Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

High fantasy Den mest udbredte og almindelige form for fantasy, på dansk også kaldet episk fantasy. Magi, mytologiske væsner, andre racer og stort verdensbillede.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "High fantasy Den mest udbredte og almindelige form for fantasy, på dansk også kaldet episk fantasy. Magi, mytologiske væsner, andre racer og stort verdensbillede."— Præsentationens transcript:

1 High fantasy Den mest udbredte og almindelige form for fantasy, på dansk også kaldet episk fantasy. Magi, mytologiske væsner, andre racer og stort verdensbillede fremfor fokus på en enkelt person. Den klassiske fortælling om kampen mellem det gode og det onde, og den ofte unge helt, der skal overvinde mange farer og strabadser for at blive et bedre menneske. Verden er ikke altid sort/hvid men mere i gråzoner.

2 Low fantasy Low fantasy er en subgenre af fantasy og kaldes High fantasy's modsætning. Foregår i den virkelige verden eller en lignende rationel verden med tilføjelsen af fantastiske elementer og altså en sekundær verden i den primære.

3 Heroic fantasy og Sword and sorcery
Populære undergenrer af fantasy, hvor der er lagt mere vægt på action end på tanker og følelser. I heroic er helten ofte modvillig, blandt de laveste i samfundet og med ukendte magtfulde, tit royale forældre. Sword & sorcery fokuserer også på en hovedperson, med spændende og voldelige kampe med elementer af magi, kærlighed og det overnaturlige.

4 Urban fantasy Fantasyhistorier, der foregår i urbane områder, hvor magi eksisterer side om side med den almindelige virkelighed. Er ofte nutidige og har overnaturlige elementer men foregår også i fortiden, fremtiden og fiktive verdner, bare det er i byen. Førsteperson fortæller og plotdrevet i modsætning til paranormal romance, der har kærlighed som centralt tema.

5 Dark fantasy Fantasy-undergenre med stærke elementer af især horror og det gotiske. Betegnes også Supernatural horror. Indeholder det overnaturlige og har generelt en mørk og dyster tone. Historier fra monsterets synspunkt ses ofte i denne undergenre. Genrens grænser er mere flydende og mindre skarpt afgrænsede end de andre undergenrers.

6 Arthurian fantasy En fantasyundergenre skrevet på baggrund af myterne om Kong Arthur og ridderne af det runde bord. Camelot, Merlin, Lancelot, Ygraine og andre kendte personer og lokationer optræder. Kan foregå i fortiden, nutiden og fremtiden. På trods af begrænsningen til et enkelt univers har det været en populær undergenre også i Danmark.

7 Historical fantasy og Alternate history fantasy
Har mange undergenrer, ofte defineret ud fra i hvilken tid de tager deres udgangspunkt. Historical fantasy bruger magi og mytologiske væsner. Det overnaturlige eksisterer som en naturlig del af dagligdagen, sat ind i en historisk periode. Alternate består af fortællinger, hvor en eller flere historiske hændelser fra verdenshistorien er ændret så samfundet ændrer sig i en alternativ retning i forhold til den kendte virkelighed.

8 Science fantasy En genre indenfor fiktion, der er en blanding af science fiction og fantasy. Genren er svær at definere og har mange undergenrer. Science fiction er en ofte låst genre uden magi og det overnaturlige men det blandes sammen med fantasy og Science fantasy indeholder således elementer fra begge genrer.


Download ppt "High fantasy Den mest udbredte og almindelige form for fantasy, på dansk også kaldet episk fantasy. Magi, mytologiske væsner, andre racer og stort verdensbillede."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google