Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vodskov Bibliotek Hvad laver de når vi går hjem

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vodskov Bibliotek Hvad laver de når vi går hjem"— Præsentationens transcript:

1 Vodskov Bibliotek Hvad laver de når vi går hjem
Af Kristine Thorn

2 Kort om projektet Vodskov Bibliotek har været under observation i den ubemandede tid Vodskov bibliotek er blevet sammenlignet med Trekanten og Haraldslund Spørgeskemaundersøgelse har været i gang på biblioteket 36 ud af 50 spørgeskemaer er blevet afleveret.

3 Resultater 14 mænd og 21 kvinder, samme gennemsnitlige statistik i observation. Gennemsnitsalder 40’erne Alle har været på biblioteket imens det har været ubemandet. Ingen respondenter føler sig utrygge biblioteket Alle er tilfredse med det ubemandede bibliotek I gennemsnit kommer der flest brugere alene på biblioteket

4 Aktivitet Den første viser spørgeskemaundersøgelsen, i forhold til alder og alene, og det andet viser dage og alene.

5 Aktivitet

6 Observation, afl/udl/Intet

7 Anbefalinger 1. Fjerne den ene selvbetjeningsmaskine så den ikke udløser alarmen hele tiden. Da mange brugere ikke ved hvor alarmen kommer fra bliver de lidt forskræmte når den begynder. 2. Placer postkasse under telefonen som på Haraldslund bibliotek, så den får en fast plads under telefonen, og så ser man måske begge ting endnu mere, måske især hvis postkassen er en lidt mere skrigende farve. Eller mange forskellige farver. Det ville også hjælpe på pladsen på bibliotekarbordet, som brugerne kan bruge når biblioteket er ubemandet, og hvis biblioteket satte et skilt op ved bordet hvor der stod ”Vidste du at du godt måtte bruge bordet imens biblioteket er ubemandet?” så ville personer sikkert bruge det, især hvis klistermærket hvor der står ”bibliotekarbord” bliver fjernet.

8 Anbefalinger 2. 3. Lave en vejledning ved udlånsmaskinerne i forhold til hvad man skal gøre hvis man fx ikke kan udlåne, eller aflevere materialet. 4. Lave en kasse til materialer hvor stregkoderne ikke virker, som Trekanten gjort 5. En anbefaling til alle de ”Åbne biblioteker” er at de skal samarbejde om at skabe gode biblioteker, og de åbne biblioteker må have meget tilfælles nemlig at skabe det bedste miljø for brugerne i de ubemandede timer, derfor kunne Vodskov, Haraldslund og trekantens biblioteker nyde godt af at besøge hinanden og se hvad det ene bibliotek har som de andre biblioteker ikke har.

9 Anbefalinger 3. 6. En automat hvor man kan få kaffe/the/drikkevarer. Det kunne holde brugerne i længere tid. 7. Skabe hvor folk kan smide deres ting ind i imens de er på biblioteket, det kunne tænkes at det kunne holde på dem i længere tid, og der er chancer for større udlån fordi hænderne er mere frie.


Download ppt "Vodskov Bibliotek Hvad laver de når vi går hjem"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google