Visionsproces Fra ord til handling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Fortolkning af AMO reformen
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
Den danske strukturreform
Debatmøde om lokale interesser i Ll. Næstved - Præsentation af Kommuneplanstrategi.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Randers Modellen Randers Modellen: Politikker - 1
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Arbejdspladsudvikling
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Borgerinddragelse og udvikling af lokaldemokratiet i de ny kommuner Om udvikling af en demokratistrategi og eksempler.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Udviklingsplaner Sønderborg
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
________________________________________________________________________ Brødeskovs Lokalråds møde om Landsbyplaner 6. oktober 2011 Landsbyvisioner 2011.
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
Branding Hvad kræver det og giver det at brande en by?
Klimatilpasningens politiske dimension Sinatur Hotel Frederiksdal Onsdag den 21. maj –
Bedre offentlige løsninger – motivation med borgeren i centrum
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Det fremtidige arbejde De næste fire år Hvad vil vi?
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
De nye kommunikationspolitikker - hvad skal de indeholde?
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Hvad siger medarbejderne?
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
Arrangementer i forbindelse med offentlighedsfasen
Borgermøde 25. juni 2013 Velkommen til borgermøde! Ordstyrer: Formand for Plan- og Klimaudvalget Lars Simonsen 17:00 Velkomst ved udvalgsformand Lars Simonsen.
28. maj 2008 Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte 1 Danmarks strategi for digitalisering Forbedre servicen til borgere og virksomheder (Bedre digital.
2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen,
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Randers Kommune Evaluering af Randers Modellen 2. December 2009.
Den røde tråd fra vision til handling
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Årsberetning 2012 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Udviklingsstrategi 2012 Kommuneplan 2013 Udviklingsstrategien er den overordnede udviklingsplan, der justeres og udvikles hvert år og revideres hvert 4.
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
1 Strategisk planlægning i Randers Politik, Planlægning og Bullshit.
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Se mere om L21 ansøgning på
Udvikling af nye dialogformer
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
Fællesbestyrelsen for Sparkær LBO og Mønsted Skole.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Visionsproces Fra ord til handling

Byrådets bestilling efterår 2008 input til en samlet visions- og udviklingsproces for kommunen med to aktiviteter: at få udarbejdet en analyse som kan danne grundlag for fremtidens arbejde med til stadighed at gøre Ringsted Kommune til en attraktiv bo- og levekommune at få udarbejdet en analyse af, hvordan det er at fungere som politiker i Ringsted Kommune

Byrådets udsagn om visioner I dag bruger vi politikere 95 % af tiden på drift og 5 % af tiden på at udvikle visioner. Det burde være helt omvendt. Jeg vil gerne arbejde med visioner, men vi skal sørge for, at det ikke bliver for flyvsk. Det skal gøres konkret, og der skal gives eksempler på, hvordan der kan arbejdes med visionerne. Vi skal trække ballonerne lidt ned mod jorden, så vi kan se, hvad der står på dem. Jo mere vi kan arbejde med visioner og mål, jo nemmere bliver det at arbejde med sager i udvalg og byråd. Når retningen ikke er sat, opstår der tvivlrådighed. Jeg ved faktisk ikke helt, om vi arbejder ret meget med visioner i byrådet. Jeg tror ikke, vi har været gode nok til visionsarbejdet. Men jeg synes heller ikke, at vi er blevet understøttet i det.

Visionsarbejdet I vil gerne mere visionsarbejde … Det vil de ansatte også gerne – efterspørger retning (undersøgelse i forbindelse med kommunikationspolitik 2008) Og det vil erhvervsliv, foreninger og andre nøgleaktører også gerne (Imageundersøgelse 2009) … Men det skal gøres nærværende og forståeligt og det skal ses i sammenhæng med budgettet og driften af kommunen – og det skal ske på tværs af udvalg. Det er udgangspunktet for vores bud på ramme, indhold og tidsplan for visionsarbejdet

Ramme: Fra vision til budget Vision – lang sigt (10 år) Det vi er (Identitet) Det vi gerne vil være (Ønsket identitet) Det vi fortæller om os selv (Branding) Planstrategi og Kvalitetsstrategi (4 år) Politikker på politiktemaer (4 år) Konkrete politiske indsatsområder og mål på de forskellige politiktemaer Det vi vil gøre for at blive det vi gerne vil være Handlingsplaner og budgetbegrundelse på politiktemaer (1 år) Den årlige udmøntning af politikerne med kortsigtede mål og handlinger på hvert politiktema

Vision Strategi Politik Handlingsplan Budget Kvalitets-strategi Ringsteds fremtid Det vi er Det vi gerne vil være Strategi Politik Handlingsplan Budget Kvalitets-strategi Udmøntningen af visionen for kommunen som virksomhed og serviceleverandør Økonomi Ledelse og Personale Beskæftigelse Handicap Sundhed Seniorliv Kultur Børn- og unge Fritid Borger- og brugerinddragelse Kommuneplan-strategi Udmøntningen af visionen for kommunen som sted Arkitektur og bolig Klima og miljø Natur Erhverv og turisme Trafik Forsyning Langt sigt Godkendes eller revideres i hver valgperiode Mellemlangt sigt Revideres i hver valgperiode Kort sigt Revideres årligt

Sammenhæng ? Politikområder Budgetområder Politisk struktur

Flere pejlemærker: Politisk proces Inddragelse af andre Gennemskuelighed og enkelhed Genbruge det vi kan Ikke dobbeltarbejde ift. lovkrav Sammenhæng med budget 2011 Stærk sammenhæng med budget 2012

Foreløbig tidsplan 2009 September Imageundersøgelse præsenteres for byråd (JØP) Mulig proces præsenteres 2010 Februar Byrådshøjskole: demokrati/borgerinddragelse – vision som case Marts Byrådshøjskole om visioner og mål (JØP) April Byrådshøjskole om målbudgettering og visioner Maj- Juni Dialogmøder ifm. budget – de foreløbige visioner og mål drøftes Juni Udkast til vision foreligger Offentlig debat Vision vedtages Oktober Budget 2011 vedtages. Sammenhængen med visions- og strategiarbejdet beskrives 2011 Primo-Medio Strategier og politikker er revideret ift. ’Vision Ringsteds fremtid’ Maj-juni Dialog om budget 2012 – mål og handlinger på de enkelte politikområder indgår i drøftelserne Budget 2012 vedtages sammen med 1-årige handlingsplaner på alle politikområder

Debat og næste skridt Er det noget i den retning I vil? Er det for stift – eller er det godt at det er systematisk? Er det de rigtige pejlemærker? Hvad er næste skridt? en drøftelse af indhold og proces en beslutning om indhold og proces introduktion til det nye byråd