg, Danmark ● IceHotel, Sverige ● Gastronomisk Institut, Oslo ● Food College Denmark ● Erhvervs- og Videncenter Vestsjaelland ● Grand Hotel, Sverige

DET NYE NORDISK KØKKEN Claus Meyer Reykjavik februar 08 Gastronomisk iværksætter, partner i noma, og adjungeret professor i Fødevarevidenskab