De første digitale indfødte Konference om ”Digital trivsel” 25. november 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Spørgeord/Spurnarorð
Advertisements

Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Digital trivsel og forældresamarbejde
HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Oplæg vedr. Sundhed og produktion hos produktionsdyr
Børns indflydelse på familiens købsbeslutninger
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Midtvejsseminar Læringsmiljø på hhx -kvaliteter og udfordringer ’Hvis jeg ikke har pc’en med ville jeg få mere ud af det” – om IT og medier i undervisningen.
NemID og Fællesskema 2014 v/Signe Hansen Blegmand
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Borgernes barrierer for brug af IT
Introduktion Stil gerne spørgsmål og giv kommentarer – på forhånd tak
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
1 DSB og Bibliotekerne Personlige interview foretaget 20. til 25. januar respondenter Holdning til evt. ny portal.
Elevernes digitale dannelse
Blu-ray Mystery Shopping Analyse 6. Maj 2010
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Profil af Olivias læsere Marts 2007 Media. 2 Hvor mange læser Olivia  Olivia har læsere  Kernelæserne skal findes blandt de 8-12 årige piger.
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Velkommen til nye børn som er kommet fra vuggestue og dagpleje eller hjemmefra. Blomsterprojekt hvor vi får blomster hjemmefra som vi passer, vander og.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Statistik.
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Ny skole. Møde d. 14. januar. 1 Ny skole – hvor er vi? Møde d. 14. januar 2013 Kl
Facebook, danskerne & sociale netværkssites
Billedkommunikation i elektroniske journaler Introduktion til projektet Projektets mål er at teste og udvikle billedbaseret kommunikation som et tværfagligt.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Nørlem SFO Forældrerådet Årsberetning 2012/13. Hvem er vi? Eivind Jesper HenrietteIben MajaThekla Flemming.
Årshjul 2012 Børnehuset Hørgården Her er det naturen der er i fokus.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Børn og unge – kunst og kultur Kulturstyrelsens årsmøde Workshop september, 2014 Den digitale udfordring.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
Årshjul for aktiviteter 2013– 14 med indarbejdet læreplanstemaer
Børn og unge med handicap siger deres mening
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Egedalsvænge Egedalsvænge.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Vinterman seminar 2. Maj SIDE 2 Vinterman seminar 2. maj Ca. 85 personer: 34 kommuner (30 Vinterman, 2-Light og 2-Melding) Færøerne Vintercentralen.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Matematik B 1.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Grunde til at jeg elsker dig
Januar 2009 MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag Uge 2. Anette Ø. Kl Tina H. Lone M. 6 Kl Britt H. 7 Kl Vinnie G. Gerda.
Velkommen. Dagens Program Velkomst og præsentation Gennemgang af Værktøjskassen Pause med kaffe og kage Erfaringer med Værktøjskassen.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Geokommunikation - visualisering af geografiske data.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Designoplæg Skabe opmærksomhed omkring bibliotekets arbejde med digitale ressourcer Info-søjlen.
Præsentationens transcript:

De første digitale indfødte Konference om ”Digital trivsel” 25. november 2013

– tlf: – mail: Søren Schultz Hansen • Konsulent, rådgiver i fremtidens mennesker, medarbejdere og mediebrugere • Forsker, forfatter og foredragsholder m. fokus på digitale indfødte • Ekstern lektor, Institut for Interkulturel Kommunikation & Ledelse, CBS • 12 år som leder og konsulent i reklamebranchen: • Republica(digital chef) • Magnetix (afdelingschef for Brugeroplevelse) • Framfab (ansvarlig for Research & Strategy, user experience-seniorkonsulent) • Cand.comm. fra RUC • Speciale på Dansk Litteratur om vampyrer • Bogudgivelser: • ”Fra massekommunikation til samtale” (Markedsføring, 2006) • ”Årgang 2012” (Informations Forlag, 2011) 2

– tlf: – mail: 3

”Ledelse af digitale indfødte” og ”Årgang 2012” I alt 85 unge digitale indfødte og 14 ledere/voksne Empiriindsamling blandt 48 folkeskoleelever / 6 voksne (indsamlet 2009) & 37 unge ansatte og studerende / 8 ledere (indsamlet 2012/2013) Kvalitativ metode Alt materiale er skrevet ud og analyseret Ca. 40 timers materiale indsamlet ifm. ”Ledelse af digitale indfødte” Og tilsvarende ifm. ”Årgang 2012” 4

