Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Advertisements

Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
NGG-INFO 1.
Information om tysk/fransk
 Om os  EMU Global Undervisning  Andre folkelige organisationer  Kompetencer.
NGG.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
The IPC experience. IPC/Long Courses Enrollment and Distribution of IPC Students,
Et væksthus for børn og voksne
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
Internationalisering i grundskolen
På vej mod folkeskolereformen
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Projektopgave klasse.
International Linje.
International? Ja tak! Skolelederkursus Herning, 21. September 2005
Ny skole I Brøndby Strand Mellemtrin – Overbygning 4.-9.kl.
Den internationale dimension i folkeskolen
ETwinning - skolepartnerskaber i Europa Spring Day og ”Internationalt” på EMU Sønderborg 30 januar 2008 Ebbe Schultze Chefkonsulent UNI-C
Skolen i Verden november 2006 Tove Heidemann CVU Sønderjylland.
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
HØJELSE SKOLE.
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
Turen går til Indien Engelsk, religion, historie og idræt 3.G, uge 41.
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Materialer til innovation og iværksætteri
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
NGG-INFO 1.
Falkos sproglige studieretning
Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser.
Ungdomsudvekslinger med ”Aktive unge”
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Tove Heidemann CVU-Sønderjylland Det globale udsyn – hvordan fremmer vi det i skolen ? Sønderjylland i Verden 3. oktober 2006 Tove.
NGG-INFO.
NGG-INFO.  Afsluttet 10. klasse.  Aflagt afgangsprøve i fagene: Både skriftlig og mundtlig: Dansk, matematik, engelsk. 10. klasse-prøve eller 9. klasse.
På CG er internationalisering et fokusområde på alle studieretninger. På CG er internationalisering et fokusområde på alle studieretninger. I denne studieretning.
  Anne Holmen Center for internationalisering og parallelsproglighed Engelsksproget undervisning Hvor parallelsproglige.
Intro og Problemformulering
Problematikker og praksis i vejledning af udenlandske studerende på MVU 28. november 2008 Hans Hansen 1Årsmøde 2008 Vingstedcentret.
Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Et eksempel fra Vejstrup og Hejls Skoler – nu sammenlagt til Sjølund-Hejls Skole.
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Velkommen Den globale dimension i uddannelserne 7. november 2013.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
Statens Kunstråd § 1. Kunstrådets formål er at fremme udviklingen af kunsten i Danmark og dansk kunst i udlandet. Tre områder: –Støtte: Litteratur, scenekunst,
Et fagligt løft af folkeskolen.
Internationale aktiviteter Hvorfor? Og hvordan? Helle Bukh tlf.
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Internationalt arbejde i skolen Kolding 26. februar 2009 Ebbe Schultze Chefkonsulent UNI C
Sprog og International Virksomhedskommunikation engelsk, fransk, spansk og tysk Velkommen til brobygning 2010.
1 Værdidebat - synlighed og handling Værdidebat Globalisering Medborgerskab Bæredygtighed Pædagogisk udvikling.
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Materialeudvikling – hands-on til franskfaget fra klassetrin.
Tilskud til ansattes efteruddannelse i Europa
INTERNATIONALISERING I GYMNASIET
Tag på udveksling!.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Falkos sproglige studieretning
Præsentationens transcript:

Tredje planet fra solen Internationalisering i Brøndby Kommune og på Brøndby Strand Skole Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden Konference om den globale dimension i uddannelserne 7. november 2013

Tredje planet fra solen Elevrådsprojekt om internationalisering og medborgerskab

Det vil jeg komme ind på Internationalt uddannelsesprojekt i Brøndby 2008-10 for at løfte skolerne i forhold til internationalisering International læseplan for internationalisering maj 2010 Kommunalt netværk for udvikling af den globale dimension i undervisningen Brøndby Strand Skole som eksempel, herunder TESS, tidlig engelsk sprogstart. Overvejelser, udfordringer, fremtid med ny reform

Hvad har vi i Brøndby Kommune? Ca. 35000 indbyggere Efter strukturændring i 2010 tre skoler med 900 – 1200 elever samt 10. klasse skole med ca. 200. Børn med stor mangfoldighed i kulturel baggrund Børn med mange forskellige sproglige kompetencer.

