Vindmøller Mathias Turac, Devran Kücükyildiz & Daniel Thyrring

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Miniprojekter, efterår 2013 Strategisk ledelse. 1. Fra agil entreprenør til trusted stabil samarbejdspartner Lille Dansk virksomhed som vokser meget.
Gryde med filter og taphane
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Opdrift på vindmøllevinger
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Vodskov Bibliotek Hvad laver de når vi går hjem
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Bremse- og karrosseri modul
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Vejret Vandet i luften.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Udregning af kvadratsætninger
Readymades / genbrugskunst
Udvikling af spil strategi. Andrew Pakes PGA Professional.
Fra æbleplukning - til æblemost Æblehuset, Herlev September 2009.
Web 2.0 Teoretisk viden.
BUREAU FOR MARKEDSANALYSER Din genvej til viden, indsigt & overblik Man får et hurtigt overblik ved at kigge på farverne. De grønne farver viser, at her.
Lektion 16 – Søvejsreglerne (vigereglerne)
Afdelingsleder Pia Kofoed Jacobsen
GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet,
Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.
SSQ12-C SSQ12-C Instruktioner De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer.
InnoCamp Design af fremtidens selvforsynende Smarthouses Jonas Rasmussen & Anne B. Holm Innovationscenter, DONG Energy A/S.
Hvordan kan vi hjælpe jer videre Juni 2013 v/ vindmøllerådgiver Kristian Sejersbøl.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Arnes vindmølle.
Broer for vindmøller Bahrain World Trade Center Lars T. Thorbek, Projektleder, broer.
Vindmøllen - Funktion - Opbygning - Energi omdannelse.
Energi - sko.
Klima problematikken Vi har om CO2 udslip fra boligen. Til dette problem skal vi finde reelle løsninger: Solceller Solfanger Løsninger som disse er vedvarende.
Merlespir Nål og tråd Kniv Lighter Bivoks Kohorn Sejlmagerhandske
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Effekt og energi De fossile brændsler kul, olie og gas udgør hovedparten af det danske energiforbrug Vedvarende energi udgør 18 % Selvforsyningsgrad toppede.
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Relationer – børn og voksne
Her ser du de fire slags korn, der er vigtigst i Danmark.
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
Hvad virker motiverende på dig når du arbejder med projektet ?
Vores projekt. opstarten Opstarten af projektet. Starten af vores kasse. Der skal testet i denne kasse.
D. 12/5- 14/ Kulløsevej Kulløse.. Spædende miljømesse også for almindelige mennesker! Se blandt andet nye produkter så som isolet pladen.
Mit første spil Extreme Racing. Som det første, da jeg havde fået ideen til at lave et bilspil, lavede jeg bilen Jeg startede med at lave en rød kasse.
Et videnskabeligt forsøg
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Studieweb Kaare og Jonathan.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Konstant acceleration
Trigonometrisk Lommeregner
Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop
COMPUTERENS ANATOMI Af Freja og Frederik S.
R ELIGION OG D EMOKRATI Adam, Diran, Jakob, Astrid, Trine, Nicolai, Mathilde og Therese.
Born in Dead FILM. Born in Dead Afsked  Brad han er 20 år. Han elsker amerikansk fodbold han er topscorer.  Brad går hjem fra sit universitet efter.
Energi og Miljø IT produkt til fernisering
Norddjurs Kommune 30. april 2015
Vindmølleenergi.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
Procent regning.
Typiske ulykkessituationer
Vindenergi! Forskere har lavet beregninger af vindhastigheden 80
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Typiske ulykkessituationer
Præsentationens transcript:

Vindmøller Mathias Turac, Devran Kücükyildiz & Daniel Thyrring Energi & Miljø Vindmøller Mathias Turac, Devran Kücükyildiz & Daniel Thyrring

Vindmøller Hvorfor skal vi have vindmøller? Hvilke slags designs har vi kigget på? Hvorfor larmer vindmøller? Støjniveau fra vindmøllen på Darupvej Vores vindmølle (fra start til slut)

Hvorfor skal vi have vindmøller? Vi skal have vindmøller fordi at det vigtigt at udnytte de ressourcer, som vi allerede har, som Fx vind, og det er med til at formindske CO2-udslippet.

Forskellige vindmølledesigns Savoniusrotoren Darrieusmøllen Vindrosetten

Savoniusrotoren Denne vindmølle kører på den forskellige modstand der er når, den hvælvede(buede) side er mod vinden er der meget let modstand, og når den hule side vender vinden er der en hård modstand som får den til at dreje. Tilbage

Darrieusmøllen Denne mølle bruger opdriften til at dreje, så når vinder kommer ind til den så fungere den ligesom når en vaskevaskine centrifugere. Tilbage

Vindrosetten En vindrosette kan dreje rundt uanset vindretningen pga. dens design med vingerne. En vindrosette ser ca. sådan her ud. Da vi ikke har kunnet finde et billede af den så måttet tegne den. Tilbage

Hvorfor larmer vindmøller? Vindmøller larmer pga. at der skabes friktion på vingerne og når de ”skærer” igennem vinden. Friktion er gnidnings- eller rullemodstand: når 2 ting bevæger sig i forhold til hinanden mens de presses imod hinanden, viser friktionen sig som en kraft der hiver modsat, og det kan godt udløse en støj.

Diagram over støjniveau Sammenlign

Sammenlign

Vindmølle effekt I Danmark vil den gennemsnitlige vindmølle levere 2300 fuldlasttimer om året. For at få den fulde energiproduktion ganger man de 1000 MW installeret effekt med de 2300 fuldlasttimer = 2.300.000 MWh = 2,3 TWh energi (eller 2.300.000.000 kWh).

Afslut dias Vores egen vindmølle Sådan havde vi tænkt os vindmøllen. Halvvejs Den færdige vindmølle Vi havde taget udgangspunkt i vindrosettens design, og så videreudviklede vi designet. Afslut dias

3D model Sådan her havde vi tænkte os at den skulle se ud. (3d model lavet i Maya 3d)

Halvvejs igennem Her har vi lige svejset vingerne på den nederste plade.

Den færdige vindmølle Den færdige vindmølle, som ikke blev helt som vi havde regnet med. Men den virker nogenlunde.