– tlf: – mail: Årgang 2012… og yngre 5 Nye medier er de kendte medier Moderator: Ud over internettet hvad kunne I så have brugt? Jesper: Vi kunne også have brugt en avis, men det ville de fleste nok ikke gøre. Moderator: Ville I nogen sinde gøre det? Alle: Nej. Moderator: Hvorfor? Søren: Det har vi nok ikke nok erfaring med. Årgang 2012 Moderator: Ud over internettet hvad kunne I så have brugt? Jesper: Vi kunne også have brugt en avis, men det ville de fleste nok ikke gøre. Moderator: Ville I nogen sinde gøre det? Alle: Nej. Moderator: Hvorfor? Søren: Det har vi nok ikke nok erfaring med. Årgang 2012

– tlf: – mail: 6

77 Irene: Jeg har sms på vibration. Hvis nu jeg har den i bukselommen, så ligegyldigt hvor meget larm der er, vil jeg stadig kunne mærke den. Jeg har den ALDRIG på lyd. Årgang 2012 Irene: Jeg har sms på vibration. Hvis nu jeg har den i bukselommen, så ligegyldigt hvor meget larm der er, vil jeg stadig kunne mærke den. Jeg har den ALDRIG på lyd. Årgang 2012 Moderator: Mobilen hvor har I den henne? Helene: I lommen. Altid! Moderator: Har du aldrig nederdel på? Helene: Jo, jo. Så kan den sidde her i BH’en Årgang 2012 Moderator: Mobilen hvor har I den henne? Helene: I lommen. Altid! Moderator: Har du aldrig nederdel på? Helene: Jo, jo. Så kan den sidde her i BH’en Årgang 2012

– tlf: – mail: Intime medier 8

– tlf: – mail: 9 Engang havde jeg en kæreste på Arto, han var rigtigt sød… Men så mødtes vi i virkeligheden… det gør jeg ikke igen 14 årig pige interviewet til Danmarks Radio Engang havde jeg en kæreste på Arto, han var rigtigt sød… Men så mødtes vi i virkeligheden… det gør jeg ikke igen 14 årig pige interviewet til Danmarks Radio

– tlf: – mail: Undskyld, må jeg lige…? 10 Dorte: Det er okay, så længe man bare lige hurtigt skal give en besked, når man er sammen. Men jeg kan godt blive lidt irriteret, hvis folk de sidder klæbet til deres mobiltelefon, når man er sammen med dem. Sigrid: Hvis det bare er en kort besked, så vil jeg svare, men hvis det er sådan en rigtigt lang en, så ville jeg nok hellere bare ringe hende op og få det afklaret hurtigt, og så lægge på og så tilbage til at være sammen. Dorte: Hvis Sigrid også sms’ede, ville jeg sende. Men hvis vi bare sad og snakkede, ville jeg synes, det var sådan lidt respektløs bare sådan at sidde foran og… Årgang 2012 Dorte: Det er okay, så længe man bare lige hurtigt skal give en besked, når man er sammen. Men jeg kan godt blive lidt irriteret, hvis folk de sidder klæbet til deres mobiltelefon, når man er sammen med dem. Sigrid: Hvis det bare er en kort besked, så vil jeg svare, men hvis det er sådan en rigtigt lang en, så ville jeg nok hellere bare ringe hende op og få det afklaret hurtigt, og så lægge på og så tilbage til at være sammen. Dorte: Hvis Sigrid også sms’ede, ville jeg sende. Men hvis vi bare sad og snakkede, ville jeg synes, det var sådan lidt respektløs bare sådan at sidde foran og… Årgang 2012 Sally: Jeg vil svare, hvis der er nogen der skriver til mig på Facebook. For det svarer fuldstændigt til, at der er en som prikker mig på skulderen.” Elev i 9. kl., 18. februar 2013 Sally: Jeg vil svare, hvis der er nogen der skriver til mig på Facebook. For det svarer fuldstændigt til, at der er en som prikker mig på skulderen.” Elev i 9. kl., 18. februar ,9 % ”svarer med det samme”, 35,8 % "svarer inden for fem minutter" på en sms/mms Spørgeskemaundersøgelse blandt 538 gymnasieelever år (2012) 34,9 % ”svarer med det samme”, 35,8 % "svarer inden for fem minutter" på en sms/mms Spørgeskemaundersøgelse blandt 538 gymnasieelever år (2012)

