Når ”plejer” er død – om at leve i og med biblioteksfusioner

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Pårørende og efterladte
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Pårørende-professionel relationer
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
På vej mod forandring Charlotte Dalsgaard, direktør, cand. techn. soc. 20. maj rganisationsudvikling
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Nyborg Strand 29. januar 2014 Stig Hedegaard Kristensen
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
ÆNDRINGER I FØLELSER OG ADFÆRD VEJEN VIDERE
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
Videndeling i det hyperkomplekse samfund Trine Schreiber
Erfaringer efter simulationsbaseret undervisning i genoplivning
Strukturændringer og psykologens roller, udfordringer og dilemmaer i den sammenhæng Erik Huper, psych. aut.
Jobudvikling og -glidning
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
Ledelse i fremtiden Konstruktionisme Relationelt lederskab
Fusion Forandringer, følelser – og fremtid
Tilfredshedsundersøgelse
Forening af krop og sind
Ledelse og kvalitetsudvikling: Fra modtager til medskaber
”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Nødvendigt med en politisk debat ”Nulvækst” kræver omtanke Handicapområdet er et vækstområde og må.
Myter om anerkendelse! 10. Marts 2009.
+ Hvad er eksamensnervøsitet?. + Vigtigt! Nervøsitet er godt i moderat omfang – når den ikke får lov til at overtage styringen.
Den 28. oktober 2004 v/Anna Pelvig, PELVIG & PELTZ Markedsføring i praksis -cases.
Hverdagsliv med en kræftsygdom v. psykolog Ditte Tang Johansen
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Sorggruppe Et tilbud til forældre,der har mistet deres barn i graviditeten, ved fødslen eller lige efter. 25/
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
LEDEREN SOM FORANDRINGSAGENT OG STRATEGISK KOMMUNIKATOR
Lærerkompetencer 6. oktober 2014 Caroline Kearney Projektleder & Uddannelsesanalytiker.
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
- et udviklings- og dialogværktøj
DBT Mere om ACCEPT (Fælles for alle mindfulness-tilgange)
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Det kan personalet gøre Overholde sikre arbejdsrutiner Overholde de procedurerelaterede retningslinier, dvs. beskytte sig mod udsættelse for blod - uanset.
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Hvordan spørger man anerkendende?
Ida Koch, 2005 BELASTNINGER I ARBEJDET MED SELVMORDSTRUEDE Hvad er svært for dig – og hvordan har du mærket belastningerne? Hvordan beskytte sig mest muligt.
Psykiatrien i Viborg Amt1 Præsentation af psykiatrien i Viborg Amt Program Opbygning af psykiatrien i Viborg Amt –Værdigrundlaget for organiseringen –Organiseringen.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
organisatoriske kompetencer
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Matchmaking konference 2010 Egenkapitalinvestering Ja og Nej 4/ Lars Krull.
Personligheds-forstyrrelser / Borderline
Når glæden går i baglås Fødselsdepression
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
DEN MOTIVERENDE SAMTALE V/ PSYKOLOG KARSTEN ABEL MEDLEM AF MINT BLÅ Kors medarbejder konference 12. november 2015
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Ole H. Sørensen Hvad er stress? Historisk perspektiv Af Ole H. Sørensen/NFA.
Forslag og konsekvens1 Brancheskolernes forandringsproces Nye samarbejdsformer.
Engagement og vinderkultur i en omstillingsproces Lilian Mogensen, direktør for Kundeservice og HR Tryk Alt+F8 og Afspil auto_open for at vise værktøjslinien.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Bilag 4c Organisationsdiagrammer for den foreslåede nye organisation
At gå fra: Person med DEMENS til PERSON med demens
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Reykjavik den 27. september 2016
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Fra anledning til udvikling
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Præsentationens transcript:

Når ”plejer” er død – om at leve i og med biblioteksfusioner Tove Schmidt Biblioteksleder CVU Vest Biblioteket

