IT-temadag IT? Innovation eller Tyranni. IT? Innovation eller Tyranni •Jeg har solgt praksis pr 31.3.08 i protest mod it- tyranniet. •Hvor skal tiden.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anskaffelse af ny teknologi
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Hvad har DAK-E gang i?. Til verdens bedste håndværkere Vi er tildelt den opgave, det er at udvikle et værktøj til nogle af verdens bedste håndværkere.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Oplæg: Øvelsestime i Teknologihistorie ved Lars Lauridsen Gruppe 2, Hold 1 
Indvandrere og efterkommere i grundskolen Niels Egelund, professor, dr
EPJ-observatoriets årskonference 30.oktober 02 Omstilling til digital forvaltning - et samarbejde på tværs Onsdag d.30.oktober 2002 Projektleder Marie.
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?
Teknik event i det mørke Jylland IV Geocaching uden at det koster et ton papir og litervis af printerblæk Understøttes af: Smart phones PDA’ere Flere af.
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
 Fokuseret behandlingsforløb starter tidligt  Hurtig og god kommunikation uafhængig af tid og sted.  Overblik over patientforløbet.  Unødvendige konsultationer.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
”Fokus på e-læring” mandag den 19. april 2004 Introduktion til EU-programmerne eTEN & e-Learning v/EU-konsulent Birgitte Brange, EuroCenter.
Rationel Farmakoterapi og offentligheden…. Kvalitetsudvikling i Almen Praksis 2-3. Maj 2003 Marianne Møller, farmaceut.
ICPC-2 og Datafangst ICPC kodning – Hvorfor kode?
14. januar 2004 Cure4you Havnegade 37, 1058 Kbh. K, tlf ,
1 Danseafslutning marts 2008 H U M Ø R D A N S E R N E V E J L E Skal vi ikke snart i gang med dansen. Lene byder op.
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Christian Worm – Direktør i Koncern Plan, Udvikling.
I-Space Niels Henrik Helms, Knowledge Lab SDU. Projektet: Udfordringer i forhold til velfærdsteknologi: Hvordan skaber vi løsninger som både giver mening.
Peri OP 101 En amerikansk on-line uddannelse
6 år med JPCK og hvad så nu? Annette Eickhardt marts 2011.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Arkitektur - Sikkerhed
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 4. november 2005.
1 Ambulant genoptræning i Region Midtjylland: 2007 Sundhedskoordinationsudvalgsmøde 18. maj 2009 v/ senior projektleder Susanne Reindahl Rasmussen, Ph.d.,
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Søgning - et værktøj til videndeling Inspirationsseminar 31. oktober 2006.
Klik for at redigere i masteren ”Har vi tilstrækkeligt med personaleressourcer til at løfte kræftbehandlingen i 2025?” Kræftens Bekæmpelse og DMCG konference.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Lægemiddelstyrelsen Institut for Rationel Farmakoterapi Kvalitetsudvikling i almen praksis 2. – 3. maj 2003 PERSONLIGE ELEKTRONISKE MEDICINPROFILER Kontorchef.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
" Hvad er det perfekte samarbejde mellem hospitaler og almen praksis om diabetesbehandlingen? Hvordan måler vi kvaliteten af diabetesbehandlingen?" Henning.
Konsultation via webcam i almen praksis – fremtidens konsultationsform?
DEKS brugermøde Den nationale database for parallelanalyse mellem almen praksis og laboratorier knyttet til regionernes laboratoriemedicinske.
Hvad ved vi om socialt udsatte borgeres rygevaner? v/ projektmedarbejder Jane Brinch.
Før du starter, skal du sikre dig at du har en digital signatur. Få den gennem den ansvarlige på afdelingen (gyn:Christel Nielsen), el. bestilbestil 1.
Hvordan får man fagfolk til at gøre det rigtige – i tide?
Optimering af arbejdstilrettelæggelse i på Radiologisk afdeling i Køge Mahad Huniche Møde med Region Nordjylland.
I skyggen af Amanda? Er noget gået galt? Og i så fald hvad?
Velkommen til Lægedage
Nordisk forsøgssamarbejde - status og perspektiver Souschef Lars B. Kjær Landscentret | Planteavl Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
IT i Region Sjælland Spørgeskemaundersøgelse IT i Region Sjælland
Datafangst – IRF 1.maj 2009 DAK-E ICPC kodning – Hvorfor kode?
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Praksis Plus Sjælland 15. januar Præsentation af Primær Sundhed Den virksomhedsenhed i Region Sjælland som administrerer alle overenskomster med.
Opgavestyring i Elevplan
Indhold, indsatser, implementering
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
Implementering og brug af BPM i Lån & Spar Bank 24. september 2013, Get F'IT - Processer og IT Ved IT-Direktør Casper Gjerris.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Informationssamfundet Dansk Statistisk Forening 30. maj 2005.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Hvordan ser fremtidens bibliotek og arkiver ud? Hvad vil det betyde for HK’erne Tove Bang.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former for teknologiunderstøttelse ved etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
DAK-E Hvad er det? Kvalitetsudvikling Indikatorudvikling IT delen ICPC klassifikationen Datafangst / Sentinel Dansk Almen Medicinsk Database DAMD Kvalitetsrapporter.
Tirsdag den 26. juli 2016 Patientrapporterede oplysninger (PRO) i almen praksis WebPatient-brugergruppemøde.
Velkommen v. Susanne Lauth, Formand for SOF-SVS/Sygeplejefaglig direktør Sydvestjysk Sygehus På egne og SOF-SVS formandsskabets vegne vil jeg gerne byde.
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
IT? Innovation eller Tyranni
EASY-P Konference april 2012
Præsentationens transcript:

