Klubledermøder November 2013

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PR KAMPAGNE.
Advertisements

12. marts 2013Årsmøde Orientering fra udvalg - facebook Gammel gruppe nedlagt Spritny gruppe oprettet 1. marts Lokalafdelingnordfyn Mål: levende,
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Dansk Orienterings-Forbund Klubledermøder juni 2013 • ”Find vej i Danmark”-dagen • Jagten gennem historien – Golden Days • Find vej Plus • Vision 2015.
Brøndby den 10. april 2007 Forældrerekruttering Teddy Pedersen Haderslev Fodboldklub DIF - Breddekonsulenttræf.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Handleplaner Repræsentantskabsmøde den 8. juni 2012.
Alle vores sponsorere skal betragtes som samarbejdspartnere
Idrættens Hus torsdag 26. april 2012 Forbindelse: WWKkMA Password: OkuJ4F Idrætsforeninger og Facebook.
April 2007 – november 2007 Version 1.0 LPJ d. 9. november 2007.
December 2011 Dansk Karate Forbund Dommerprogram 2012 KATA & KUMITE.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Velkommen til juleafslutning Aftenens program: • Gennemgang af vores udlandsrejse/aktiviteter • Spørgsmål vedr. indbetaling! • Igangværende og kommende.
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Thomas Mørk Glintborg Digitaliseringsmessen 2013
Den gode ansøgning Til LAG Himmerland
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
KL - Danske Regioner – FTF og Professionshøjskolernes Rektorkollegium præsenterer National strategi for velfærdsuddannelserne.
Billedkommunikation i elektroniske journaler Introduktion til projektet Projektets mål er at teste og udvikle billedbaseret kommunikation som et tværfagligt.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
KBC/KBCM Stiftende Generalforsamling KBCM/KBC sammenlægning Godkendelse af vedtægter Valg af Formand, Kasserer og Bestyrelse 15. April 2013.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv Velkommen til Fællesmøde den 29. oktober
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
© Inteam 2007 Mols-Linien Service Akademi. © Inteam 2007 Et samarbejde for at styrke Mols-Liniens Service Akademi Inteam kan bidrage på både strategisk.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Vision 2020 En 5 års plan for arbejdet i Dansk Orienteringsforbund Planen justeres ved årligt strategi seminar i august. Vision 2020 skal godkendes på.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Til alle jer, der går på jagttegnskursus - Meld jer ind i Jægerforbundet Meld dig ind i dag! Jægerforbundet kan tilbyde dig at blive meldt ind.
I Skolebestyrelsen har vi blandt meget andet arbejdet med sundhedspolitik. I forlængelse af dette arbejde, besluttede vi at sløjfe kakaomælken og har i.
- hvor ligger udfordringerne?
Status for DGI’s udviklingsprojekt :
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Samarbejdsaftale Badminton
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Påklædning kommende bestyrelsesmedlemmer Generel del
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
BADMINTON Netværksmøde foråret
Om vores bibliotek Lokalt oplæg
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
[klik og indsæt kommunenavn]
Hvad er Gør det lettere? Nationalt udviklingsprojekt mellem Gladsaxe og Vejle Bibliotekerne og 8 deltagerbiblioteker + en række samarbejdspartnere, herunder.
Få mere at vide - LYT - SPØRG
Opsætning.
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Klubledermøder November 2013 Vision 2015 – 4 visionspunkter i fokus Medlemstal Repræsentantskabsmøde 2014 Find vej Plus Find vej Dagen DOF Akademi 25/1-14 Ny hjælpetræneruddannelse: 1-2-træner Naturløbet Budget 2014

Vision 2015 – 4 udvalgte visionspunkter Løbsudvikling Få flere ud at løbe – både nuværende og nye Flere enkle løb i nærområdet Bedre og større nationale arrangementer via kvalitets- og serviceudvikling Lettere at komme i gang med orientering Mindre frafald blandt de, der forsøger sig med idrætten Yderligere synlighed og skarpere profil af idrættens værdier Flere værktøjer til frivillige og klubberne Livet skal gøres lettere for frivillige og klubber Styrkelse af rammer omkring, vilkår for og prestige ved at udføre en indsats for klubben og kredsen DOF-Akademiet Styrke det frivillige engagement gennem viden og uddannelse Styrke ledelsesmæssige, organisatoriske og andre o-løbsrelaterede kompetencer Styrke erfaringsudvekslingen på tværs af klubber og landsdele

DOF’s medlemstal

Repræsentantskabsmøde 2014: Lørdag den 1. marts i Idrættens Hus Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Dansk Orienterings-Forbund Repræsentantskabsmøde 2013

Find vej PLUS – Vi bygger videre … …med læring, formidling og mobile løsninger - og med ny pulje!