Program: sætte rammen : CVU Vest og CVU Vest Bibliotekets historie fusionsprocessens socialpsykologi biblioteksfusioner i praksis : krigen om edb-systemet en anden tilgang til fusioner om at leve og overleve i fusioner

CVU Vest 2001 : Ribe Statsseminarium og HF-kursus Seminariet i Esbjerg Sløjdhøjskolen DPU’s Esbjerg afdeling DPU’s Herning afdeling 2004 : Ergoterapeutuddannelsen Fysioterapeutuddannelsen Ribe Amts Sygeplejeskole Den sociale Højskole 2005 : Jordemoderuddannelsen

CVU Vest Folkeskolelærer Pædagog Ergoterapeut Fysioterapeut Socialrådgiver Sygeplejerske Jordemoder Efter- og videreuddannelse Nationalt videncenter for inklusion og eksklusion Ca. 3000 studerende Ca. 350 ansatte Omsætning ca. 175 mil. kr.

CVU Vest Biblioteket d.d. 1 bibliotek med 4 afdelinger Samlet bogbestand : 130.000 bd. Løbende periodica: ca. 300 Personale: 7 bibliotekarer 2 biblioteksassistenter 3 flexjob Driftsbudget (excl. bygninger): 3,9 mil. kr.

Fusionsprocessens socialpsykologi Stadium: Benægtelse Frygt Vrede Sorg Accept Lettelse Interesse Sympati Fornøjelse Karakteristisk reaktion: ”Det sker ikke”-syndromet ”Hvornår sker det?” ”Hvad med mig?” ”Vi er blevet svigtet” – bitterhed mod de ansvarlige Sorg over det tabte Anerkendelse af det nyttesløse i at kæmpe imod – Positiv approach sætter ind ”Det er alligevel ikke så slemt” Øget følelse af sikkerhed Anerkendelse af nye muligheder ”Det går sørme godt ”Effektive fusioner – det personalemæssige aspekt” Cartwright og Cooper

Biblioteksfusion i praksis Krigen om edb-systemet Kampen om ”plejer”

Fusionsprocessens socialpsykologi Stadium: Benægtelse Frygt Vrede Sorg Accept Lettelse Interesse Sympati Fornøjelse Karakteristisk reaktion: ”Det sker ikke”-syndromet ”Hvornår sker det?” ”Hvad med mig?” ”Vi er blevet svigtet” – bitterhed mod de ansvarlige Sorg over det tabte Anerkendelse af det nyttesløse i at kæmpe imod – Positiv approach sætter ind ”Det er alligevel ikke så slemt” Øget følelse af sikkerhed Anerkendelse af nye muligheder ”Det går sørme godt ”Effektive fusioner – det personalemæssige aspekt” Cartwright og Cooper

Cooperriders teser om den bekræftende organisation: Organisationer er konstruktioner, der er skabt af det bekræftende og anerkendende sind Uanset den tidligere historie er det muligt at genskabe og omforme stort set alle organisatoriske handlemønstre Organisationer er heliotropiske i den forstand, at de organisatoriske handlinger har en overvejende automatisk tendens til at udvikle sig i retning af de positive forestillingsbilleder Det er muligt i organisationer bevidst og planlagt at fremme udviklingen af positive forestillingsbilleder

Om at leve og overleve i fusioner /1 de nyansatte: spændende større udfordringer dynamisk flere kolleger nye faglige muligheder

Om at leve og overleve i fusioner /2 de ny-fusionerede: forvirring frustration usikkerhed jobudvikling og vækst faglige udfordringer flere kolleger nye muligheder

Om at leve og overleve i fusioner /3 De ”garvede” fusionsmedarbejdere: flere kolleger nye opgaver nye faglige muligheder anledning til revision bekymring for ”ny-fusionerede” ingen ”fusionstræthed”

Biblioteksfusioner kan være positive og fagligt udviklende, når de som udgangspunkt er ønskede og får det nødvendige økonomiske råderum.