Leveringspligt vs. Forsyningspligt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Forslag til ændret håndtering af målepunkter og målere
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Etablering af virksomhed
Den forenklede inkassoproces Lov nr. 450 af
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse
Teststrategi Engrosmodellen
Datakvalitetsstrategi Engrosmodellen
Når borgerne klager v. Katrine Langballe
FORÆLDELSE Danske Byggeøkonomer 25. Maj 2009 ADVOKAT HANS LYKKE HANSEN
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Der koncentreres i denne serie (nr. 2 af 2) på markante skift fra terrænlæsning til planlægningsorientering. Det er ikke helt det samme som skift fra fin-
Status for Datakonsistens
Engrosmodel - Data Kvalitet - Data Migrering - Test
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
Resultatopgørelsen – grundlæggende begreber
Videreoverdragelse af software EU-Domstolens afgørelse i UsedSoft vs
Teststrategi Engrosmodellen
Datamigreringsstrategi Engrosmodellen
Dato - Dok.nr.1 Dialogforum Afregningsgrundlag Et par spørgsmål fra dialogforum.
3. møde – Risikoanalyse og pre-cutover
Dato - Dok.nr.1 Engrosmodellen - Kort status Dialogforum
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Dok Engrosmodellen Dialogforum 5. Marts 2014.
B-boringer og prøvesteder Opsummering af projektet heunder rolle-rettigheder og kvalitetssikring proces Dato: Udarbejdet af projektledelsen.
Lektion 3 Elektroniske Aftalers indgåelse
Loyalitet – hvad siger juraen?
1 DataHub statusmåling September DataHub statusmåling Energinet.dk udsender hver måned et spørgeskema til samtlige aktører på elmarkedet, mhp. at.
Advokat J. Bertel Rasmussen (H)
Teknik- og implementeringsgruppen
Dato - Dok.nr.1 Engrosmodellen BRS-arbejdet. Status Første arbejdsgruppemøde er afholdt 30 BRS er næsten færdige Resterende BRS’er er afhængige af forsyningspligt.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Teknik- og implementeringsgruppen
1 Gasteknisk Forenings Årsmøde 2004 Nyborg Strand Nye muligheder under nye rammevilkår af Uffe Bundgaard-Jørgensen Formand for Energitilsynet.
Velkommen! Åhavnen. Nettoafregningsordningen Større køb end salg.
Dato: Dok.nr. Titel: Det nye samarbejde Høringer v/Vibeke Volmers.
Modelprogram for et nyt bibliotekskoncept Tænketanksmøde nr. 1 Danmarks Biblioteksforening Jonna Holmgaard Larsen, Kulturstyrelsen d
TR/ledermøde Nørrebrohallen 21. januar ’10. Omplacering – undersøg først Kan budgetreduktionen klares uden personalereduktion? Er der i personalegruppen.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Rådgivning for læger. Advokat Helge Busk ADVODAN Torvegade Vejen
Kapitel 15 IT jura og e-handel Kapitel 15 handler om: Markedsføring på internettet Aftaler og køb på internettet Ophavsret på internettet.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavns Kommunes Frugt og grønt genudbud 1. Køb og levering af økologisk hel frugt, grønt og krydderurter.
Ophør af JAF Inden ophør af et JAF skal kommunen foretage en vurdering af borgerens arbejdsevne og dennes muligheder for at komme tilbage i beskæftigelse,
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
MærkeforeningsmødeKaroline Thomsen 08.mar. 16 Stigende krav til behandling af persondata Forpligtelser i nuværende lovgivning Ny persondataforordning på.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Stigende krav til behandling af persondata
Styrker og svagheder ved håndhævelses-loven – set fra indklagedes side Dansk Forening For Udbudsret Tina Braad 9. april 2013.
Opholds-, handle- og refusionskommuneforpligtigelser på STU-området
Engrosmodellen - Kort status
Leveringspligt vs. Forsyningspligt
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Rådgivning for læger 21. Juni 2017.
3. møde – Risikoanalyse og pre-cutover
Overordnede bestemmelser
Status for Datakonsistens
Fraflytningstvister / Katrine Kubel
Kapitel 7 Forbrugerkøb.
Forslag til ændret håndtering af målepunkter og målere
Engrosmodellen BRS-arbejdet Dato - Dok.nr..
Køb af praksis 7. november 2017.
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
Bestilling og ordrebekræftelse
Forlængelse af særlig uddannelsesordning
Dansk Selskab for Indvandrersundhed
Databehandleraftaler
FIR morgenmøde 22. november 2018
Huslejenævnskonferencen oplæg om forbrugsregnskaber og husordenssager
Præsentationens transcript:

Leveringspligt vs. Forsyningspligt Lidt om tankerne, som er fastlagt ud fra høringsudgaven af loven Dato - Dok.nr.

Hvad indebærer leveringspligt Leveringspligt indebærer: Enhver elleverandør, der markedsfører et produkt i et netområde er forpligtet til at levere dette produkt med de givne standardvilkår til alle husholdningskunder i dette netområde. Erhverv ikke omfattet af leveringspligten Ret til at kræve forudbetaling op til tre måneder, uanset om det står i standardbetingelser for produktet Hvis en lejer fraflytter, så hæfter ejer med mindre ejer afviser at godkende en af elleverandøren fremsendt kontrakt Ejer skal mindst have 5 dages frist til at svare Svarer ejer ikke inden udløb af fristen, kan aftalen anses for indgået Afviser ejer kontrakten skal ejer sikre aftale fra anden elleverandør Dato - Dok.nr.

De centrale forskelle – Udgangspunktet (1/2) Elleverandøren har en række forpligtelser, MEN mange af disse berører ikke DataHub, fx: Ejer-lejer relation, Leveringspligt: ja/nej, Husholdning eller erhverv osv. Dato - Dok.nr.

De centrale forskelle – Udgangspunktet (2/2) Processer tilrettes til en verden uden forsyningspligt BRS-001, 002, 003, 004, 008, 009, 010, 039 evt. flere Forsyningspligt opretholdes i enkelte netområder som ”undtagelsen” til nogle processer Processer og funktionalitet som sigter mod at undgå afbrydelser Afventer forskrifts arbejdet Funktion hvorefter Energinet.dk kan initiere leverandørskift på vegne af elleverandører (v. konkurser o.lign.) Alle kunder – også erhverv Dato - Dok.nr.

Særlige forudsætninger i leveringspligt (1/2) En Fraflytning ændres og medfører at nuværende kunde fjernes, og kunde ”Ukendt” tilflyttes, men med nuværende elleverandør, dvs. hæftelsen fortsætter for elleverandøren. Understøtter lovens bestemmelser omkring flytninger En elleverandør, som er registreret på et målepunkt i DataHub hæfter altid for betaling for målepunktet.. Dette gælder også når der ingen kunde er Dato - Dok.nr.

Særlige forudsætninger i leveringspligt (2/2): Elleverandøren skal kunne undgå at hæfte for et målepunkt, hvis ejeren ikke ønsker at indgå (eller opsiger) en kontrakt Et Leveranceophør i DataHub medfører, at en elleverandørs hæftelse for målepunktet ophører og forudsætter, at målepunktet er afbrudt: ‘Ingen elleverandør’ forudsætter et afbrudt målepunkt Et afbrudt målepunkt er ikke det samme som manglende elleverandør En Afbrydelse er en fysisk afbrydelse af målepunktet og foretages af netvirksomheden Elleverandøren kan anmode om afbrydelse Netvirksomheden skal efterkomme anmodning uden ugrundet ophold Dato - Dok.nr.