11 Tiltideværelse i stedet for tilstedeværelse

– tlf: – mail:

13 Jens: Hey Anders, hvad er det egentlig for en iphone du har? og hvor har du købt den? Go' sommerferie! - Jens :D Anders: iPhone 3G - hvid. købt i en hel nomal telia butik, (kan os fås i sonofon).. tjek evt. telia.dk ;) I LIGE MÅDE BARTING:D :D Jens: Aha, super mange tak! :D troede egentlig det var den nye 3Gs du havde, vidste ik' man kunne få 3G i hvid. :P men tak skal du ha, jeg går på udkig. fortsat god ferie, vi ses :D Anders: men jens vent til den 3Gs kommer den kommer den 31 ;) selv fortsat god ferie :D ja vi gør så :D Jens: jaah det overvejer jeg også, den er bare pænt dyr!! :P Årgang 2012 Jens: Hey Anders, hvad er det egentlig for en iphone du har? og hvor har du købt den? Go' sommerferie! - Jens :D Anders: iPhone 3G - hvid. købt i en hel nomal telia butik, (kan os fås i sonofon).. tjek evt. telia.dk ;) I LIGE MÅDE BARTING:D :D Jens: Aha, super mange tak! :D troede egentlig det var den nye 3Gs du havde, vidste ik' man kunne få 3G i hvid. :P men tak skal du ha, jeg går på udkig. fortsat god ferie, vi ses :D Anders: men jens vent til den 3Gs kommer den kommer den 31 ;) selv fortsat god ferie :D ja vi gør så :D Jens: jaah det overvejer jeg også, den er bare pænt dyr!! :P Årgang 2012

14

15

16

17 glæder sig til at tage til fodbold försökte tömma hjärnan med att betala försenade räkningar, men hela tiden ringde det i huvudet’ planning on making a good attempt at stopping smoking on this my 26th year Opvarmning til MEDINA FATISK SPROG

18

– tlf: – mail: 19

Internetafhægighed ”Tvangsmæssig” ”Praktisk” ”Social”

– tlf: – mail: 21 Moderator: Har I nogle sådan gode venner, som I kun har i virkeligheden? Anders: Men vi ikke skriver med? Sille: Næh. Ellen: Det er altså et mærkeligt spørgsmål. Årgang 2012 Moderator: Har I nogle sådan gode venner, som I kun har i virkeligheden? Anders: Men vi ikke skriver med? Sille: Næh. Ellen: Det er altså et mærkeligt spørgsmål. Årgang 2012 Den fysiske verden er den mindst virkelige

– tlf: – mail: 22 Velkommen til Årgang 2012…

Spørgsmål og debat

Tak for opmærksomheden  Søren Schultz Hansen

Artikler Om digitale indfødte

– tlf: – mail: Artikler om digitale indfødte ”Meninger om mening” (Erhvervspsykologi #3, oktober 2013) ”Digitale indfødte kræver fast ledelse” (DJØF-bladet nr. 14, august 2013 – side 38) ”Når digitale børn bliver voksne” (”KvaN” vol. 95 – marts 2013) products_detail Digitale indfødte på job (JyllandsPosten har fulgt mit projekt i en artikelserie i 2013) products_detail Digitalt manifest for ledelse (afsluttende artikel i JP serie, online version på mit website) ”Digitale flokdyr udfordrer arbejdsmarkedet” (DR P1 Morgen, 24. juli)

– tlf: – mail: Artikler om digitale indfødte ”Ufornuftige danske studerende?” (Magasinet Aftryk, september 2013) Er du nærværende over for dit barn? (kronik i Information, 6. maj 2013) ”Unge er mestre i at bruge it” (erhvervskronik i Jyllands-Posten Erhverv, 23. januar 2013) ”Gps-generationen er super” (kronik, JyllandsPosten, 10. april 2012) Udvalgte artikler på Kommunikationsforum: ”Årgang 2012”: Website: