Forbrugerrådet, Settlementet og KFUM’s Sociale Arbejde byder velkommen til konferencen Overgældssætning udfordringer og løsninger •

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

FORÆLDREGRUPPE - som en del af behandlingen
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Her kommer en gammel kinesisk fortælling…
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Diakonhøjskolen 2.September 2010
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
John.M.Nielsen Metode & Co.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
De 10 små forskelle mellem Mann & Frau.
- gennem Marte Meo metoden
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Rummelighedens rammer - ansættelsesmuligheder for personer med hjerneskade, sindslidelse eller udviklingshæmning Oplæg ved Karen Tinggaard og Maja Rosenstock.
VELKOMMEN TIL PÅRØRENDE PSYKOEDUKATION Session 1 - Introduktion.
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Vi gennemførte en række interview ifm
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –
- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2012 UU Lolland-Falster.
1 Effektevaluering højner kvaliteten af hjælpemiddelformidlingen SidLigGodt konference 28 januar 2014 Mette Andersen Team Hjælpemiddelspecialisterne Odense.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Udviklingsseminar - om sociale og personlige kompetencers betydning for fastholdelse af psykisk sårbare medarbejdere.
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Rygning og helbred blandt socialt udsatte i Danmark 3. november 2009 Pia Vivian Pedersen Statens Institut for Folkesundhed Syddansk Universitet.
Årsmøde på Husum Skole - En skole i bevægelse. Program – Beretning for spørgsmål Arbejdet i skolebestyrelsen Pause
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Børns omsorgssituation og trivsel
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Omgangstone og kollegialitet
Vejlederens kommunikation
Glade Dage Undervisningscase i Entrepreneurship Faglig klipper/redaktør: Jesper Piihl Videoproduktion: Govisual Finansieret af:
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op
Børn og unge med handicap siger deres mening
Workshop Motivation og fokus på målet
Lokale grønne partnerskaber
Marielund Psykologisk Praksis og Kursussted Min egen recoveryproces Vendepunkter Udløsende.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
Uddannelse for udviklingshæmmede
At være pårørende – håb og muligheder
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Når glæden går i baglås Fødselsdepression
Den koordinerede ungeindsats
Projektmentor Lars Kristensen Bygningsingeniør EUR. ING, Projektleder, Konfliktmægler Udarbejdet af Lars Kristensen.
Børn og voksnes rettigheder.
Sådan bruger du præsentationen
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Præsentation af headspace Aabenraa Kommune d. 11. august 2015.
Præsentationens transcript:

Forbrugerrådet, Settlementet og KFUM’s Sociale Arbejde byder velkommen til konferencen Overgældssætning udfordringer og løsninger •

Frivillig gældsrådgivning Eva Tetzlaff, koordinator i Settlementet og Malene Steen Simonsen, projektleder i KFUM’s Sociale Arbejde.

Præsentation af organisationerne: uvildighed, frivillighed, tværfaglighed og god tid OrganisationbevillingAntal borgere vi skal hjælpe i alt Antal borgere vi har hjulpet Hvor hjælper vi? Forbrugerrådet5,3 mio.1345 pr. år2001 (1426 personligt og 575 telefonisk) København, Odense, Esbjerg, Ålborg Settlementet3,1 mio.1200, 300 pr år 315 og 1500 samtaler personligt og telefonisk Vesterbro KFUM’s Sociale Arbejde 2,8 mio Frederiksberg, Taastrup, Odense, Kolding, Haderslev, Esbjerg, Århus

Målgruppe Et rådgivningsmøde på Frederiksberg, KFUM’s Sociale Arbejde

Målgruppe – hvem kommer i vores rådgivninger • Aldersmæssigt er borgerne mellem 30 og 50 år, men også en del borgere over 50 år. • Flest kvinder, og hovedparten er enlige. Halvdelen har børn. • Forskelligt fra organisation til organisation har ml. 6 % og 27 % af gældsrådgivningens borgere anden etnisk baggrund end dansk. • 80 % af borgerne bor til leje. • Forsørgelsesgrundlaget er hovedsagelig kontanthjælp, pension, dagpenge og en væsentlig andel har også lønindkomst. • Gælden ligger på mellem kr.

