Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

-The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FN’s fødevare – og landbrugsorganisation)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "-The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FN’s fødevare – og landbrugsorganisation)"— Præsentationens transcript:

1 -The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FN’s fødevare – og landbrugsorganisation)

2 Organisationens mission FAO styrer den internationale kamp mod sult i både industrialiserede nationer og i udviklingslandene. FAO hjælper landene med, at blive mere moderne. De hjælper med forbedring af landbrug, skovbrug og fiskeri. FAO har eksisteret siden 1945, og de har altid været særlig opmærksom på udviklingen af landområder, som er hjemsted for 70 procent af verdens fattigste og sultne mennesker. FAO er en neutralt forum, der mødes ligeværdige og forhandlere aftaler og debattere politik.

3 FAO’s fire strategier - At gøre informationer om landbrug tilgængelige. - At fordele ekspertise angående målsætninger. - At skabe et mødested for nationerne. - At bringe viden ud til marken og landbruget.

4 Verden som arbejdsplads Organisationen arbejder overalt i verden, hvor folk lider af hungersnød. Organisationens Hovedkvarter i Rom i Italien

5 5 regionale kontorer På de regionale kontorer arbejder man med identifikation, planlægning og implementering af FAO’s prioterede aktiviteter i norden. Hvert kontor styrer et område. - Europa og Centralasiens kontor ligger i Ungarn, Budapest - Nærøstens kontor ligger i Egypten, Cairo - Asien og stillehavsområdets kontor ligger i Thailand, - Bangkok - Afrikas kontor ligger i Ghana, Accra - Latinamerika og Caribiens kontor ligger i Chile, Santiago

6 Udover de 5 regionale kontorer har FAO 74 landekontorer, 10 lokale kontorer, og 6 forbindelses kontorer, spredt ud over hele verden.

7 FAO’s højdepunkter 1996 FAO værter 186 stats- og regeringschefer og andre højtstående embedsmænd på verdensfødevaretopmødet i november for at drøfte og bekæmpe sult i verden. 2005 FAO fejrer 60års dagen for dens oprettelse 2006 FAO gør en stor indsats for at bekæmpe fugleinfluenzaen 2007 Alle 119 lande på FAO's Komité for Fiskeri i Rom bliver enige om et forslag om at udvikle et retligt bindende foranstaltning til bekæmpelse af ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri, som forårsager alvorlige økonomiske, sociale, biologiske og miljømæssige skader.

8 Medlemslandene Der er 191 medlemslande, og heraf er 5 Nordiske lande medlemmer. Det er Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island, som bliver kaldt for ”den nordiske gruppe”. Hver land betaler medlemsbidrag. De 5 største medlemsbidrag betales af USA (22 %) efterfulgt af Japan (16,707 %), Tyskland (8,619 %), UK (6,675 %) og Frankrig (6,332 %). For 2010 og 2011 bliver det ordinære FAO budget på $867,6 mio.

9 Stort ansvar I forbindelse med deres arbejde, er organisationen tillagt rollen som koordinator af den internationale bistand til udviklingslandenes landbrugs-, skovbrugs- og fiskerisektorer og yder rådgivning ved udarbejdelsen af udviklingsplaner for de enkelte steder. FAO har en underorganisation for Bæredygtig Udvikling (SD)


Download ppt "-The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FN’s fødevare – og landbrugsorganisation)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google