Manuelle målstyrings-tavler

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
5S tal-leg.
Advertisements

Hvor klog er du?? Her er 4 spørgsmål.
Overordnet målsætning:
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
At Dividere.
Kend din værkstøjskasse
SMED Single Minute Exchange of Dies
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af Kompetencedelen April 2012 Ved.
OEE Når man arbejder med OEE målinger ser man på den enkelte maskines effektivitet og laver dernæst en analyse, så man let og overskueligt kan se hvad.
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Læringsstile og lektier
Roskilde Tekniske Skole
FOKUS! På vores udvikling.
Introduktion til værdistrømsanalyser
Mentaltræning Målsætning
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Målnedrulning At have fælles.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
FDF.dk/landslejr. Indledning •Struktur og planlægning –Hvad skal holdlederen overveje inden lejren –Hvad er holdlederens rolle på lejren •Alle skal trives.
Lean Salgskonsulent-uddannelsen Velkommen til dag 4
Formularer (Access, del 3)
Planlægning og prioritering Opgave i at kunne prioritere. Du skal prioritere dine ”aktiviteter” (grønne bobler) på prioriteringslinjen. Husk du skal både.
Værdistrømsanalyse Gennemgang af hvordan man laver værdistrømsanalyser i produktion Værdistrømsanalyse kaldes VSM (Value Stream Mapping) i materialet.
Kommunikation / it.
Forældremøde for U maj 2012 Dagsorden • Formålet med Play & Stay konceptet • Turneringsformater for u10 og u8 • Mål med træningen – selvtræning •
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Konsensusprocessen.
OUH-to-go (workflow-to-go®)
Værdistrøms-analyse (Vejledning)
Effektiv mødekultur Formål: At udvikle en velstruktureret og effektiv mødekultur 1 Hvad er effektiv mødekultur? 2 Hvad er mål/resultat (Output)? 5 Hvordan.
5S anvendes til indretning af arbejdspladser
Planlægning af patruljemøder 23. september 2011 T OP ræning.
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Spagettidiagram Et spagettidiagram er en meget simpel måde at se og forstå et produkts vej igennem de forskellige processer Det kan laves på flere måder:
Forbedringstavlen – er et must
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Standardiseret arbejde – stol.
Oplæg til arbejde med struktur og målrettettræning i eliteafdelingen i Gyttegård golf klub. Søndag d. 28. november 2010 John Nicolajsen.
Vejlederens kommunikation
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Større Skriftlig opgave
L Synkront net-baseret samarbejde - kursus ved Morten Knudsen og Thomas Ryberg.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Kaizen tavle Forbedringstavlen.
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Regler omkring tavlen Det.
Det første ark i regnearket:
Løbende forbedringer Lad dem med fingeren på pulsen komme med forbedringsforslag, prioritere imellem disse og være med til at udføre forbedringer! Skab.
Januar 2011 Trivselsmøder.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
OPERATE A/S – JESPER BROCHMANDS GADE 10 – 2200 KØBENHAVN N – TLF – Kommunikation i forandringer KL kommunikationsdøgn 2013.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Kjeld Svidt September 2005 Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser.
Delphi-evaluering og Green Field
Kjeld Svidt September 2004 Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
Delphi-evaluering og Green Field Evaluering af event Som start på Green Field.
Korte (max. ½ time) ugentlige dialog møder i teamet/afdelingen. Stående omkring tavlen. Ledes af nærmeste daglige leder. Dialog omkring: Handlingsplanen.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
Her kan ses et udklip af min forside – tænke med min forside var at man skulle kunne se et lille preview af den side man ville besøge og at forsiden skulle.
Regionalt d.13.juni Biblioteket flytter mennesker er et projekt som kombinere følgende ting: motion, at være social og teknologi. Det gøres i dette tilfælde.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Personalemøde – opfølgning på MTU
BADMINTON Netværksmøde foråret
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Er din virksomhed en hobby med indbygget job i
Præsentationens transcript:

Manuelle målstyrings-tavler Et vigtigt redskab når man vil: Skabe overblik Se helheder Styre i forhold til målsætninger Skabe sammenhold i teams

Hvor sjovt er det at bowle uden måltavle?? Ud på gulvet = gemba - i Japan er støvede og slidte sko tegn på en god leder. PC dur ikke som visuelt redskab – det skal på opslag

- Og hvad med en fodboldkamp? Hvad sker der, hvis man kommer lidt for sent til en kamp – vi tjekker lige tavlen, eller spørger sidemanden – hvad står der, hvem har scoret osv.

