En uvidenskabelig undersøgelse af en tablet-computers muligheder i undervisningen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Lav design med ord, billeder og meget andet...
CoDriver Afslut 1 Tastaturet Her kan du få lidt at vide om tastaturet og tasternes funktion. Klik på knapperne nederst til venstre for at bladre frem og.
TPG handleplans-skema
Velkommen til varigt rygestop! RYGESTOP Dokumenteret høj effekt i kliniske studier.
Highlights fra fokusgrupperne Næstved, Undervisnings- og læringsformer med iPad (10-15 minutter) Hvad er nyt/hvad er kendt? Giv eksempler.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Velkommen til vores færdige applikationsdesign til kurset CBC hos PDJA. Nederst på billede står fem kategorier, som indeholder materiale, features og værktøjer.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Hvordan kommunikerer jeg med min PC
Opgaver og svarark – til individuel brug
De sidste undervisningstimer
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Computerens anatomi.
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Beskyt din computer og dine data!
Formularer (Access, del 3)
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Hvad kan tabeller anvendes til
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Brug af tablet-PC i undervisningen. Men så er vi også i gang! Men det tog også minutter.
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Venlig hilsen og god fornøjelse Erik Schousboe Hej; Velkommen. For at komme ”videre” i dette PowerPoint show, skal ”højrepilen” på tastaturet benyttes.
Udskiftning af password på tablet. Åben programmet KONE business channel Hvis du ikke har linket på skærmen, åben en browser og skriv Ssl.kone.com.
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
EDB og terminsprøve – prøve
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Videregående pc-vejledning Modul 06: Netværk WWW = World Wide Web 60+Bornholm.
VELKOMMEN.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
OPGAVE 1 AF : MIA MARSCHALL Kommunikation / IT. XCF XCF er gimps eget format. Dette format gemmer både lag & gennemsigtighed. Ulempen ved xcf er, at den.
Men så er vi også i gang! Men det tog også minutter.
ViTre til MAC TalkingWeb. ViTre til MAC Version 1: (ViseOrd) Hjælpeprogram der kører i baggrunden. Oplæsning med highlight i ViTre læsevindue. Læsehjælp.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Geometriforløb i 3. klasse - med IT, papir og blyant… Forløbet Billeder Elevprodukter Det sagde eleverne…. Tips & Tricks Klik på en firkant (ikke teksten)
Brug af internet i klasse. Eleverne skal lære at logge sig på Ny Vejen Kommunes server. Eleverne skal lære at gå på nettet. Eleverne skal kunne åbne.
Frivillignettet Adgang via Hjerteforeningens hjemmeside Klik på menu.
Hent video til din harddisk fra YouTube Instruktion i brug af keepvid.com.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Billeder i gif formatet
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Vær opmærksom på, at afspilning af filmene kræver internet.*
Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det.
Senior IT Stuen + Vær PC aktiv året rundt ! Velkommen til Senior IT Stuen.
Tips og tricks til PowerPoint
Vær opmærksom på, at afspilning af filmene kræver internet.*
Vejledning i at scanne..
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
Velkommen til PowerPoint
Modul 4: ”Tekstbehandling 2”
Prisindsamling med HP iPAQ 214.
FORBERED KLASSEN TIL DAGEN GØR JER KLAR TIL CAMPUS+
Præsentationens transcript:

En uvidenskabelig undersøgelse af en tablet-computers muligheder i undervisningen

Desværre vokser træerne ikke ind i himlen  • Et af nøgleordene er for brugen af tabletcomputeren er BØVL - ikke mindst i forbindelse med lektionsstarten: • Tilslutning af computeren til – Strømforsyning – (Trådløst?) net – Projektor – Laserpointer/skifter • Opstilling af – Prædikestol (hvad er nu det?) – Mus – Tastatur

BØVL (cont’d) • Intet billede på – Computer – Projektor – Begge steder! • Billedet vender på hovedet på – Computer – Projektor – Begge steder!

Det hele tager typisk • op til 5 minutter, og så skal der også pilles ned og pakkes sammen bagefter • Hvem skal lægge denne tid til? – er det fra vores sparsomme pauser (specielt ved to på hinanden følgende lektioner)? – eller skal det gå fra undervisningsperioden?

Men så er vi også klar!

