TUREN GÅR TIL Unge i vækst. TUREN GÅR TIL…Unge i vækst •Turen går til er praktiske, informative og brugervenlige guides til gode oplevelser. •Enkel opbygning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Skejby DET GODE GRØNNE BYRUM.
Overordnet målsætning:
Strategisk planlægning
Roskilde Tekniske Skole
I dag er temaet Visualisering
Facilitering af møder, der skaber værdi og mening
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Arbejdspladsudvikling
Introduktion til værdistrømsanalyser
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Samfundsøkonomiske gevinster og omkostninger ved udvikling af ”orphan drugs” v. Dorte Gyrd-Hansen Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU.
Vi gennemførte en række interview ifm
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Storyboard Læringsseminar 4
Hændelsesanalyse - kort beskrivelse af metoden
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Analyse- og udviklingsmodel
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
Mødeledelse og deltagelse
Effektiv mødekultur Formål: At udvikle en velstruktureret og effektiv mødekultur 1 Hvad er effektiv mødekultur? 2 Hvad er mål/resultat (Output)? 5 Hvordan.
Relationer – børn og voksne
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Potentialevurdering.
 ForrigeForfra X LukNæste  Vis igen Du er her: Niveau 1 - Trin 1 - Opgaven - Indledning Først skal du… Først skal du lige arrangere vinduerne, så de.
Problemer eller udfordringer.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
PRAKTIKFASTHOLDELSE I FRISØR – OG KOSMETIKERUDDANNELSERNE Hold Fast.
Klæder skaber folk Viden skaber resultater
Støttetiltag til politifolk ved voldsomme hændelser - præsenteret af personalechef Preben Henriksen, Odense Politi.
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Haderslev Kommunes Alkohol- og Misbrugspolitik
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Min præsentation Varighed – ca. 3 minutter Vurdering af blog i 8 faser I dybden med 5 af faserne Formål.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Dialog om voldsforebyggelse Spørgsmål til medarbejdere og ledere  4 spørgsmål til vores forebyggelse  4 spørgsmål til vores proces etsundtarbejdsliv.dk.
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
©SCKK - KVIK læringsmiljø om arbejdsgange Hvorfor måle? Tilfredsstille eksterne interessenters behov Få fokus på fakta Få overblik over hvad tid og ressourcer.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Fra idé til virkelighed Eventpraksis. Eventens 3 perioder 1.Præproduktion 2.Produktion 3.Postproduktion.
SKABELON.
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
WORKSHOP 1A, DLF-kursus, Brandbjerg, 25. november 2015.
Fastlæggelse af praksis – plads til forbedring? 8. november 2011 v/formand for FSR’s Skatteudvalg statsautoriseret revisor John Bygholm.
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Velkommen tilbage modige opdagelsesrejsende! Troværdige observationer fra xx modige opdagelsesrejsende ved hjemkomsten fra fem dage på [arbejdspladsens.
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
Socialtilsyn årsmøde Faglig session: Autisme
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
3-timersmødet 2017.
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Instruktion til mødeledere
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Rita Buhl 22. september 2018.
Introsidernes betydning
A/B Grønlandsvej
Hvis alt glipper, er der lys forude....
3-timersmødet 2018.
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

TUREN GÅR TIL Unge i vækst

TUREN GÅR TIL…Unge i vækst •Turen går til er praktiske, informative og brugervenlige guides til gode oplevelser. •Enkel opbygning – nem at benytte. •Præcis og informativ tekst.

TUREN GÅR TIL..Unge i vækst TUREN GÅR TIL dækker følgende områder •Projektets fødsel: gruppens dannelse, ideen og opgaveafgrænsningen •Projektets indledningsfase: gruppen iværksætter ideen •Projektets driftsfase: projektet er nu en del af den daglige drift •De gule sider

TUREN GÅR TIL..Unge i vækst Projektets fødsel: Gruppens dannelse, ideen og projektafgrænsningen Hvilke deltagere er der i dette udviklingsprojekt: (Beskriv også, hvilken afdeling og område I kommer fra) Annette Brix Bergen (JC Fr.havn, kth.) Marianne Jensen (JC, Fr.havn, kth) Mathias Danielsen (JC, Fr.havn, kth) Bettina Hesselvig, (JC, Fr.havn, dp) Helle Corneliussen, (JC, Fr.havn, dp) Dorte Simonsen, (JC, Hjørring, dp) Hvilken ide har I: (Beskriv ideen) Mellemkommunale ERFA-møder med deltagelse af både kth og dp. 1