Budget Udvikling (web og app’) 702.500 Lokale projekter i klubberne 731.250 Vejledning til klubber samt PR 250.000 Lønmidler 600.000 I alt: 2.283.750 kr.

Vi bygger videre fordi… Find vej i Danmark er en guldgås Vores ansigt ud ad til Vi skal nå ud til endnu flere – med flere tilbud rettet mod flere forskellige. Vi skal holde gang i ilden og følge med tiden…!

Findveji.dk ny…

Hvad går det ud på for klubberne? Hvad støttes? Fire forskellige modeller: 2 tager afsæt i eksisterende find vej poster 2 lægger op til nye, men ‘pæle-fri’ projekter Ingen midler til pæle, skilte eller korttilskud, men til overbygninger og nyudviklinger

‘Oplevelsespakke’ Beskrive natur og kulturspor ved Find vej poster i ‘oplevelsespakke’ med kort, kontrolark og hæfte (alá Find vej i Gribskov) 10 klubber kan få 8000 kr. i tilskud Klub leverer indhold: kort, tekst og billeder. DOF hjælper med redigering og layout.

Find vej mobilquiz Mobil-quizbaner på eksisterende poster 40 klubber kan få: 3000 kr. til folder med kort-udsnit og quizbane Nøglepersoner får adgang til at oprette quizture, fx skolelærere til brug i undervisningen – og selvfølgelig DOF klubber Med Find vej mobil-quiz kan man konkurrere mod hinanden på såvel orienteringsfærdigheder som på viden og tid.

Case: Find vej mobilquiz En familie er på post-jagt og ønsker samtidig at løse en lærerig og underholdende quiz om orienteringskortet og landskabet. Ved posten indtaster de skiltekoden og systemet sender det rigtige spørgsmål af sted til deres mobil. De indtaster et svar og systemet holder styr på pointstilling. De kan konkurrere mod hinanden på såvel orienteringsfærdigheder, som på viden og tid.

Foto-orientering Fx historisk byvandring 20 klubber kan få 4000 kr. i tilskud Klub leverer indhold: kort, tekst og billeder. DOF leverer: redigering og layout.

Find vej tur-app’ (TravelTales) lydklip afspilles automatisk ved et defineret GPS-punkt ‘usynlige’ poster - 40 klubber kan få: 3000 kr. til tryk af folder samt 8000 kr. til professionelle lydklip - Alle klubber kan få licens til ubegrænset brug af tur-app’ ! 55.715414, 9.584066 Gps-koordinat udløser lydklip, som afspilles på mobiltelefon

Case: Find vej tur-app To unge trail-løbere vil gerne lære om orienteringskortet. De går ind på den lokale o-klubs hjemmeside og downloader en ‘tur-app’. Med kortet i den ene hånd og mobilen i brystlommen løber de af sted. Da de passerer en lavning fortæller mobilen hvordan de skal tolke signaturen på kortet. Senere løber de ved en fejl ind i et lukket område, men vender om efter en advarsel fra deres ‘tur-app’.

