Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dansk Folkeoplysnings Samråd Folkeoplysningspolitik.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Rådet for Etniske Minoriteter
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Kristian Delica, Evaluator og ph.d. studerende Plan, By og Proces, ENSPAC, 1.
Ledelse – i samspillet mellem kommune og civlsamfund
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
Har resultatbaseret styring en fremtid i den offentlige sektor?
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
Integrationsinitiativer på børne- og familieområdet. Hvad ved vi
NAP konference 7. juni Århus Workshop Integration.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Hvad virker i integrationsindsatsen?
Overkant telst og illustration Underkant tekst og illustration Venstrekant, tekst og illustrationHøjrekant, tekst og illustration Grundlinje, navnemærke.
Samarbejde med kommunerne
Ny lovgivning - modtagelse og integration af flygtninge
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
sammen om sundhed Sundhedsforum
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
2200Kultur - Nørrebro Bibliotek & Medborgercenter Præsentere Bydelsmødrene på Nørrebro.
Ringkøbing-Skjern kommune
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Rehabilitering og hjemmehjælp
Mere MOST - mindre fravær
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Præsentationens transcript:

Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan? Hvem er aktørerne? v/Bente Meunier, Chef for Ældreenheden, Servicestyrelsen

Servicestyrelsen Etableret 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen

Mission Servicestyrelsen bidrager til en vidensbaseret socialpolitik og effektive sociale ydelser til gavn for borgerne Det betyder, at vi: •Opsamler, kvalificerer, formidler og implementerer viden •Rådgiver kommuner, regioner, leverandører og borgere •Udvikler nye metoder og redskaber •Iværksætter nye initiativer •Omsætter og formidler ny lovgivning til praksis •Deltager aktivt i forberedelsen af ny lovgivning

Frivillig indsats over for ældre etniske minoriteter Satspuljeprojekt Formål: Formålet med den første del af projekt var: •Gennem det frivillige social-humanitære arbejde at styrke integrations- processen for derigennem at gøre tilværelsen lettere for ældre med anden etnisk baggrund end dansk •At øge den ældrepolitiske opmærksomhed på gruppens behov både på det kulturelle, det sundhedsmæssige og det sociale område

Frivillig indsats over for ældre etniske minoriteter Satspuljeprojekt Formål: Formålet med den anden del af projekt er: •At sikre, at der sker forankring af allerede eksisterende aktiviteter, at få dem til at brede sig til andre lokalområder og implementere dem til at blive fast forankret i de frivillige organisationers aktiviteter •At udvikle og styrke samarbejdet mellem frivillige, offentlige og eventuelt private organisationer for at få en bred vifte af integrationsfremmende muligheder til gavn for ældre flygtninge og indvandrere •At udvikle aktiviteter, der specielt retter sig til de svageste ældre flygtninge og indvandrere, som på grund af sygdom, handicap, demens eller traumer ikke er i stand til at deltage i kollektive aktiviteter

Vores opgaver Servicestyrelsen arbejder med områderne: •Udsatte •Ældre •Handicap •Børn & Unge •Specialundervisning og -rådgivning •VISO

Medborgerskab ”Et samfunds sammenhængskraft er ikke kun bestemt af dets institutioner, men også af i hvilken grad dets borgere opfatter sig som medborgere - og ikke modborgere” Richard Sennett, amerikansk sociolog

Medborgerperspektivet vægter •Deltagelse •Betydningen af det enkelte menneskes ressourcer •Udvikling af kompetencer •Menneskets ret til selv at bestemme •Brugerindflydelse

Deltagelse i kommunens tilbud I hvilken grad deltager de ældre etniske borgere i kommunens tilbud? AntalProcent I høj grad510,2 I nogen grad Sjældent2040,8 Slet ikke816,3

Medborgerskab – handler om demokrati og fællesskab •Demokrati -Brugerindflydelse Fx: - Bruger- og pårørenderåd i tilknytning til plejeboliger - Kommunale ældreråd

Aktører på området Alle aktører har stor betydning for resultatet - hver for sig og i samarbejde og partnerskaber