En brugerprofil - Forbrugerrådet

Rådgivningernes karakteristika • Uvildighed • Frivillighed • Tværfaglighed • God tid

Uvildigheden • ” Jeg er blevet mødt uden fordomme. Der har fra starten af været en tryg og god atmosfære, idet de møder folk i øjenhøjde. Det er noget andet end at sidde i jobcentret eller på kommunen. Der er et mere ligeværdigt forhold mellem min rådgiver og mig. De har været gode til at holde tingene nede på jorden og tage det i mit tempo. De stiller ikke alt for store krav til mig. De har været gode til at finde balancen mellem at stille krav uden at stille for store krav” (borger fra Settlementet fra Rambølls rapport).

Frivilligheden ” Jeg synes, det giver mig meget personligt. Langt de fleste borgere er meget tilfredse, når de går. De skammer sig, når de kommer ind, bagefter er de meget lettede. Det [som motiverer mig er …] at hjælpe andre. Jeg synes også, det er spændende at hjælpe med andre problematikker end det primære, de kommer med. Det rent menneskelige er lærende, også fagligt for mig. Mødet med socialt udsatte er vigtigt ” (Frivillig i KFUM’s Sociale Arbejde i Rambølls rapport) OrganisationAntal frivillige Forbrugerrådet104 Settlementet20 KFUM’s Sociale Arbejde 51

Frivilligheden • ”Før kunne jeg godt være nervøs inden jeg skulle til et kundemøde i banken, men efter jeg har været frivillig i gældsrådgivningen, er der intet der kan skræmme mig” (Frivillig hos KFUM’s Sociale Arbejde på Frederiksberg)

Tværfagligheden • ”Hver anden gang er jeg sammen med en jurist eller en social rådgiver. Det er rart med teams hver gang, og særligt social rådgiverens input er vigtig. Det er nødvendigt, fordi der ellers er meget, som jeg skal ud og undersøge. Socialrådgiveren har svar på det”. (frivillig i KFUM’s Sociale arbejde i Rambølls rapport).

Tid • ” Jeg tror, det har betydning. De (rådgiverne) er der for at hjælpe, og det kan man mærke. Man føler ikke, at man er til belastning”. (borger fra KFUM’s Sociale Arbejde fra Rambølls rapport).

”Jeg har fået en tro på, at jeg kan komme godt ud på den anden side. Rådgivningen har både været konkret, men har også været en moralsk/psykologisk støtte, så jeg tror på, at jeg kan klare det.” Borger fra Settlementet

”Situationen har ikke ændret sig overhovedet, men de har taget byrden af mine skuldre og givet mig et overblik. Fortalt mig, at jeg kunne søge om gældsanering. Der er kommet et håb” (borger fra Forbrugerrådet)

De målbare resultater: • overblik i form af budget og gældsoversigt • kontakt mellem debitor og kreditor • aftaler med kreditor • nedsættelse af gæld • større rådighedsbeløb • gældssanering • forebyggelse af ny gældssætning • forebyggelse af boligudsættelser • tilbagevenden til arbejdsmarkedet

De mindre målbare resultater: • mere ro • mindre stress • ejerskab • ansvar for eget liv • selvværd • hjælp til struktur - overskud til andre ting

”De har virkelig fået nogle store knuder nede i maven løsnet op. Jeg gik og havde det psykisk dårligt over, at jeg hele tiden fik breve fra banken og ikke havde særlig mange penge. De (rådgiverne) har begyndt at tage hul på det, der er en ende på det. Jeg har fået det bedre psykisk” Borger fra Forbrugerrådet

Håbets vendepunkt

“Den frivillige gældsrådgivning udgør et relevant og forholdsvist unikt tilbud til udsatte borgere med gældsproblemer, der har vanskeligt ved at få tilsvarende hjælp andetsteds. “ Rambøll