Igangværende klubprojekter Rold skov OK vil lave Oplevelsespakke + evt mobilquiz, i samarbejde med turistforening St. Binderup laver nye poster på Livø og supplerer med formidling Kurt Christensen har registeret kulturspor som formidles i en tur-app på kort af THOK Esrum Kloster og Møllegård, tur-app med THOK Skovskolen tester app’ og quiz på kort af FIF

Anne Marie Kamilles, amk@do-f.dk Hvordan ansøges? Skema fra www.findveji.dk udfyldes og indsendes først til mølle… Ideer og inspiration kan fås ved at kontakte Anne Marie Kamilles, amk@do-f.dk 41969377 Vejledning kommer på hjemmesiden snarest Projektet løber til udgangen af 2015 Tak

800.000 kr. til Find vej Dagen i 2014 og 2015 TAK for et kæmpe stykke frivilligt arbejde! Nordea-fonden er ny partner Vi kan fortsætte med samme høje ambitionsniveau – og alle klubber kan fokusere endnu mere på rekruttering og fastholdelse

Find vej Dagen 2014 – rettet mod familier: Nyt navn – se findvejdagen.dk Skolesatsning – denne gang uden lockout! Husk at læse hæftet – og fristen 31. december Samme stil, men også nyt: Minibanner, fotokonkurrence mv.

To nye generelle flyers – video kommer også…

Overlevede jeres ‘Find vej’ stormen?

DOF Akademi Lørdag 25/1-14 kl. 10-16 i Midtfyns Fritidscenter i Ringe – fyld en bil! Opgraderede kursusfaciliteter Særligt fokus på klubudvikling og uddannelse for unge 5 nye kurser – de 3 specielt målrettet unge DOF Akademiet indgår i juniorgruppens januarsamling Målsætning: 100 kursister fra 20-25 klubber

DOF Akademi - kursusoversigt A-stævneledelse A-banelægning B-stævneledelse B-banelægning Skovnetværk (DIF) Emit introduktion SportIdent introduktion Emit workshop for erfarne brugere Kommunikation Frivillighed – sådan får du flere hjælpere Sociale medier, video, traveltales for unge (15-20 år) Korttegning for unge (15-20 år) Event planning for unge (18-24 år) workshop

Ny hjælpetræneruddannelse: 1-2-Træner Danmarks Idrætsforbund og en række specialforbund, bl.a. Dansk Orienterings-Forbund, er i gang med planlægningen af en ny kortvarig ”hjælpetræner”-uddannelse rettet dels mod unge fra 14 år og opefter, dels mod forældre til børn i klubberne eller nye voksne medlemmer, der gerne vil inddrages i den daglige ungdomstræning.   Konceptet 1-2-Træner består af to 4-timers moduler, der afvikles lokalt i klubben eller kredsen. Det første modul er udviklet af Danmarks Idrætsforbund og omhandler ”Trænerrollen”, mens det andet modul er udviklet af Dansk Orienterings-Forbund med udgangspunkt dels i Søren Skaarup Larsens bog ”Minitræning – Et sjovt fundament for orientering”: http://trainer.do-f.dk/trkat/minitraining/MINItraining.pdf dels i nyt materiale udviklet af Anders Bachhausen, FIF Hillerød omkring skygning. På efterårets Trænerseminar d. 23-24 november i Vejle vil Ungdomssporet tilbyde alle nuværende ungdomstrænere 1-2-Træner-kurset som en slags ”teach the teacher”-uddannelse, så de efterfølgende selv kan undervise lokalt i 2014 i klubber og kredse. Målet er at få uddannet mindst 100 hjælpetrænere på landsplan i 2014. Yderligere information: udviklingskonsulent Gert Nielsen – gn@do-f.dk – tlf. 4196 9375

Naturløbet Nordea-fonden har fra 2013 støttet Aktiv Rundt i Danmark og dermed Naturløbet. Aktiv Rundt i Danmark ønsker fortsat at afholde 10-15 Naturløb rundt om i landet (april-oktober). Aktiv Rundt i Danmark dækker alle klubbernes udgifter til Naturløbene. Tid/sted for Naturløbene skal være på plads ved årets udgang – klubberne opfordres til at byde ind hurtigst muligt.

Budget 2014 Hovedelementer: Fortsat budgetmål om overskud på kr. 100.000 Ingen ændringer i kontingentsatser (udover pristalsjustering) Uændret tilskud fra DIF Øget Team Danmark støtte til landsholdsarbejdet DIF-udviklingsprojekt ophører Nyt – mindre – udviklingsprojekt i støbeskeen Find vej Plus fortsætter i 2014 Find vej dagen Besparelser på Orientering HB vedtager endeligt budgettet 27. november