14. Periodisering Regnskabslovgivning Periodisering af omkostninger

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
7. Produktionsvirksomhedens regnskab
Advertisements

7. Produktionsvirksomhedens regnskab
15. Regnskab for en produktionsvirksomhed - vareregnskab
Egenkapital Ejerens indskud af kapital i virksomheden Banklån
23.5 Kommentarer til årsregnskabet
Erhvervsøkonomi på HG Line Vinterberg.
GÆLD •Lån i ejendom (151): - max. 80% af værdi. - max. 30 år i løbetid. •Lånetyper: - Kontantlån. - Flex-lån. - Obligationslån. •Udbyder af lån: - Kreditforening.
Emner/Indlæringsmål lekt. 5+6
13. Arbejdsdeling i en virksomhed funktioner
23.2 Skyldige omkostninger
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
Indtægter (indtjening)
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Kassekredit, disponibel
3. Årsregnskabet og de grundlæggende registreringsregler
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.1 Periodeafgrænsningsposter
6.2 Likvide midler: Bankindestående
6.4 Kasseafstemning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
9.1 Registrering af andre eksterne omkostninger
14.3 Afstemning af kassekredit
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
12.6 Kommentarer til årsregnskabet
5. Registrering af daglige transaktioner
12.3 Momsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
23.3 Afslutningsskema Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på
23.2 Skyldige omkostninger
22.4 B-indkomst Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på SKAT  10 rater.
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
23.1 Periodeafgrænsningsposter
8. Årsrapport for selskaber
6. Udarbejdelse og præsentation af årsregnskabet
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
Kap. 11 Virksomhedens årsregnskab
16.3 Kommentarer til årsregnskabet 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
4.1 Resultatopgørelsen Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
7. Virksomhedens omkostninger
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
Lægedage Bogføring Praksis Plus Lægedage Lægedage Med-underviser; Trine Hansen, bogholder Registrering af virksomhed Opsætning af kontoplan Bogføring.
8. Årsrapport for selskaber
8.1 Faktura 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at se.
23.4 Opstilling af årsregnskabet
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Almen praksis som forretning Disposition Hvad er det at være selvstændig ? Købe praksis eller praksisandel  personligt budget.
Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.)
Kapitel 13 Budgetter.
Den nye regnskabsvejledning for mindre vandværker
Kapitel 11 Anlægsaktiver.
Virksomhedens registreringer
Kapitel 4 Regnskabet.
Kapitel 9 Momsregnskabet vljfiwejfwPOI.
Regnskab i produktions- virksomheder
Kontoplanen og saldobalance
Konteringsprincipper i Acubiz
Konteringsprincipper i Acubiz
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium
Det samlede regnskabssystem
Regnskab
Kontoramme og kontoplan
KONTERINGSPRINCIPPER
KONTERINGSPRINCIPPER
Præsentationens transcript:

14. Periodisering Regnskabslovgivning Periodisering af omkostninger I årsregnskabet skal medtages de indtægter og omkostninger, der er opstået i regnskabsåret, uanset hvornår betaling sker. Periodisering af omkostninger Ved årsafslutningen kan det både forekomme, at der er bogført for lidt som omkostning og for meget som omkostning.

14. Periodisering – forudbetalte omkostninger For meget bogført som omkostning - Forudbetalte omkostninger (f.eks. husleje, forsikringer e.l.) - Beholdning af omkostningsvarer (f.eks. kontorartikler, brochurer e.l.) For meget bogførte omkostninger skal ved årsafslutningen overføres til næste år. 20x6 20x7 Periodeafgrænsningsposter er en penge-binding for virksomheden, og der er derfor tale om et aktiv. Konto for periodeafgræns-ningsposter har derfor en debetsaldo - Bogføringen foretages således: K – Omkostningskonto D - Periodeafgrænsningsposter

14. Periodisering – forudbetalte omkostninger Eksempel Tøjforretningen Marvin, Århus Internt bilag: Forudbetalt husleje for januar måned 20x7 kr. 15.000 Beholdning af salgsbrochurer kr. 20.000 3100: Salgsfremmende omkostninger 12220: Periodeafgræns- 3200: Lokaleomkostninger ningsposter (235.000) (190.000) 15.000 15.000 20.000 20.000

14. Periodisering – skyldige omkostninger For lidt bogført som omkostning Ved årsafslutningen kan det også forekomme, at der på en omkostningskonto er bogført mindre end der i årets løb er forbrugt. Man har forbrugt omkostninger, som man endnu ikke har modtaget en regning på. - For lidt bogførte omkostninger skal bogføres ved årsafslutningen. 20x6 20x7 - Bogføringen foretages således: D – Omkostningskonto K – Andre kreditorer

14. Periodisering – skyldige omkostninger Eksempel Tøjforretningen Marvin, Århus Internt bilag: Anslået skyldigt reparation af varebil kr. 10.000 3400: Bilers drift- omkostninger 14290: Andre kreditorer (80.000) 10.000 10.000