Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Energi - sko.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Energi - sko."— Præsentationens transcript:

1 Energi - sko

2 Problemanalyse Problemet er, at teenager bruger meget strøm. Mange teenagere glemmer at slukke lyset, når de forlader et rum. Teenagere tager også lange bade, og det bruger man meget energi og vand på.

3 Beskrivelse Det er en løbesko, men indeni er der en metal plade med en lille pose vand under. Når man så træder på den metal plade, bevæger vandet sig automatisk og så laver en dynamo / generator strøm som går direkte hen i et batteri som så også sidder i skoen. Fx. i hælen. Batteriet kan man så tage ud og bruge i legetøj, lommelygter og ladere.

4 Vandkraft Store floder, vandfald og dæmninger har stor kraft i sig. Den kraft kan bruge til at drive vandturbiner. I Danmark er der kun en tusinddel af strømmen som kommer fra vandværker. Vores ide er ligesom et mini vandkraftværk. Vandkraftværk

5 Sådan virker vandkraft
Energien bliver produceret, ved at vandet strømmer igennem en vandturbine. Der er sat en aksel fast til vandturbinen, som går videre til en generator.

6 =

7 Danskfaglige argumenter
Fordi alle mennesker gerne vil spare, også teenagere. De fleste teenagere vil gerne dyrke motion, og hvis der så findes en sko hvor man samtidig også kan sparer energi, så vil man da vil gerne købe den. Mange teenager mangler penge, og med skoene kan man spare penge.

8 Naturfaglige argumenter
Skoene er miljøvenlige, fordi du selv laver energi. I stedet for at der bliver lavet energi af fx. Kul og olie. På den måde er skoene miljøvenlige. Da kul og olie er fossile brændstoffer.

9 Matematikfaglige argumenter
Vi har delt spørgeskemaer ud til elever i 7-9 klasse. Vi har så regnet resultaterne, så de passer i cirkediagrammerne. Man kan se ud fra resultaterne, at de fleste ville bruge skoene når de løber. Man kan også se at 29% ville købe skoene hvis de ikke var for dyre. Men der er også 29% som ikke ville købe skoene.

10 Lavet af Mads, Olivia & Alexandra 8.A Krogaardskolen


Download ppt "Energi - sko."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google