Nutidens teknologier skaber fremtidens arbejdsplads

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Studiekreds 2013 Gruppe 1 Børnepasningsordning Formålet er, at afhjælpe problemer for børnefamilier, hvor begge forældre arbejder med 3-holdsskift. Det.
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Gammelheds-Philosophy
Overordnet målsætning:
Opsamling af ideer og forslag
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
En gennemsnitlig og fiktiv Jonathans dokumenterede forløb på Korsør ProduktionsHøjskole Jonathan starter mandag den 12. oktober på Korsør ProduktionsHøjskole,
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af Kompetencedelen April 2012 Ved.
Flickr.com – online billeddeling
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Hvad skal vi i dag? Hvad er NemID?
Information om AA til skoler m.m.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
TEST 1 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
BEDRE TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I REGION HOVEDSTADEN Niende Laboratorium 26. februar 2013.
Sofies dejlige dag.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Velkommen. Agenda •Hvorfor informationsmøde nu? •Hvad er der sket de sidste 3 måneder? •Hvor vil vi gerne hen? •Aktiviteter frem til 31. december •Hvordan.
Netnørdmøde i SEH 1 Netnørdernes på-vej-hjem møde den 21. maj 2008 kl. 17 – med tema: Web3.0 – hvad er anderledes i forhold til WEB2.0? Lokalitet:
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Digital jobklub Velkommen til Digital Jobklub 2. dag.
Forøg din værdi som konsulent
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
Implementering af brandingstrategi på nettet
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Udarbejdet af IT-chef Steen Hermansen IT ERFA-grupper i advokatbranchen Tirsdag den 28. januar 2003, Aarhus Kongreshus Onsdag den 29. januar 2003, H.C.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
SMALL BUSINESS er BIG BUSINESS Small Business Specialist Community Partner Development Manager Lotte Rahbek.
Hvem er vi? Fra PROSA - Forbundet af IT-Professionelle Peter Ussing - Formand –over 25 års erfaring i branchen, senest som systemarkitekt hos CSC Henrik.
JOB TILBUD Et ledende internationalt firma med kontorer på Bahamas leder efter : En Direktionsassistent med følgende kvalifikationer : - Ingen erfaring.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Biblioteket som læringscenter
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Velkommen til Kick-off Grøn it – fra grønne holdninger til grønne handlinger Mandag den 28. april 2008.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
ADR & SCANNERKORT. Automatic Delivery Rewards (ADRs) Den enkle måde at handle produkter på, med levering hver måned. Du får fordelen af en rabat på 5.
Rødekro Kommune Præsentation af Rødekro Kommunes Indkøbsnet Eva Minke Andersen.
1 Velkommen til IT-Universitetet 23. maj 2008 Jane Andersen Udviklingsleder
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Seminar Citrix HDX 3D Pro edgemo, januar Kort intro Kenneth Knude Jensen Konsulentdirektør Ansvar for edgemo’s 20 infrastructure specialists En.
ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Ved Kort præsentation af APV-delen April 2012.
Profilfag Julemarked Helt på plads med samarbejdsbutikker I. Virksomhedsbeskrivelse I. Navn, Adresse, mail, telefonnr, kontaktperson II. Profil, Målgruppe,
Profilfag Julemarked Helt på plads med samarbejdsbutikker
Jan Karlshøj IT/CAD Chef Byggeri og Anlæg Civ. Ing, PhD Carl Bro Livslang Uddannelse Erfaringer fra samarbejde og viden- håndtering.
SMALL BUSINESS er BIG BUSINESS Office 2003 kampagne Gitte Casparij, Marketing Manager.
JOB TILBUD Et ledende internationalt firma med kontorer på Bahamas leder efter : En Direktionsassistent med følgende kvalifikationer : - Ingen erfaring.
Produkt præsentation Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former for teknologiunderstøttelse ved etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Fleksible koncepter, informations- kompetence og employability
Et digitalt løft af dansk erhvervslivs produktivitet
Sikker adfærd er vigtig I det offentlige arbejder vi ofte med personoplysninger, som er følsomme eller skal behandles fortroligt Sikkerhedspakken.
Præsentationens transcript:

Nutidens teknologier skaber fremtidens arbejdsplads Lancering af showroomet for fremtidens arbejdsplads 15. januar 2008

Agenda 13.20 Velkomst – v. Mette Lundberg, IT-Branchen 13.30 Åbningstale – v. videnskabsminister Helge Sander 13.40 Fremtidens medarbejdere – v. Johan Peter Paludan, Institut for Fremtidsforskning 14.20 Koncept- og showroom-præsentation – v. Morten Felding, formand Udvalget for Fremtidens Arbejdsplads 14.40 Rundvisning, spørgsmål og netværksmulighed 16.00 Afrunding

Udvalget for Fremtidens Arbejdsplads Er et initiativ af IT-Branchen og Discus Communications Tæller 33 medlemmer inden for it- og tele Har til formål at: Skabe debat omkring fremtidens arbejdsplads, inkl. fremtidens medarbejdere, arbejdsformer og krav Hjælpe danske arbejdspladser til at blive fleksible, effektive og tiltrække medarbejdere i fremtiden Skabe netværk mellem markedets aktører med henblik på samarbejder og forretningsmuligheder Styrke Danmarks position som førende IT-nation og viden om Danmark som et godt sted at arbejde.