Vi bruger tavler overalt i hverdagen

- Så hvorfor ikke have det på arbejdspladsen Hvorfor have tavler på arbejdspladsen: Ledelsen får mulighed for at give fælles informationer Medarbejderne får informationer og indblik Man ved i hvilken retning man skal Resultere i adfærdsændringer Fastholdelse af fokus Følge udviklingen Afdække problemområder Årsagsregistrering Løbende forbedringer Ledelsesværktøj Skab enighed omkring mål, sørg for de giver værdi for medarbejderne

Vejen til forbedringer: Kan det defineres, kan det måles Kan det måles, kan det analyseres Kan det analyseres, kan det styres Kan det styres, kan det forbedres !!! Sørg for ikke at have for mange mål – sørg for at gøre det enkelt

Sagsbehandlingstider Eksempler på målinger Sendingsantal Nedbrud Antal ideer/forslag Emballageforbrug Kassationer pga. fejl Leveringssikkerhed Mødeprocent Uddannelse Sagsbehandlingstider Antal rykkere Medarbejdertrivsel Overarbejde Ventetider Papirforbrug

Opbygning af måltavle Hvad, hvordan, hvem: Definer målepunkterne Hvordan får vi de rigtige data (husk enkle metoder) Rollefordeling / turnusaftaler Overblik på 9 sekunder: Første 3 sekunder: Konstater målepunkterne Næste 3 sekunder: Få overblik over status (f.eks. grøn= ok / rød = problem) Sidste 3 sekunder: Hvad er der gjort for at forbedre rød status; hvem har ansvar Det vil sige: Enkel opbygning Farvebrug til tydelig markering af status Idébank til registrering af de gode ideer Handleplan til forbedringstiltag, deadlines og ansvarlig for gennemførsel Jo oftere man mødes, jo hurtigere kan forbedringstiltag vedtages og iværksættes

Lav tavlen på en whiteboard Det kræver ikke det store at lave en tavle - i første omgang kan man lave det på et stort stykke papir, blot for at få en fornemmelse af hvordan tavlen skal udformes Dernæst kan man investere i en whiteboard tavle, samt tavletape, til at inddele med – det koster ikke alverden og er godt givet ud. Man kan også købe færdige tavler, det kræver naturligvis, at man er helt sikker i sit layout, og koster en del mere (kontakt mig gerne for yderligere info om færdige tavler) Sørg for ikke at have for mange ting i gang samtidig – det dræner for energi – byg tavlen op – stille og roligt

Eksempel på Målstyringstavle (skitse)   Målstyringstavle for afdeling XX Mål Resultat Årsager Ideer Prioritering Handleplan

Vigtigt omkring målstyringstavler Sørg for at have medarbejderne med til at finde ud af hvilke mål der skal måles på – de skal give værdi for den enkelte Skift målene ud med mellemrum – der skal være udfordringer i målene, ellers bliver det let en sovepude Vær aktiv deltagende omkring tavlen og de aktiviteter der følger – det er altid sjovere at være med til at udvikle, end at placere sig på sidelinjen Sørg for at prioritere antal af ideer, både så der ikke er for meget i gang samtidig, men også så i får mest for mindst

Gratis LEAN-hæfte om tavler Du kan ganske gratis få hæftet LEAN-i praksis målstyrings- og forbedringstavler på en pdf fil ved at skrive til erna@storgaardinnovation.dk Du kan se mere om tavler på hjemmesiden www.storgaardinnovation.dk