Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Inddrag nu Kick-off møde
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Skolebestyrelsens opgaver
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Et væksthus for børn og voksne
Frøslev-Padborg skole
Folkeskole-reformen August 2014.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Lærerprofessionen.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældre fremmer fællesskabet
Forældremøde X årgang.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Velkommen til valgmøde
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Folkeskolen, forældrene og deres børn! 
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
Line Holst Jensen Mette Wybrandt Forældre, børn & læring
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Roskilde Universitet, Inst.f. Psykologi og Uddannelsesforskning
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
SÅDAN BRYDER VI DEN SOCIALE ARV SFU’S UDDANNELSESPOLITISKE PAPIR LM ’11 Christian Vedersø Østergaard, martstræf ’11.
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lærerprofessionen.
Fællesskab og relAtioner i fdf
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Hedegårdenes Skole 2009 / Værdidebat. Værdidebat - synlighed og handling.
Forældresamarbejde/fællesskaber
Om forældre som rollemodeller
Kursus for kontaktforældre
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Værktøjskassen Skoleledelsen. Baggrund Amondo og AZENA har udviklet værktøjskassen for Integrationsministeriet Værktøjskassen er en i en serie af 5 værktøjskasser,
1 Værdidebat - synlighed og handling Værdidebat Globalisering Medborgerskab Bæredygtighed Pædagogisk udvikling.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
S KOVBYSKOLEN – DEN NYE SKOLE - FORMANDSBERETNING Skolebestyrelsen årsmøde Skovbyskolen 18. marts 2015.
Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Status: (før projektet gik i gang) Gælder for både elever, forældre og personale. – Manglende sammenhængskraft på.
Inklusion i Skæring Dagtilbud
- Kom tættere på dit barns skolegang
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Det vi skal de næste tre kvarter
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde, og reviderer skolens principper for skole-hjem samarbejde • Kommer godt igennem denne 3 måneders dialogproces PÅ DETTE ARBEJDSGRUPPEMØDE SKAL VI • Afstemme vores forventninger til at være med i arbejdsgruppen • Tilrettelægge møderne: ”Hvorfor har vi skole-hjem samarbejde?” med medarbejdere, bestyrelse og elevråd PÅ DET NÆSTE ARBEJDSGRUPPEMØDE SKAL VI • Samle alle input fra møderne: ”Hvorfor har vi skole-hjem samarbejde?”, og udarbejde et udkast til et revideret princip for skole-hjem samarbejde • Tilrettelægge møderne: ”Hvad gør vi fremover i skole-hjem samarbejdet?” med medarbejdere, bestyrelse og ledelse Værktøjskassen Skoleledelsen • Arbejdsgruppen

Hvorfor sætte fokus på skole-hjem samarbejdet • ”Vi plejer” skolekultur og traditioner for skole-hjem samarbejde - dvs. uklart formål, ikke konkretiseret, og hvor forventningerne ikke er afstemt • Forskellige forventninger til rolle- og ansvarsfordelingen i skole-hjem samarbejde, pga. folkeskolens udvikling, forældrenes forskellige skoleerfaringer i og uden for Danmark • Ny viden om forældrenes betydning for deres børns læring og trivsel viser, at det er nødvendigt at gentænke forældrenes rolle i skole-hjem samarbejdet og forældrenes indbyrdes relationer • Mange elever oplever, at de ikke bliver inddraget i skole hjem samarbejdet, og at de voksne taler hen over hovedet på dem

Værktøjskassen Skoleledelsen • Arbejdsgruppen Syn på forældrenes rolle PligtOpbakningDeltagelseAnsvarBruger Mål med uddannelse Uddannelse Samfund/ demokrati Uddannelse (individ i samfund) Kunde- tilfredshed Rationale /mål Kompensere Konsensus Anerkendelse Konkurrence Magt- fordeling Information FællesskabPartnerskabBrugerstyring VærdierPligtTillidFællesskab Social lighed Demokrati Ansvar Motivation Læring Kompetencer Service Kvalitet Omstilling Ledelse Forventninger til ansvars- og rolle- fordelingen i skole-hjem samarbejdet Inspireret af: Hanne Knudsen (2008), Birthe Ravn (2008) og Thomas Nordahl (2008)

Værktøjskassen Skoleledelsen • Arbejdsgruppen Forældrene er det bærende element i barnets opvækst og udvikling • Børn tilbringer kun 15 % af deres vågne tid i skolen. Derfor er det vigtigt at se på barnets sociale- og faglige læringsproces i et helhedsperspektiv, hvor forældrene og familien spiller en vigtig rolle. (Juliette Collier, Head of Family Learning, UK) • Flertallet af forældre er relativt uvidende om den betydning de har for deres børns læring og trivsel i skolen. Derfor er det vigtigt, at alle forældre bliver informeret om den rolle de spiller, uanset hvad de gør eller ikke gør. (Thomas Nordahl, professor i pædagogik, Høgskolen i Hedmark, Norge)

Værktøjskassen Skoleledelsen • Arbejdsgruppen Alle forældre er en vigtig ressource for deres børns læring og trivsel • For børn i syvårsalderen er det, forældrene gør derhjemme, seks gange så vigtigt som det, der sker i skolen (Desforges, 2003) • Alle forældre er engagerede og omsorgsfulde og vil deres børn det bedste…uanset deres sociale klasse eller indkomst (Nordahl, 2008) • Alle forældre har kompetencer og livserfaringer, som skolen kan bruge. Når lærerne viser interesse for forældrenes erfaringer, fx beder dem fortælle om deres baggrund, arbejde mv. bidrager skolen til en myndiggørelse af forældrene. (Nordahl, 2008)

Værktøjskassen Skoleledelsen • Arbejdsgruppen Møderne: ”Hvorfor har vi skole-hjem samarbejde?” for medarbejdere, bestyrelse og elevråd Formål: • At sikre det indledende ejerskab til dialogprocessen blandt medarbejdere, forældre og elever • At få input til vores (arbejdsgruppens) revision af skolens principper for skole-hjem samarbejde