TUREN GÅR TIL..Unge i vækst Projektets fødsel: (fortsat) Har I afgrænset ideen (ved afgrænsning forstås de trin I tog mod realisering – hvilke dele af ideen kunne realiseres – og var der eventuelt dele I ikke realiserede?: (Beskriv afgrænsningen af ideen) Tager kun udgangspunkt i match 1 i Hjørring og Frederikshavn. Hvilke værdi har ideen/vil ideen have for de unge? (Beskriv ideens potentiale) Fx ensrettet måde at tolke lovgivningen på, lettere arbejdgange og procedurer. Vil sikre ens og mere hensigtsmæssig sagsbehandling. 1

TUREN GÅR TIL… Unge i vækst Projektets fødsel: (fortsat) Den ide I har, hvad vil den kræve af tid, ressourcer, praktiske foranstaltninger og projektstyring: Tidsmæssigt 3-4 timer/kvartal (eller efter behov). Vi forestiller os fast aftalte dage, med mulighed for ekstra møder i særlige situationer. Ressourcemæssigt vil det kræve tid og befordring. Rent praktisk vil der være behov for en person som koordinerer mødetider, indkaldelser, referat m.m. Hvilke faldgruber har ideen? At der ikke kan afses tid til det. 1

TUREN GÅR TIL… Unge i vækst Projektets indledningsfase: gruppen iværksætter ideen Hvilke erfaringer gjorde I jer i iværksættelsen af ideen? Hvad skal I være opmærksomme på i det videre arbejde med ideen? (Hvis I ikke har iværksat ideen endnu  ) Det er vigtigt, at holde fast i det aftalte. Hvem skal I hente hjælp fra i det videre arbejde med ideen? Godkendelse af leder. Hvilke faldgruber ser I for ideens videre gennemførelse? Manglende velvilje fra leder. 2

TUREN GÅR TIL..Unge i vækst Projektets indledningsfase: (fortsat) Hvilke positive oplevelser fik I med at iværksætte ideen? (Hvilke højdepunkter var der i iværksættelsen?) Såfremt I ikke har gennemført ideen endnu - hvilke positive oplevelser forventer I, at få med gennemførsel af ideen? Inspirerende og brugbart at tale med kolleger. Det vil lette vores arbejde meget, at kunne sparre med ligesindede. 2

TUREN GÅR TIL.. Unge i vækst Projektets driftsfase: gruppen arbejder fokuseret med projektet, projektet tager evt. en ny form Hvis I er nået så langt i afprøvningen af ideen, at den nu er blevet omformet til et projekt og dermed er blevet en del af jeres opgaveløsning dvs. Den daglige drift, så besvar følgende spørgsmål: Hvad har gjort det muligt, at jeres udviklingsprojekt er nået dertil, hvor det er? •Hvad i gruppens interne samarbejdede muliggjorde, at I nåede hertil  ? •Motivation og positiv holdning. •Et realistisk projekt. •Hvad i samarbejdet med nogen udenfor gruppen muliggjorde dette? 3

TUREN GÅR TIL.. Unge i vækst Projektets driftsfase: (fortsat) •Hvilken værdi har det givet jer og eller de unge? •Hvad er fremtidsperspektivet i forhold til arbejdet med projektet? •Kan ikke vurderes, før der er givet grønt lys fra ledere. 3

TUREN GÅR TIL.. Unge i vækst Projektets driftsfase: (fortsat) • Hvilken projektstyring og brug af tid og ressourcer har det krævet? • Et par timers effektiv gruppearbejde. • Hvilke praktiske foranstaltninger har det krævet? • Ingen for nuværende, men vi kan ikke komme videre, før vi har fået accept fra respektive ledere. 3

TUREN GÅR TIL.. Unge i vækst 5 De gule sider: Hvilke tips tricks og gode råd vil I give til andre der arbejder indenfor jeres område???

TUREN GÅR TIL… Unge i vækst