Lægemiddelenheden i Region Nord - andre initiativer  Nyhedsbreve  Regional lægemidel-komitè  Opioid arbejdsgruppe  PPI arbejdsgruppe  Staff meetings.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Medicinpædagogik og de individuelle planer v.1.0
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Adfærdsændringer i praksis – pisk eller gulerod. Tja…
Indikatorer for depression
Variation i forbrug af lægemidler og økonomi i almen praksis. Hvor meget er rimeligt? IRF`s Årsmøde Vejle, Koordinerende læge i Nord-KAP, Jørgen.
En konsulent er : • -En praktiserende læge • -der er ansat af Regionen • der har en særlig viden eller erfaring indenfor et eller flere områder. • der.
Når hospital og kommuner samarbejder om genoptræning
Netværk af forebyggende sygehuse
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Lægemiddelstyrelsen Institut for Rationel Farmakoterapi Kvalitetsudvikling i almen praksis 2. – 3. maj 2003 PERSONLIGE ELEKTRONISKE MEDICINPROFILER Kontorchef.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Fælles Visitation Gynækologi
Patient-information om medicin - hvad virker? (fokus på skr. information) Marianne Møller Farmaceut, Master i Professionel Kommunikation (MPK)
12. maj 2007Kirsten Schæfer Rationel farmakoterapi i Region Sjælland.
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Lægedage Velkommen til Lægedage Datafangst for let øvede.
Omstændigheder ved ordination af lægemidler i almen praksis Roskilde Amt 2003 Jens Damsgaard.
Patient får ordineret tidobbelt dosis af sin medicin En faktor 10 fejl.
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
Undersøgelse af voksnes smerter efter Tonsillectomi.
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Receptserveren og Fælles medicingrundlag IRFs årlige møde 11
Patientens svære kamp – patientinvolvering i praksis - TAK
Forskningsenheden for Almen Praksis Århus Universitet Kvalitetsudvikling i almen praksis Marianne Rosendal & Peter Vedsted.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
KL´s visioner for kroniske patienter
SÅR- KOMMUNIKATIONSREDSKAB I REGION HOVEDSTADEN
Forårsmøde Den maj 2007.
IRForårsmøde maj 2007www.regionmidtjylland.dk Implementering af rationel farmakoterapi Hvordan føres anbefalingerne ud i livet?
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
1. maj 2004 Kolding Formål Initiere et samarbejde mellem praktiserende læge og klinisk farmaceut Vurdere omkostningseffekten Vurdere indflydelsen på kvalitetssikring.
Praktiske aspekter af den elektroniske medicinprofil:
Rationel farmakoterapi. Kirsten SchæferIRF årsmøde 2. maj 2009 Medicinindsatsen Samarbejdsaftale med almen praksis (april 2008) Driftsaftale med sygehusene.
Rationelle besparelser Møde for Regionale Lægemiddelkonsulenter 6. Oktober 2009.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Medicineringsområdet 5. oktober 2004 Kontorchef Lasse Larsen Lægemiddelstyrelsen, Lægemiddeløkonomi.
Apotek-Højskole projektet, 2. Del 2000 Angina pectoris patienten og sygehusapoteket Information om lægemidler på kardiologiske afdelinger Resultater fra.
REGION NORD Organisation af arbejdet med Rationel Farmakoterapi.
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Patientoplevet Kvalitet - Fra måling til konkret handling i ambulatoriet Afdelingschef Morten Freil.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
PKO – 2007 PKO i regioner og kommuner Roar Maagaard, formand for DSAM.
FMK opsamlingsfunktion I regi af Danske Regioner og MedComs styregruppe er der pr oprettet en midlertidig opsamlingsfunktion i MedCom, der skal.
DEN DANSKE KVALITETSMODEL AKKREDITERINGSSTANDARDER FOR ALMEN PRAKSIS.
Kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis - Hvorfor du’r DDKM? FAS Årsmøde Munkebjerg
Læringssæt om temarapporten: Behandling med insulin - identifikation af utilsigtede hændelser og forslag til forebyggende tiltag Behandling med insulin.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin.
Hvad fik jeg ud af at deltage? Indlæg KVIS-konf Bjørn Christau praktiserende speciallæge.
Kvalitetssikring i speciallægepraksis
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Kvalitetsudvikling hvordan
DDKM & Dokumenthåndtering
Uddannelsesgivende afdelinger
Hvorfor en Sundhedsplatform?
Metoden fælles beslutningstagning
Samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de praktiserende læger
Ældre i et sundhedsvæsen - set fra almen praksis
Vurderingsramme for vagtplanlægning på sygehuse
Præsentationens transcript:

Lægemiddelenheden i Region Nord - andre initiativer  Nyhedsbreve  Regional lægemidel-komitè  Opioid arbejdsgruppe  PPI arbejdsgruppe  Staff meetings  Praksis i udvikling (PIU) – ledelses- og organisationsudviklingsprojekt

Medicinhåndtering •I vores praksis har vi et retvisende overblik over patientens aktuelle medicin. •Vi har en entydig aftale om, hvorledes telefonisk og elektronisk receptfornyelse foregår. •Vi fornyer kun recepter på vanedannende medicin ved konsultation, medmindre der er tale om helt specielle patientgrupper. •Vi er bekendt med mulighederne i Medicinprofilen og kan anvende den (patientens personlige medicinprofil). •I vores praksis tilstræber vi enighed om, hvilke præparater vi anvender indenfor de enkelte terapeutiske grupper. •Alt i alt er jeg meget tilfreds med vores medicinhåndtering PIU

PIU spindeldiagram

Nytter det?  Hvornår - om nogensinde - kan det ses i statistikkerne?????  Vi mener, at vi har fået en god kontakt med vores praktiserende kolleger  Praksispersonalet er i højere grad involveret  Faglig opdatering skal der til  Holdningsbearbejdning skal der til  Bedre kommunikationen vil alt andet lige være en forbedring  Bedre patientbehandling, færre unødige bivirkninger, sammenhængende patientforløb og større patientsikkerhed

Udfordringer  At det stadig er overskueligt og muligt for den praktiserende læge at tage ansvaret for patientens samlede medicinering –  At være opmærksomme på og have respekt for kompleksiteten i lægemiddelordinationen, så ordinationspraksis ikke blot vurderes på udgifter, men også på gældende viden og evidens for behandlingerne. ( Udvikle valide kvalitetsindikatorer )  Reducere medicinproblemer i sektorskiftet ved at medvirke til så stor overensstemmelse som muligt mellem rekommandationslisterne i primær – og sekundær sektor.  IT- beslutningsstøtte  At holde benene på jorden så kontakten til vore kolleger ikke går tabt

Visioner  At udvikle praksisbesøget til en målrettet og anvendelig indsats for den enkelte praksis og med opfølgende ”feedback”.  At udvikle større kompetence og synlighed i samarbejdet med sek. sektor og kommuner med det formål at den enkelte patient får optimeret sin lægemiddelbehandling.  At kunne bidrage med gode ideer til udviklingen af ”Det fælles medicinkort”, så det bliver et nyttigt redskab  Der er vist arbejde og udviklingspotentiale nok til at lægemiddelenheden eksisterer om 5 år