Faglighed og omgangsform

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trivsel - et fokusområde
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ørestad Skoles værdier
Er det ikke noget i klassen?
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Trivselsgrupper for forældre
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Skolepolitiske visioner og mål
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Konflikter på nettet. Og hvordan du løser dem.
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/ Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
Det gode klasserådsarbejde
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
15. maj 2012Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Skolebestyrelsens årsberetning 2008
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
forældre og klassens sociale liv.
Alle børn er alles ansvar
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Omgangstone og kollegialitet
Kontaktforældre Program
Børn og unges sociale liv online
Fællesskab og relAtioner i fdf
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
AKT på Dybbøl Skolen.
Dybkær Specialskole - ikke for ikke helt almindelige børn.
Skolebestyrelsen Havnbjerg Skole Skolens Værdisæt – i korte træk Mål “Skolen skal være et sted, hvor alle trives til glæde og gavn for et godt læringsmiljø.”
Visioner for arbejdet i skolebestyrelsen på Rolloskolen.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Trivselsarbejdet i klassen Program for forældremødet: Mål for klassen Ansvaret for klassens trivsel Årsager til mobning/ mistrivsel Dilemmaer og budskaber.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Store Magleby Skole Skoleåret 2017/2018
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Strategiske pejlemærker
Bliv en tryg Kontaktforældre, der batter
Præsentationens transcript:

Faglighed og omgangsform Fokusområde på Ordrup Skole Vi omgås med respekt og der skal være plads til alle på Ordrup Skole

Vi tror på at højt selvværd og en god omgangstone skaber et bedre læringsmiljø og dermed en højere faglighed FAGLIGHED SELVVÆRD OMGANGSFORM

Målsætning Ingen – hverken forælder, børn eller medarbejdere -skal være i tvivl om, at en god omgangsform er en af skolens væsentligste værdisætninger

Skolebestyrelsen har tænkt sig at gennemføre følgende aktiviteter: Vi vil især fokusere på omgangstone og form, da vi mener at disse områder har været forsømt og skal styrkes Skolebestyrelsen har tænkt sig at gennemføre følgende aktiviteter: Fortsat erfaringsudveksling med kontaktforældrene – se oplæg nedenfor Opstartsmøde med en ekstern foredragsholder, der kan fortælle om erfaringer med bl.a. mobning, holdninger til beklædning etc. Henstille til at der bliver afholdt netværks skabende forældremøderne, med en høj grad af forældreinvolvering Anmode ledelsen om at skride ind tidligt, hvis kodeks for god omgangsform ikke overholdes – kontakt til forældrene, bortvisning etc. Anmode kontaktforældrene om at gå aktivt ind i processen med at skabe forældrenetværk sammen med klasselæreren Afholdelse af temauger om demokrati, respekt og omgangsform

Mulige emner til kontaktforældre Mediernes indflydelse på omgangsformer Mobiltelefoner Film Spil TV Rollemodeller og forældreroller Hvordan er adfærden hos vores børns idealer Er vi tydelige voksne eller kammerater med vores børn Hvor langt rækker vores eget ansvar i forhold til skolens ansvar for omgangsformer Oplæg fra et par lærere om, hvordan omgangsformen kan umuliggøre fagligheden Sprog og bevidsthed – når det kan siges kan det gøres…