Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Medicin From sponsor to subjekt Set fra en studynurse’ perspektiv Birgitte Scheldt.
Advertisements

Fakta-TV og dokumentarfilm
Essay - genren Mål med forløbet: At kunne forstå og analysere essays
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Kenneth Bøgh Andersen Hvis du skulle give et råd til en spirende forfatter, hvad ville det så være? Jeg kan give tre: Skriv, skriv og skriv! Det gamle.
Filmtekniske virkemidler
Objektivet er den del af dit kamera, der står for at føre og koncentrere lyset ned til dit kameras sensor eller film:
// Tv - Dokumentar film.
- gennem Marte Meo metoden
Hvad er mediefag?.
Trykte reklamer og tv-reklamer
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
Synlighed. Formands- og præsidietræning 17/ Synliggørelse Vort image = Offentlighedens opfattelse af bevægelsens aktiviteter “Et image er et.
Argumentationsformer
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Poster præsentation I modsætning til Power Point præsentationer er en poster et enkelt Billede, der skal fange med det samme. (Ligesom en annonce VS en.
+ FORBRUGERNE OG LANDBRUGET: HVAD GIK GALT? Henrik Byager Kommunikationsrådgiver Planteavlerdagen 1.
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
Kommunikation / it.
Transport Transport  Morten, Johan og Mikkels undersøgelse:  Vi ville finde ud af, hvor mange der kører, cykler eller går i skole. Vi vil lave en film.
Jyske Bank Anne, Christian, Michael & Rasmus. Den nye Jyske Bank ► De forsøger sig med et nyt og mere ungdommeligt koncept, som de reklamere for via tv-reklamer.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Krøniken, Rejseholdet Nikolaj og Julie, Riget
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
International opgave = KULTUR
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
High fantasy Den mest udbredte og almindelige form for fantasy, på dansk også kaldet episk fantasy. Magi, mytologiske væsner, andre racer og stort verdensbillede.
Snak med din sidemand om dette et par min.
VEJEN TIL DEN GODE LINKEDIN PROFIL
- et forsøg på en analyse
Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op
Lavet af Christine og Signe 8.C ESSAY. Beskrivelse Man inddrager sine egne meninger og tanker. Ved vi tænker over tingene, danner vi billeder oppe i vores.
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Fortællertyper.
Tv-reklame.
Disposition Præsentation af emne Mobning
HVAD ER EN PROBLEMFORMULERING ?
JONAS FRYKMAN. SKOLE IKKE-SKOLE JONAS FRYKMAN: OM AT GØRE EN FORSKEL, DER GØR EN FORSKEL; DEN MODERNE SKOLENS FRAVÆR AF TRANSPARENS FRIHED TVANG.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Vædderen Af Cecil bødker.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Velfærdsstater og ”Sicko”
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Epik – fortæller - fortællersynsvinkel
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Hvad er mediefag? Et nyt fag. Mediefag er: 1. Visuelle og auditive medier 2. Teoretisk arbejde 3. Praktisk arbejde.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Filmanalyse. Læringsmål Lære berettermodellen at kende Samarbejde Tale, skrive og læse på dansk.
Dokumentar.
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
- Virkelighedsvarianter
At gennemskue faktagenren
Dokumentar.
Hvad er dokumentarfilm?
KMA/LMS - logbog.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Junior Ranger, Tingstrup Skole den 2. maj 2018.
BAGGRUND FOR DEN INTERAKTIVE ASSISTENT
2.D Mediefag C.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på? Hvad mener andre Filmens mediekritik Instruktøren Konklusion

Hvorfor er dokumentarfilm så populære i dag? Problemformulering: Hvorfor er dokumentarfilm så populære i dag?

Virkemidler Billedsiden: Filmen er optaget med håndholdt kamera der er med til at overbevise os om at det er foregået impulsivt og uden planlægning. Filmen varierer mellem traditionelle interviewsituationer og hurtige montager der sammenfatter de historiske facts. Der bliver i filmen også brugt udsnit fra gamle reklamefilm for våben osv. som virker for seeren som dokumentation for filmen rigtighed. Grafikken på billederne bliver brugt til alle de facts der skal holdes styr på og understøtter Moores påstande. Lyd: Musikken bliver brugt meget undervejs både som underlæggende stemningsmusik men også som en ironisk kommentar til indholdet. Dette er især tydeligt montagen i sekvens 5 (Historiske drab støttet af USA), hvor der spilles ”what a wonderful world”. Michael Moore fortæller meget af historien i voice-over uden at lyde bedrevidende. Han stiller mange spørgsmål for senere at besvare dem i billeder.

Hvem stoler vi på? Michael Moore gør op med forestillingen om at højtstående folk som f.eks. politiker og direktører, er samfundets eksperter. De højtstående personer (præsidenten, formanden for NRA, Charles Heston, forskellige betjente mm) bliver fremstillet utroligt usympatisk, mens de der er direkte involveret i skyderierne og alle de andre almindelige mennesker bliver fremstillet meget sympatisk og troværdigt. Filmens eksperter er de almindelige mennesker Michael Moore selv er også en af filmens eksperter fordi der sider inde med alle fakta. Derudover virker han troværdig fordi han repræsenterer den holdning de fleste almindelige mennesker har.

Fiktion eller fakta, dokumentarfilm har ændret sig. Dokumentar er ikke længere tørre, objektive film. De er blevet personlige, pågående og underholdende samtidig med at de udtrykker en markant holdning til livet og samfundet, skriver Jørn Smidt. Dokumentarfilmen har udviklet sig fra at vise fakta til at vise holdninger og meninger. Denne udvikling gør det mere relevant at begynde at bruge forskellige filmvirkemidler i dokumentarfilm og medfører samtidig at filmene bliver mere spændende for et bredere publikum.

Filmens mediekritik Mediekritik: De amerikanske medier fokusere mere på vold og drab end noget andet, det er ifølge Michael Moore grunden til at amerikanerne føler sig usikre. faktisk så er antallet af mord faldet med 20% mens tv dækningen af mord, drab og vold er steget med ikke mindre en 600% Frygt: Frygt avler had og hadet bliver ført ud i livet ved hjælp af de mange våben der ligger rundt omkring i de amerikanske hjem. salget af våben er steget med 70% og salget af ammunition er steget med 140%. I mange tilfælde bliver denne frygt rettet mod de sorte i samfundet fordi de gennem medier bliver vist som et folkefærd der pr. definition er aggressivt.

Hvad gør det for dokumentaren at instruktøren bruger sig selv som medvirkende? Fortælleren Michael Moore er både instruktøren og et af de mennesker han bruger til at demonstrere sine pointer. I modsætning til den generelle holdning til dokumentarfilm hvor instruktøren bare er en observatør. Michael Moore går til sidst ind og griber ind i handlingen. Han får K-mart til at holde op med at sælge patroner. Den måde Michael Moore bruger sig selv både som aktør og ekspert giver modtageren en mulighed for at identificere sig med ham og hans budskaber.

Konklusion Nutidens dokumentarfilm er blevet utroligt populære fordi vi kan identificere os med dem. De er grænse overskridende og provokerende og gør alt hvad de kan for at få folk til at tænke. Derudover er de ikke længere objektive, men repræsenterer instruktørens subjektive, mening.

Kit, Pernille H, Christina 3.x AF Kit, Pernille H, Christina 3.x & Henriette, Rasmus 3.b