Projekt ”Videre efter hf”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læringens fundamentale processer
Advertisements

Hvordan hænger det egentlig sammen?
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Kristendom på stx og hf Christina Egholm og Helle Dreyer Møller.
Naturgeografi Jordens og livets udvikling samt menneskets tilpasning set i et geologisk og aktuelt samfundsmæssigt perspektiv Altså handler geografi om.
Handler om naturvidenskab
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
Science Class Juelsminde Skole
HF på Falkonergården 2011.
Optagelseskrav på hf Afsluttet 10. klasse og direkte på hf
Hvem ? er vi?.
Nye krav og kompetencer i naturfag
Tværfagligt undervisningsforløb
Studentereksamen - stx
Grønt Flag – Grøn Læreruddannelse
Geografi BeskriveJorden. Geografi SamfundsfagFysikGeologiBiologiMatematikKemiHistorie.
Vigtige begreber i naturfag
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Fremtidens student med kemi
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Fagenes samspil november 2009
Orientering om A-niveau 3 timer i 2. semester 5 timer i 3. semester 6 timer i 4. semester 5 timer i 5. semester 5 timer i 6. semester Altså 2½ år i.
Orientering om B A-niveau 5 timer i 5. semester 5 timer i 6. semester Altså 1 år mere.
BIO-DIESEL.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
S. 1. Dka s Cellen arbejder.
Bæredygtighed – Naturfag
Informationsmøde 9. klasse
Ny Fælles Naturfagsprøve
Sæt jer ikke for godt til rette! I vil blive flyttet rundt på…
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
1. Kommunikation 2. Årets gang – Skole/hjemsamtalerne 3. Prøverne 4. Dansk 1. Den daglige undervisning 2. Afleveringer 5. Matematik 6. Styrkebaseret undervisning.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv.
Konference 1. marts 2012 Rekruttering og profilering Fremtidens medarbejdere.
Erfaringer fra næsten 2 år med 2.w, NAG
Biodiesel and bioethanol
En Bæredygtighed Fremtid mobiltelefonen
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Problemstilling hvordan? Den daglige undervisning! Prøven!
Er samarbejde med virksomheder og universiteter afgørende for at sikre interessen og relevansen i gymnasiets undervisning? Anvendelsesorientering i de.
350 emneforløb med objekter Matematik4.-6. klasse Matematik7.-9. klasse Biologi7.-9. klasse.
Miljøeffektiv teknologi Sven Gjedde Sommer Kemi-, Biologi- og Miljøteknologi Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole.
Samarbejde mellem skole og virksomhed Elektronikvirksomhed Eleverne designer kredsløb til temperaturmåling med hjælp fra ingeniør Printplader laves på.
Karrierefokus, karrierelæring Steffen Auring, pædagogisk leder, KBHSYD
Mål og perspektiver for naturfagene
Fællesfaglig naturfagsprøve på Øster Farimagsgades Skole
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Mål og perspektiver for naturfagene
Tema og apparatur i undervisningen
Fagdidaktisk kursus i biologi
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Åbent hus Skolens navn Dato.
Reminder……!!!.
Fysik og Astronomi Fysiklærerdag, AU 24. jan Titeldias.
i VIA University College og University College Nordjylland
De fælles trinmål i naturfagsundervisningen
Intro til Geografi FHF af Otto Leholt Intro til Geografi FHF.
Biologi, geografi og kemi på HF
Enzymers virkemåde og aktivitet under forskellige forhold
Præsentationens transcript:

Projekt ”Videre efter hf” Naturvidenskabelig faggruppe: ”Alkohol – fra vugge til grav”

Overordnet formål Formålet er at motivere kursisterne i selve undervisningen, at øge gennemførelsesprocenten og at præsentere interessante videreuddannelsesmuligheder efter et eller to års undervisning på hf.

Anvendelsesorientering Det valgte emne relaterer sig til væsentlige problemstillinger i både de unges liv og til spørgsmålet om energiforsyning i fremtiden. I forhold til videre uddannelse: Når de faglige mål er nået, har kursisterne de nødvendige kompetencer til mange af de korte og mellemlange videregående uddannelser

Ud af huset Feltarbejde Virksomhedsbesøg Besøg og arbejde på andre uddannelsesinstitutioner ”Hands on” hvor det kan lade sig gøre

Biologi Ølbrygning Gæringsproces Cellers vækstvilkår og vækstfaser Enzymer Ethanol som nydelsesmiddel og som trussel mod helbredet

Geografi Vejr og klima (herunder drivhuseffekten) Forudsætningerne (især klimatiske) for sukkerproduktion Produktion og naturgrundlag Globale energikilder og energiforsyning Ethanol som energikilde til erstatning for fossile brændsler (1. og 2. generations bioethanol)

Kemi Kemiske reaktioner Organisk kemi Mængdeberegninger etc. Bestemmelse af alkoholprocent

Laboratorieøvelser Gærcellers aktivitet (biologi) Ølbrygning (biologi) Karsedyrkning (biologi) Sukker og ethanolbestemmelse (før og efter brygning) Spiring af korn Feltmåling af klimaparametre Kemiske reaktioner med alkoholer

Tilrettelæggelse Det meste af undervisningstiden vil gå med enkeltfaglig undervisning (vi er nødt til at være faglige før vi bliver tværfaglige). Derefter arbejder klassen i avancerede (mere end de hjemlige) laboratorier på Kold College (med alkoholbestemmelse af egne gæringsprodukter). Med lærerseminariet er aftalt et forløb om unge og alkohol og hvordan man som lærerstuderende kunne arbejde med dette emne.