Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kjeld Svidt September 2004 Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kjeld Svidt September 2004 Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser."— Præsentationens transcript:

1 Kjeld Svidt September 2004 Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser

2 Synkront samarbejde og kommunikation Synkron kommunikation med lyd & billede Diskussion Diskussion Brainstorm Brainstorm Refleksion i situationen Refleksion i situationen Synkron skriftlig kommunikation (chat) Koordination Koordination Svært at diskutere, hvis man er mere end 3 Svært at diskutere, hvis man er mere end 3 Kan bruges til ordstyring Kan bruges til ordstyring Whiteboard/Tavle Fælles visualisering Fælles visualisering Udfærdige modeller Udfærdige modeller Klippe billeder eller objekter ind Klippe billeder eller objekter ind Programdeling Fælles godkendelse af referat Fælles godkendelse af referat Fælles tidsplan og arbejdsdeling Fælles tidsplan og arbejdsdeling Gennemsyn af website, fælles korrektur på dokumenter eller fælles kig på kalender. Gennemsyn af website, fælles korrektur på dokumenter eller fælles kig på kalender. Dokumentudveksling Deling eller uddeling af filer Deling eller uddeling af filer Udsendelse af referat fra sidste møde Udsendelse af referat fra sidste møde Præsentation af model eller afsnit Præsentation af model eller afsnit

3 Synkront samarbejde og kommunikation Fordele ved synkront samarbejde med billede og lyd: Giver en socialitet (sociability) og fornemmelse for de andre (awareness) Giver en socialitet (sociability) og fornemmelse for de andre (awareness) Godt til diskussion, brainstorm, idégenering pga. hurtigt replikskifte (ifht. asynkron skriftlig form) Godt til diskussion, brainstorm, idégenering pga. hurtigt replikskifte (ifht. asynkron skriftlig form) Nogle potentielle ulemper: Sværere at fastholde ideer – god ide med referat, gemme chat og tavle, skrive fælles beslutninger op. Sværere at fastholde ideer – god ide med referat, gemme chat og tavle, skrive fælles beslutninger op. Kan være svært at fordele taleture, når der ikke er øjenkontakt, gestik etc. Vigtigt med en ordstyrer! Kan være svært at fordele taleture, når der ikke er øjenkontakt, gestik etc. Vigtigt med en ordstyrer!

4 Værktøjer i dagens øvelse MSN MessengerMS Netmeeting Lyd og billede Whiteboard/tavle ChatProgramdeling DokumentudvekslingDokumentudveksling Dette er de programmer vi har valgt at anvende i dag! I bør også se på mulighederne i andre programmer som Yahoo Messenger og Groupcare

5 NetMeeting ProgramdelingWhiteboard Opkald (indtast IP)

6 Opgaver Opgaverne løses med to personer pr maskine (husk at skiftes til at bruge musen). Etabler kontakt med én eller flere af de andre grupper. Start med MSN Messenger: Udforsk mulighederne i programmet. Anvend Chatprogrammet – prøv i første omgang at blive enige om noget ved at bruge chatten f.eks. at én skal sende en fil til den anden. Tænd for en lydsamtale og aftal at mødes via NetMeeting, start også webcams. Bliv enige om et program I vil dele og noget I vil gøre sammen i det program (tekstbehandling, regneark, webside), prøv at overlade kontrollen til den anden. Begynd på at diskutere fordele og ulemper ved de forskellige elementer af denne form for synkron kommunikation. Lav en liste over hvilke funktioner, I har anvendt og hvordan de kan bruges, når I skal til at lave gruppearbejde på distance? Skriv jeres erfaringer ned i et fælles dokument, gem chatten og jeres skitser fra Whiteboardet som bilag. Kl. 11.30 mødes vi igen i undervisningslokalet, hvor I fremlægger jeres resultater.


Download ppt "Kjeld Svidt September 2004 Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google