Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vindenergi! Forskere har lavet beregninger af vindhastigheden 80

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vindenergi! Forskere har lavet beregninger af vindhastigheden 80"— Præsentationens transcript:

1 Vindenergi! Forskere har lavet beregninger af vindhastigheden 80 meter over jordoverfladen i hele verden. Beregningerne viser, at der er et globalt potentiale for vindkraft på 72 TW*. Dette svarer til en energiproduktion på TWh/år .   *1TWh = kWh. Dette svarer til det årlige energiforbrug for danske husstande For at løse opgaven må I først finde ud af, hvordan en vindmølle fungerer I denne aktivitet skal I producere mest mulig elektrisk energi i løbet af 40 sekunder. I skal også sige noget om, fordele og ulemper ved denne energikilde.  Hvor findes fakta? Kilde: fornybar energi 2007Forskere ved Stanford University har gjort beregninger av vindhastigheter 80 meter over bakken i hele verden. De har kommet til et globalt potensial for vindkraft på 72 TW som tilsvarer en energiproduksjon på TWh/år. Plancher På væggene På jeres arbejdsstation Lav en hypotese: Beskriv 3 ting der har betydning for at I producere mest mulig elektrisk energi med en vindmølle. Hypotesen skrives ind i læringsportalen inden I arbjeder videre med aktiviteten. Find ud af hvor mange vinger der skal være på møllen for at producere mest elektrisk energi. Beskriv hvilke energiformer der er til stede når en vindmølle producere strøm.  Producer mest mulig elektrisk energi ved hjælp af vindmøllen Beskriv 3 ting der har betydning for, hvor meget energi, der kan hentes ud af vinden i et virkeligt vindkraftværk?  Hvilke fordele og ulemper ser I ved udnyttelsen af vindenergi? Bemærk: svarene på disse spørgsmål skal også skrives ind i delrapporten på Læringsportalen. Ansvarsfordelingen på holdet Teamlederen har ansvaret for, at opgaven bliver læst højt for holdet, og at opgaverne bliver fordelt. Han/hun skal også sørge for, at alle på holdet overholder sikkerhedskrav. F.eks. at sikkerhedsbriller og handsker bruges, der hvor det er påkrævet. Tidsansvarlig har ansvaret for at arbejdsopgaverne bliver fordelt på holdet, samt at tidsfrister bliver overholdt. Informationsansvarlig har det overordnede ansvar for, at holdet får skrevet spørgsmål og  svar ind i rapporten på Læringsportalen (husk at trykke på lagreknappen). Materialeansvarlig har det overordnede ansvar for at holdet får hentet alt udstyr, rydder op, sætter alt på plads og at udstyret er i orden og intakt.

2 Vindenergi I skal producere elektrisk energi ved hjælp af vindkraftværket. Blæseren skal stå med den samme afstand til vindmøllen igennem hele aktiviteten. Sæt dataloggeren til vindmøllen og husk at tilslutte en modstand på 10 Ohm. Forsøg jer frem. Variér antallet af vindmøllevinger og vingernes vinkel. Hvornår producere vindmøllen mest elektrisk energi i forhold til antal vinger på vindmøllen? Variér vindstyrken. I skal producere mest mulig elektrisk energi i løbet af 40 sekunder. Alternativ 1: Til Newton-lærer: Vis bruk av utstyret på forhånd. Send elevene ut for å eksperimentere med utstyret. Samling i plenum. Hva har dere observert? – vindturbinbladene roterer. Aksling (til generator) roterer. Tallet i loggeren øker/minker/varierer Hva skjer inne i generatoren tror dere? Magneter-spoler, Er det noe dere har gjort tidligere i dag som passer med dette?


Download ppt "Vindenergi! Forskere har lavet beregninger af vindhastigheden 80"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google