Kommunikationskursus - Erhverv

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Om hørelse, høretab og hørestrategier
Advertisements

Den 16.august 2010 Regionsgården
Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Stress og ledelse på sygehuset
Vold - et fælles anliggende
Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –
Undersøgelsen i hovetræk
Jespersen & Laursen Erhvervs- og organisationspsykologer Spørgsmål du kan overveje  Hvordan bliver du inspireret i dit arbejde?
Omsætning af viden til handling
Selvopfattelse.. STIGMA
Kursus i høreomsorg. Henvender sig primært til Personale på plejehjem Hjemmeplejen Andre som i forbindelse med deres jobfunktion har med hørehæmmede at.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Velkommen til et stramt program 
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Fravær og nærvær/v. Conni Lachenmeier Ingeniørforeningen d. 25. november 2008.
Deltager- og problemorientering i Kriminalforsorgen Workshop periode 2.
Udredning af beboernes kommunikation Til brug i kommunikationsdelen i beboerens handleplan.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Jeanett Bonnichsen Tlf: Amagertorv 31
Deputation 22. September Agenda Konsekvenser af L23 Dansk hestesport i dag Forslag til at redde branchen.
Handicaphjælperens psykiske arbejdsmiljø - en interviewundersøgelse
Workshop 1 Integrering af et sundhedshensyn i udarbejdelsen af projekter og planer på det tekniske område.
Ungeguide.
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Informationssamfundet Dansk Statistisk Forening 30. maj 2005.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
AG Christiansborg  Flere og flere lever i mange år med én eller flere kroniske sygdomme  Gå fra et system, indrettet til at behandle akutte.
Videngrundlag  ”Metodeudvikling vedrørende behandling af psykisk arbejdsmiljø i APV-arbejdet”. Rapport af Kaia Nielsen m.fl.  “Virksomheders indsats.
INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER BORGERORGANISATIONTEKNOLOGIØKONOMI MålgruppePersonaleFunktionImplementering Behov Ønsker Motivation Funktionsevne.
Videncenter for Arbejdsmiljø
IKT-Messe og Konference 2013 ”Døves vilkår og kompensations- muligheder på arbejdsmarkedet ” v/ Pia Schmidt og Annette Winther Troelsen.
”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed DEN 4. SEPTEMBER.
Hør bare her! ”Rehabilitering i specialpædagogisk optik” i Hørekonsulent Berit M. Nielsen og høre- og specialkonsulent Henrik Mors.
Dias om psykisk arbejdsmiljø Følgende dias beskriver, hvad psykisk arbejdsmiljø er for en størrelse. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
SundTrivsel · Universitetsparken 7 · 4000 Roskilde · · Resultater fra spørgeskemaundersøgelse 2010.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Om Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) Lægeforeningens generalforsamling 4. november 2011.
PSYKISKE TRAUMER OG ANDETSPROGSTILEGNELSE Sociale og kognitive udfordringer og pædagogiske konsekvenser Julia Keller og Pernille Sejdelin DPU’s efteruddannelsesprogram.
Mødet med de unge Erfaringer med at inkludere unge med skizofreni og skizotypi på arbejdsmarkedet. Er der plads på arbejdsmarkedet til unge med psykisk.
Lær at tackle job og sygdom Seminar Nicolaj Holm Faber chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning Lea Hegaard chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning.
Mulighederne for at bringe unge med psykiske funktions- nedsættelser tilbage i arbejde ? Vilhelm Borg seniorforsker NFA Indlæg
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende Session 1 Psykoedukation i Bipolar affektiv lidelse ~ Manio-depressiv sygdom :
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Lær at tackle job og sygdom Lea Hegaard chefkonsulent, Komiteen for Sundhedsoplysning Malene Norborg senior projektkoordinator, Komiteen for Sundhedsoplysning.
Castberggård Højskole Job- og Udviklingscenter Rekvirent ved U-CrAc 2011.
Arbejde, Trivsel og Helbred Merete Labriola
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
Hørelse, høretab og høreapparater – Hvad synes danskerne selv?
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Temamøde om vold og trusler den 1. februar 2017
Psykoedukation skizofreni
Mentorprojekt Sisimiut
At motivere til forandring
Høretab og høretekniske hjælpemidler
Dialogbaseret værktøj
Voksenspecialundervisningen i Danmark
INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER
Arbejde, Trivsel og Helbred
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017
Stresshåndteringsgruppe
Flere gode år på arbejdsmarkedet
APV – Arbejdspladsvurdering 2019 (Tillæg til MTU-rapporten)
Vejledning i forflytning
Arbejdsmiljø i SOSU-arbejdet – Etik og adfærd
Præsentationens transcript:

Kommunikationskursus - Erhverv Mette Bjørn Kaae - Audiologopæd

Den erhvervsaktive hørehæmmede Bruger mange ressourcer på at høre gennem en arbejdsdag; er ofte udmattet, når dagen er slut Bruger ofte kræfter på at skjule høretabet på jobbet; der opstår mange misforståelser fra begge sider – belastet psykisk arbejdsmiljø for den hørehæmmede Mange erhvervsaktive hørehæmmede forlader arbejdsmarkedet ”før tid” pga. hørenedsættelsen og dennes konsekvenser – rapport fra Socialforskningsinstituttet, 2006 viste, at over 10.000 fuldtidsstillinger årligt blev forladt af denne årsag.

Formål At øge kursistens forståelse af hørenedsættelsens omfang og konsekvenser At give kursisten flere muligheder for at agere hensigtsmæssigt ift. hørenedsættelsen i hverdagen At øge kursistens bevidsthed om, at der ofte er flere handlemuligheder i situationer, hvor hørenedsættelsen er begrænsende

Kursets indhold Undervisning i hørelse, høretab, høreapparater mv. Kommunikation på arbejdspladsen – herunder udveksling af den enkeltes erfaringer i et styret forum Håndtering af høretabet; herunder ”situationer”, der arbejdes med kognitivt (udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi), aktive og passive strategier, kommunikationsråd Tekniske hjælpemidler på arbejdspladsen Information om Høreforeningens netværksgrupper Opmærksomhed på stress-symptomer