Uddannelsesprojekt i internationalisering for lærere og ledere Overvejelser: Hvad har børnene brug for? Viden om andre lande - Sprogfærdigheder IKT kompetencer – Interkulturelle kompetencer Hvad har lærere, ledere m. fl. brug for? Fokus på udvikling af det internationale perspektiv i undervisningen Internationale kompetencer - Interkulturelle kompetencer Internationalt netværk

Hvad gjorde vi? Et toårigt videreuddannelsesforløb for lærere og ledere fra Brøndbys 8 skoler Formål: At fremme det globale perspetiv i undervisningen At fremme internationalt samarbejde

Indhold i efteruddannelse Første år: Fokus på først at klæde deltagerne på Fokus på og udvikling af det internationale perspektiv i den almindelige undervisning. Start af små internationale aktiviteter på hver skole Andet år: Udarbejdelse af forslag til lokal læseplan Udarbejdelse af idékatalog Start af internationalt samarbejde på hver skole

Læseplan for 4. – 6. klasse Mål og forslag til projektemner.

Mål 4. – 6. klassetrin At eleverne Får kendskab til andre lande og til livsvilkår i og uden for Europa Får mulighed for udvikling af omverdensforståelse og kulturel indlevelsesevne Får kendskab til sprog, kultur og traditioner i engelsksprogede lande Lærer at bruge mulighederne for netbaseret kommunikation får kendskab til litteratur, musik og kunst fra andre kulturer Bliver opmærksomme på den påvirkning fra andre kulturer, de møder i deres hverdag Præsenteres for matematik som et internationalt, fælles sprog Får kendskab til børns rettigheder

Projektemner 4. -6. kl. Klassens verdenskort Rejser og ferier Lokale gæstelærere Spil fra og om andre lande Vikingerne – fælles historie Gæt et land – landekufferter Verdens ansigter – litteratur, kunst, musik Spor fra andre lande i vores dagligliv International matematik – et fælles verdenssprog Børns rettigheder Projektemner 4. -6. kl.

Mål 7. – 9. klassetrin At eleverne Får viden om EU og de muligheder, de har som unge i Europa Får kendskab til miljømæssige udfordringer Får kendskab samspillet mellem egen kultur og andre kulturer samt sætte denne viden i perspektiv Kan kommunikere mundtligt og skriftligt gennem digitale medier Kan anvende engelsk som et internationalt kommunikationsmiddel Bliver vidende om fordeling af rige og fattige regioner i verden Får viden om internationale aftaler og om organisationer, som Danmark deltager i og deres betydning for samarbejde og konfliktløsning globalt

Idékatalog til internationalisering Temaer Synlighed på skolen Idéer til temaer Idéer til korte undervisningsforløb Idéer til emneuger Interkulturelle øvelser Internationalt samarbejde Venskabsbysamarbejde Gæstelærere Forældresamarbejde

Hvordan er det så gået med internationaliseringen i Brøndby? Udfordringer ved fusionen i 2010. At få alle med. Behov for synlighed i udviklingsplaner, hjemmeside, principper. Behov for aktiv støtte fra ledelse. Kommunen gav støtte til særlig fokus på engelsk Netværk mellem skolerne fortsat. Halvårlige møder med udveksling af ny viden og erfaringer. Stadig med konsulentbistand. Fælles deltagelse i ESP (European Studies Program)

Brøndby Strand Skole som eksempel TESS – tidlig engelsk sprogstart. Engelsk integreret med billedkunst og musik for alle i 1. og 2. klasse i tre ugentlige lektioner med to lærere. Inspiration herfra til tidlig tysk og fransk næste år.

Internationalisering som skolens profil på Brøndby Strand Skole Det skal ses som en ressource for alle, at vi har mange forskellige, traditioner, kulturer og sprog FN-dag, International læsedag, European Language Day Bruge venskabsskoler kreativt European Studies Program Internationale koordinatorer på begge afdelinger Comenius lærere – Comenius projekter Global fokus i bl. a. temauger og meget andet

Rødder og fællesskab Udsnit af vægudsmykning fra temaarbejde om identitet for 4. – 8. klasse på Brøndby Strand Skole oktober 2013. Skolen har et meget stort antal elever med anden kulturel baggrund end dansk.