Åbningstale v. Helge Sander 15. januar 2008

Showroomets formål Med showroomet ønsker udvalget at vise fremtidens arbejdsplads med nutidens teknologier, der anvendes og integreres på nye og anderledes måder Udgangspunktet er følgende arbejdsformer, som vi ved, vil være gældende på fremtidens arbejdsplads: Kommunikation Møder Videndeling

Arbejdsrum Showroomet sætter fokus på de fysiske rammer for fremtidens arbejdsplads og tager udgangspunkt i tre rum, som fremtidens medarbejdere vil arbejde i: Det fysiske kontor Det offentlige rum Hjemmet

Scenarier I showroomet illustrerer vi nye måder at arbejde på ved hjælp af tre fiktive karrierepersoner med forskellige erhverv: Anders - den praktiserende læge Pernille - forretningskvinden Anna - den unge iværksætter

En dag i Anders’ liv (1/6) Anders er: 50 år Gift og har to børn Hjertespeciallæge Bor i en forstad til og arbejder i København

En dag i Anders’ liv (2/6) Hjemmearbejdspladsen: Anders starter dagen hjemmefra Han løber en tur og logger derefter på hospitalets server Han har fået en mail og skal rådgive en kollega om en patient

En dag i Anders’ liv (3/6) På farten: Anders har ikke meget tid Så han ringer sin kollega op på vej til hospitalet og vender emnet Han ankommer til hospitalet og lukker sig ind med sit smartcard

En dag i Anders’ liv (4/6) På hospitalet: Anders starter med at tjekke, om der er nye beskeder i indbakken Han anvender ny teknologi, hvorfra han kan styre al kommunikation Han kan se hvem der er tilgængelig og ringe op ved bare ét klik med musen

En dag i Anders’ liv (5/6) Stuegang: Efter at have klaret det administrative går Anders på stuegang Ved hver sygeseng står en særlig pc, hvor lægen og sygeplejersken har adgang til patientens journal Patienten selv kan gå på internettet, telefonere og bestille mad

En dag i Anders’ liv (6/6) Tilkaldevagt: Anders har nu tilkaldevagt resten af dagen Han pakker sammen men kommer i tanke om, at han mangler et diktat Det klarer han på vej hjem via mobilen

En dag i Pernilles liv (1/5) Pernille er: 35 år Konsulent i Digital Fashion - en global virksomhed Baseret i KBH Gift og har to børn Hun har en times transporttid til jobbet

En dag i Pernilles liv (2/5) På farten: Pernille tager på kontoret fra morgenstunden Hun vinker farvel til børnene ved vuggestuen Hun tager headset på, så hun kan bruge tiden i bilen til at arbejde

En dag i Pernilles liv (3/5) På kontoret: Pernille chatter med en arbejdsgruppe online, og accelererer chatten til en telekonference via ny kommunikationsteknologi Hun benytter web2.0 teknologi og social computing, der giver hurtig adgang til adresser og dokumenter

En dag i Pernilles liv (4/5) Senere på kontoret: Pernille gør klar til videokonference med virksomhedens globale partnere Videokonferencen gør, at hun slipper for rejseaktivitet og bedre kan prioritere familien

En dag i Pernilles liv (5/5) Hjemme: Vuggestuen ringer og siger, at Pernilles søn er syg, så hun må tage tidligt hjem Efter kl. 20 logger hun på hjemmefra, hvor hun har direkte adgang til serveren og kan klare de resterende opgaver

En dag i Annas liv (1/6) Anna er: 23 år Studerer på RUC Bor på kollegium Selvstændig iværksætter af artdirector-forretning

En dag i Annas liv (2/6) Hjemme: Anna starter dagen med at tjekke indbakken på sin PDA Pernille fra Digital Fashion vil gerne mødes angående en kreativ opgave De aftaler at starte med et live meeting lidt senere

En dag i Annas liv (3/6) Hjemme: Anna logger på pc’en og ser, at Pernille er online. Hun ringer op via pc’en De deler information via live meeting, web-cam og mikrofonen Der er behov for at gå i detaljer med Annas skitser, så de aftaler møde senere på dagen

En dag i Annas liv (4/6) Til møde: Anna og Pernille mødes hos Digital Fashion, og Anna får et smartcard, så hun kan få adgang til både pc og printere De udarbejder skitser på mødet og printer efterfølgende kopier til begge parter

En dag i Annas liv (5/6) På café: Anna skal mødes med en ven til frokost De sparer om ideer Anna får inspiration til sine opgaver Mens Anna venter på vennen, arbejder hun fra caféen og logger på sin mobil via wi-fi hotspottet

En dag i Annas liv (6/6) Hjemme igen: Anna tager hjem og samler op på nogle studierelevante opgaver Derefter slutter hun dagen med en slapper over en god film

Aktive deltagere og sponsorer ChannelCRM Citrix Ergotel (Plantronics-distributør) Finlux IBM Microsoft Mobile Digital Invention Siemens A/S Tandberg Xerox

Andre sponsorer Showroomet er indrettet med møbler fra: Movement Yderligere teknologi og tilbehør fra: Dansk Bredbånd GlobalConnect HP Mimer Group Normann Copenhagen For mere information: www.fremtidensarbejdsplads.dk www.itb.dk

Mere information Ny portal: www.fremtidensarbejdsplads.dk (Indtil i morgen, hedder den www.itb.dk/fremtidensarbejdsplads.dk)

Rundvisning i showroomet