Forsøg med tabletcomputer i undervisningen • Baggrund – Jeg blev tilbudt af Helle Wivel at deltage i et forsøg med brug af tabletcomputer i undervisningen • Jeg sagde ja, fordi – Det er spændende at være med i et forsøg og dermed være blandt de forreste i feltet – Jeg kunne så åbenbart få 2½ års forspring i forhold til mine kolleger! – Jeg kunne få en ny computer med 2.53 GHz i5 Intel processor til erstatning af min gamle Dell- computer

Amerikansk forskning viser, at • Anskaffelse af ny konsumelektronik giver visse personer en lykkefølelse på niveau med det der sker, når man ser et nyfødt barn smile første gang, idet der i begge tilfælde forekommer en øget serotoninproduktion • Jeg er en af denne type personer • Så jeg sagde ja tak

Hvad kan jeg bruge tabletten til? • I stedet for eller som supplement til kridttavle/white board. • Mine slides fra tabletten lægges løbende ud på nettet • Give de studerende mulighed for at slippe for at notere tavleindholdet ned, så koncentrationen kan bruges andetsteds. • Som den computer, jeg altid har med alligevel til Campusnet, matematikprogrammer, PowerPoints, PLC-programmering etc.

Læringsstile • Udbyttet og den ekstra gevinst for den studerende ved min brug af mine uploadede slides er afhæng af den enkelte studerendes læringsstil.

Læringsstile • Hvad siger sagkundskaben om læringsstile? • Jeg har undersøgt den fremmeste faglitteratur

Fordele/mindre fordele • Størst fordele for – SE-barnet – HØRE-barnet • Mindre fordele for – RØRE-barnet – GØRE-barnet – men næppe nogle egentlige ulemper

Mine benyttede programmer • PowerPoint: – God til animationer, ind- og udtoninger – Ikke så god en pen-funktion, men absolut brugbar • PDF Annotator (herom senere) – Ikke så god til animationer, ind- og udtoninger – Har en fantastisk pen-funktion – Velegnet til Webstorage-funktionen (herom senere)

Statements • ”Det er fedt, når man skal repetere” • ”Træls, at formatet er så småt sammenlignet med kridttavlen” • ”Et godt supplement til kedelige, statiske PowerPoints” • ”Det ville være rart, hvis man kunne bladre tilbage til de foregående sider”

”Det ville være rart, hvis man kunne bladre tilbage til de foregående sider” • Overset facilitet på Ingeniørhøjskolens IT- system: Webstorage – Mulighed for at gemme på almindelig netdrev og – Hente (en kopi af) filen via nettet • Jeg håber funktionen ikke udgår ved sammenlægningen med AU’s IT-system 

• Gå ind på adressen jespersejersen.com: – Undlad at læse om min person – Klik på linket Vejlsøhus august 2013Vejlsøhus august 2013 – Klik på Vejlsohus.ppt eller Vejlsohus.pdf – Denne PowerPoint vises – Bladr frem til dette slide – Undlad at bladre videre fremad!

PDF Annotator • PDF-læser med udvidede skrive- og tilføjefunktioner • Fås i prøveversion • Licens fås for ca. 400 kr. • Er det program, jeg bruger som min kridttavleerstatning • Er også velegnet til håndretning af PDF-dokumenter • Kan opdatere til allerseneste slideversion ved simpel brug af ctrl+S (PDF Annotater - underviser) hhv. opdaterknap (fx. F5) (browser - studerende)

PDF Annotatoreksempler • Klik på Vejlsøhus august 2013Vejlsøhus august 2013 • Det helt tomme ark: – Klik på Tomt 10-siders dokument.PDF • Fra AK-matematikken: – Rette linjer – eksempel på gemte tavlenoter fra en dobbeltlektion – Klik på AK_eksempel.PDF • Fra El-teknik for maskiningeniører: – Elektromotorisk kraft – eksempel på konverteret PowerPoint-show – Klik på M4ELT1_Lektion 2.pdf

Ophavsrettigheder - spørgsmål • Hvilke figurer fx. fra nettet må man bruge i sine slides? • Må man scanne figurer fra klassens lærebøger ind? • Brugen af Webstorage giver (i princippet) mulighed for alle på nettet til at hente slides, der ophavsretsligt set kun må benyttes internt på Ingeniørhøjskolen

Ønsker - visioner • En mere mobil udgave af computeren med trådløs forbindelse til projektoren (måske en iPad) • En iPad, som kan ligge ved siden af til at bladre frem og tilbage i egne dokumenter (eller en ekstra computer) (det har jeg allerede fået  ) • (Der er faktisk behov både for en tablet-computer og en computer-computer, når man ikke har en kridttavle) • Flere projektorer – større areal • Smartboard/Kæmpetablets? • Etc.

Spørgsmål?

Tak for venlig opmærksomhed