IT-temadag IT? Innovation eller Tyranni

IT? Innovation eller Tyranni •Jeg har solgt praksis pr i protest mod it- tyranniet. •Hvor skal tiden komme fra jeg arbejder 55 timer ugentlig excl. vagter. Helt ærligt: Jeg kan ikke finde ud af at anvende de hårde IT værktøjer. Bliver jeg tvunget til at anvende mere IT må jeg ophøre som praktiserende læge •Den elektroniske dødsattest har jeg helt opgivet. Det tager så lang tid. •Elektronisk dødsattest anvendes nødtvungent •Ansøgning om enkelttilskud elektronisk mislykkes.

IT? Innovation eller Tyranni •Vi kan NÆSTEN ikke nå rundt om al det tovholderi, vi også ret ofte skal klare med hjemmeplejen, og sygehusene - derfor IKKE tid til kodning •synes kodning, er til INGEN nytte - kan det mon overhovedet bruges til statistik? •Praxinfo på sundhed.dk er blevet helt uoverskuelig og vi bruger den næsten ikke.Vi brugte den vældigt meget før den lå på sundhed.dk. •Det ville være skønt, hvis det blev mindre omstændeligt og mindre langsommeligt at bruge f. eks. Sundhed.dk

IT? Innovation eller Tyranni

Vejen til lægesystemerne…… Fra papir…… til computer

DASK 1957 AMSTRAD ca 1979 Supermax APEX lægesystemer Vejen til lægesystemerne

IT? Innovation eller Tyranni

•Lægesystemerne •Medcom •Overenskomster •PLO-DATA / APEX •PC-baserede systemer •Brugergrupper •PLO •Konkurrencesituation •MedComI EDI-kommunikationsstandarder •MedComII 1997 – 1998 massiv udbredelse af kommunikationsstandarder •MedCom III konsolidering •MedCom IV bl.a. sammenhæng med sundhed.dk •MedCom V (8) ny teknologi •Tiltag vedrørende understøttelse af IT i almen praksis I lyset af overenskomstens målsætning om, at alle læger i almen praksis skal anvende IT og kommunikere elektronisk med det øvrige sundhedsvæsen er det naturligt, at lægernes anskaffelse og daglige brug af IT i form af såvel lægesystemer som brug af internetbaserede tjenester understøttes. Formålet skal være at højne udbredelse og anvendelse af IT i almen praksis. (2002) •§ 12A Fonden for kvalitetsudvikling og informatik og kvalitetsfagligt udvalg •§ 12B Opgaver og beføjelser for Fonden for Kvalitetsudvikling og Informatik Stk. 2. Fonden har endvidere til opgave at understøtte it- anvendelsen i almen praksis samt den elektroniske kommunikation i forhold til det øvrige sundhedsvæsen og i forhold til patienter.

Udviklingen i MedCom

Antal meddelelser md Ca kr/md portobesparelse 2.000/ydernr pr år Ca 5800 timer/md telefontid 19 h/læge pr år

IT? Innovation eller Tyranni

Ugeskr Læger 2008;170(11):964 Spildtid ved pc svarer til en lægestilling Lægerne på en afdeling på Gentofte Hospital venter i alt 7,3 timer om dagen ved computeren. Journalist Anne Steenberger, Emnet »Lægers spildtid ved computeren« har i snart nogle år været aktuelt. Men løst er det stadig ikke. Nu har Kardiologisk Afdeling P på Gentofte givet anledning til en brush- up af emnet med en undersøgelse, der har et nok så opsigtsvækkende resultat. Hvor lang tid bruger vi egentlig på at vente ved pc'erne, spurgte man sig. Resultatet af undersøgelsen er, at der er en spildtid på i alt 440 minutter per hverdag. Det svarer til 7,3 lægetimer - nærmest en fuldtidsstilling - per hverdag på en afdeling med 20 læger på arbejde. »Det er den registrerede spildtid fra man sætter sig og til man finder de oplysninger, man skal bruge på patienten. Vi lavede også en test, hvor vi prøvede at logge os på så hurtigt som muligt. Det tog 11 minutter. Dertil kommer, at pc'en automatisk logger en ud efter en halv time. En anden kan have brug for at komme ind på samme pc - og i begge tilfælde skal man starte forfra med password, når man skal på igen,« siger 1. reservelæge Klaus Klausen, der er initiativtager til undersøgelsen

EASY PERSONIFICERET PORTALADGANG

Målsætninger

IT? Innovation eller Tyranni