Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Klima problematikken Vi har om CO2 udslip fra boligen. Til dette problem skal vi finde reelle løsninger: Solceller Solfanger Løsninger som disse er vedvarende.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Klima problematikken Vi har om CO2 udslip fra boligen. Til dette problem skal vi finde reelle løsninger: Solceller Solfanger Løsninger som disse er vedvarende."— Præsentationens transcript:

1 Klima problematikken Vi har om CO2 udslip fra boligen. Til dette problem skal vi finde reelle løsninger: Solceller Solfanger Løsninger som disse er vedvarende energi, som skal udgøre 20% af EU’s forbrug i 2025.

2 Viden om solcellen Solcellen er lavet af kobberoxid (Cu2O) i stedet for silicium som normalt. De frie elektroner fra kobberoxid bevæger sig ud i saltvandet, ind i den ikke oxiderede kobberplade, ind i ledningerne og igennem mikroamperemeteret og tilbage til den oxiderede kobberplade. Der er altså på den måde skabt en elektrisk strøm. Ved denne løsning er der intet udslip af CO2.

3 Solcelle Her ses kobber plader Kobberpladerne sættes ned i vandet og ved hjælp af sollys sker der en ionbinding som danner strøm. Der færdige produkt afprøves!

4 Det færdige produkt - Solcelle
Vores produkt består meget simpelt af en sodavandsflaske, hvori der er saltvand. I saltvandet er der sat to kobberplader ned i som danner ionbindingen. Vi måler strømniveauet med et multimeter.

5 Viden om solfanger En solfanger er i stand til at optage og omsætte sollys til at varme vand op. Man kan sige den fungerer som en elkedel. Når først en solfanger er installeret er den gratis at bruge. Den forbruger på ingen måde penge. Ved denne løsning vil der ikke være noget CO2 udslip.

6 Solfanger Kobberrør er købt rullet sammen. De blev bukket ud i hver ende I multibyg brugte vi rundsaven til at få de rigtige størrelser træ til kassen Vi brugte træklodser til at holde kobber røret oppe Her ses materialerne samlet

7 Kassen males sort for at holde bedre på varmen
Her ses solfangeren malet 17,2 grader varmt vand blev varmet op til over 30 grader. –Bestået  Solfangeren testet

8 Solcellen er tegnet i Sketchup. Et 3d tegneprogram

9 Solfangeren har vi også tegnet i sketchup

10

11


Download ppt "Klima problematikken Vi har om CO2 udslip fra boligen. Til dette problem skal vi finde reelle løsninger: Solceller Solfanger Løsninger som disse er vedvarende."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google