Pratola ligger et par kilometer fra Sulmona i Abruzzo.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kerteminde Havns Fremtid Bevaringsforeningen for Kerteminde Kommune
Advertisements

Søkortet, bredde- og længdegrader, positioner
Polygoner på kort En polygon editor Og mindst 1 polygon viewer.
Vejret Vandet i luften.
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Danmarks geologiske historie
Pacentro ligger mellem de to store nationalparker: Parco Nazionale d'Abruzzo, Lazio e Molise og Parco Nazionale della Maiella.
Jeopardy Bjergkæder Ørkener Byens kælenavn
Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
QUIZ FOR KVIKKE HOVEDER
Tegning af en grafen 1) Hvis der skal tegnes i hånden: Lav et sildeben og sæt punkterne ind i et passende koordinatsystem. Brug her x-aksen til at vise.
Fire deltagere: Nord og Syd spiller mod Øst og Vest To faste par.
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Finanskrisen.
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
Misvisning og deviation
Eksempler på logo´er og varemærker
Hald sø Natur og historie.
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Kort, satellitbilleder og GIS - 1
Pacentro en historisk by i Abruzzo mellem Rom og Adriaterhavet.
Area-konvent 2013 ”FRED I VORE HJERTER” af DG Mona Østergaard Klit.
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Kort, satellitbilleder og GIS - 1
The spatial division of talent in city regions: Location dynamics of business services in Copenhagen Af Høgni Kalsø Hansen & Lars Winther.
Pacentro ligger et par kilometer fra Sulmona i Abruzzo.
Brock Airlines En uddannelsesrejse Vejledende løsning.
Lektion 3 – Kompasretninger og kompasset
Kort over området. Den røde ramme viser Frilandsmuseets område.
Jeopardy Steder med M Nationale navne
Lonnie Molin Nielsen1 HIMMELSKE REJSER ApS - Få en superoplevelse hos os!
Jeopardy Australien Storbritannien Skandinavien
Vejledning til arbejdet med faginddeling af ISSN-listen (tidsskriftslisten) (Tryk F5 for skærmvisning)
Af Katrine Gottlieb.
Borgerkrigen i darfur..
Ikke-kommercielleKommercielle Strategi Koncept udvikling Masse medier (TV, annoncer) Web, social Kataloger Analyse Idégenerering Konceptudvikling for fælles.
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
Turistliv i Naturen Benno Blæsild og Hans Bodilsen.
Knallertens Historie..
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
Jeopardy Afrika Europa Asien Nordamerika
Camping Temaanalyse 11. oktober 2005 Gennemført af Jysk Analyse i maj 2005 Opkald til 3012 personer, 2310 gik videre Gennemført telefon interview med 608.
Dødishullerne ved flyndersø
Istidslandskabet og dødishuller ved Flyndersø
Tid.
Historien om Jesus’ fødsel
KULTURMØDER 2 - Kultur og identitet
Bundesrepublik Deutschland
En kamp Danmark mod Litauen.
Natur og historie. Hald Sø og Dollerup Bakker Et af Danmarks mest kendte naturområder Flotte landskaber Spændende historie Et rent og uspoleret miljø.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
At handle i byen. * Interessant * Tema * Perlegade.
Babylonerne 2400f.kr.-530'erne f.Kr.. Årsagen til det starte og sluttede Var det af de første organiserede civilisationer. Den lille provins blev først.
Hald sø Natur og historie.
Uffes Udlejningsservice.  A. Lumbye, 2004 & E. Ernst 2005Introducerende objektorienteret programmeringmodellering Uffes Udlejningsservice Uffe Ellehammer.
Sprogsituationen i Norge
Tidslinje Murens fald.
Leonardo da Vinci.
Jellingestenen.
Leonardo da Vinci.
Crassus, Pompejus og Cæsar Første triumvirat. Pompejus og Crassus.
Hvis du vil køre i bil eller bus til Italien. Skal du igennem Danmark. Og derefter Tyskland. og så igennem lidt af Italien til du når destinationen. Det.
Rejser til Peru – Rundrejser i Inkaland Oplev det mangfoldige Peru: Fra kyst til bjerge, fra dal til jungle og fra floder til historiske byer. Kondor Rejser.
UNIVERSET Om stjerner, galakser og Big-Bang.
Flygtninge i verden.
Kommunernes økonomistyring
Kinas nyeste turistattraktion
Længsel Temadag om menneskets følelser
Hald sø Natur og historie.
Historisk oversigt fra antikken til 2010’erne
Præsentationens transcript:

Pratola ligger et par kilometer fra Sulmona i Abruzzo

Abruzzos geografi •Abruzzoregionen er geografisk placeret i mellemitalien kun 1-2 timers kørsel fra Rom. Abruzzo har et indbyggertal på omkring Regionen grænser op til Marche mod nord, Lazio mod vest, Molise i syd og Adriaterhavet mod øst, med 129km kyststrækning. Abruzzo bliver af mange opfattet som værende Italiens bedst bevarede hemmelighed, da området ikke er overfyldt med turister og boligpriserne endnu er lave. Det er vores opfattelse, at Abruzzo let kunne blive det nye Toscana, da regionen både kan tilbyde flotte badestrande, imponerende bjerge, smukke dale og historiske bygninger. Det ideelle sted for folk der elsker Italien og den italienske kultur. •Abruzzo består af fire provinser; L'Aquila, Chieti, Pescara og Teramo. I 1960'erne åbnede motervejsforbindelser til Rom, Bologna og Bari. Senere åbnede også en 10km lang tunnel under Gran Sasso massivet, som åbnede regionen mod det nordlige Italien og Europa. •Abruzzo er præget af Apenniner-bjergkæden, hvor de højeste bjerge er Gran Sasso, Maiella, Velino og Sirente. Derudover findes dybe kløfter og dale, nationale og regionale naturparker og lange sandstrande. I Abruzzo oplever man naturen på naturens betingelser og regionen bliver af de indfødte kaldet "Europas grønne hjerte". Er man heldig kan man se ulve, brune bjørne, vildsvin, manke hulepindsvin, ørne og mange andre spændende dyr.

Abruzzos historie •Abruzzos historie har altid været kædet sammen med den syditalienske. Den noget ufremkommelige natur har hæmmet kommunikation og var skyld i opdelingen og isoleringen af regionens indbyggere igennem historien. I gamle tider var Abruzzo beboet af forskellige folkeslag som f.eks. Equi, Marsi, Vestini og Praetutii, som blev erobret af romerne før det 3. århundrede (f.kr.). Efter faldet af Romerriget splittedes regionen i mindre feudale stater. I Middel alderen var Abruzzo i en længere periode styret af Lombard duchy of Spoleto. I det 12. århundrede erobrede Normanerne territoriet, som derved blev en del af det sicilianske kongedømme med Sulmona som regionens hovedstad (under Frederick d. 2. af Hohenstaufen). I år 1272 delte Charles d. 1. af Anjou territoriet i to provinser, "ultra flumen Piscariae" eller Abruzzo ulteriore og "citra flumen Piscariae" eller Abruzzo citeriore, med regeringen placeret i Chieti. I 1641 blev en anden regering etableret i L'Aquila og en tredje i Teramo i •Under Guiseppe Bonaparte, 1807, blev provinsen ultra flumen Piscariae delt i to provinser med hovedsæder i hhv. Teramo og L'Aquila. Tilstedeværelsen af tre provinser under navnet Abruzzo forklarer, hvorfor regionen også nævnes i flertal; Abruzzi. (Dette ses stadig i mange bynavne som f.eks. Anversa degli Abruzzi, Tione degli Abruzzi m.v.) •I begyndelsen af det 19. århundrede begyndte små liberale grupper at tage del i revolutionære aktiviteter, hvorefter regionen i 1860 blev en del af det samlede Italien. •Pescara, den fjerde og sidste provins, blev tilføjet i I 1948 blev Abruzzo og Molise samlet til en regionen, de blev dog skilt igen i 1963.

Gennemsnitstemperaturer i Abruzzo Temperaturen i Pratola er generelt lavere

Link til interaktivt kort over Abruzzo

Link til interaktivt kort over Abruzzo

Link til to yngre danske ejendomsmæglere med bopæl i Abruzzo