NOTUS REGIONAL NOTUS Regional hjælper regionerne med at løse opgaverne med honorering af behandlere og apoteker for de ydelser, der er leveret til borgerne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
Sådan kommer I i gang med digital signatur
Datakvalitetsstrategi Engrosmodellen
Elektronisk kommunikation
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Lars Sommer – Kommunernes Landsforening Anders Krabbe Møller – Digitaliseringsstyrelsen Afsendersystemer.
MUSEN ELLER TRYK PÅ ”ENTER”
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Postkasser Sådan sendes post fra Digital Post Lars Sommer –
ICPC-2 og Datafangst ICPC kodning – Hvorfor kode?
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Mål og vision for projekt ”borgerservice”
Tillid Temadag for AMIR
Hvordan påvirker NemKonto din hverdag…?. NemKonto, hvornår?
NemKonto Verdens første fælles udbetalingssystem er på trapperne.
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Betaling og matchning Temadag om takstberegning Tirsdag d. 27 feb Danhostel, Herning.
Tilbudsportal & Socialportal
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Lægemiddelstyrelsen Institut for Rationel Farmakoterapi Kvalitetsudvikling i almen praksis 2. – 3. maj 2003 PERSONLIGE ELEKTRONISKE MEDICINPROFILER Kontorchef.
Miljøstyrelsens nye miljøportal
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Web-baseret Modulopbygget Let at bruge Let at vedligeholde
Organisation og kommunikation
Quality Management Systems
Nyt Fælles Bibliotekssystem
Klik for at starte test. Hvad sker der når man foraterer en diskette eller USB nøgle? Svar Disketten ødelægges Disketten ødelægges Disketten opdateres.
Effektiv adgang til data Niels Mørck, Carl Bro GIS & IT  Carl Bro GIS og IT  Problemstillingen  Nordjyllands Amts Blanketsystem  Centralisering / decentralisering.
Indhold af EASY-A version 05.1 WEB-services i fbm. EASY-A Bo Meyer.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Indhold, indsatser, implementering
Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj
Alle veje fører til handling Det nye borger.dk Jeanette Leah Vinther Vejle Bibliotek 4. oktober 2012.
Ny regering, nye tider – dag 1
Serviceorienteret arkitektur SOA. SOA bygger på Der findes en serviceleverandør, som udstiller en formåen til at udføre en veldefineret og afgrænset aktivitet,
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
Sikkerhed og video i SkoleIntra
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
SMS Pilotprojekt i Region Midtjylland Telepsykiatrikonference d. 16. januar 2008.
Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.
Produkt præsentation Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
DESIGNWORKSHOPS OG PROTOTYPING ULRICH BÖTTGER, UX DESIGNER INFINIT TEMADAG D. 20. JANUAR 2010.
TVÆRFAGLIG BEHANDLING I SUNDHEDSCENTER. Indhold >Tværfaglig behandling >Sundhedscentret >Tidsbestilling.
Vejforvaltning med vejman.dk V/Paul Stühler, projektleder vejman.dk MapInfo konference 2006.
Register over stofmisbrugere i behandling (SIB) Claudia Ranneries Sundhedsstyrelsen 7. oktober 2009.
Fællesoffentlig brugerstyring Brugerstyringssekretariatet i Økonomistyrelsen v/ Ellen Syberg.
FMK på apoteket Anvendelse af data - udfordringer Danmarks Apotekerforening Kredskonsulent Lena Skov Andersen.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
DANBIO i Speciallægepraksis ved brug af datafangst Berit Schiøttz-Christensen.
Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsens fælles indberetningsportal – hvordan? Sven-Åge Westphalen Chef for Analyse & Data, Servicestyrelsen.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
STS Administrationsmodul
Trin-for-trin guide til s1 autorisation
Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”
Effektiv kommunikation med virksomheder - hvordan?
Fælleskommunale arkitekturmål 2018
Identitet Organisation AAU Org1 Org2 Org3 Org4 Org5 Org6
Opsætning.
Fælleskommunale arkitekturmål 2018
Præsentationens transcript:

NOTUS REGIONAL NOTUS Regional hjælper regionerne med at løse opgaverne med honorering af behandlere og apoteker for de ydelser, der er leveret til borgerne. NOTUS Regional hjælper regionerne med at planlægge og administrere det serviceniveau, som behandlerne i den primære sundhedssektor skal levere til borgerne. Med NOTUS Regional kan regionerne blandt andet: indberette og vedligeholde oplysninger om behandlerne bestille patientfortegnelser se oplysninger om de borgere, der er tilknyttet den enkelte behandler modtage og indlæse datamateriale fra landets behandlere og apoteker validere, kontrollere, godkende eller returnere datamateriale gennemføre udbetaling til behandleren og apoteket via Nemkonto. Det sker i overensstemmelse med godkendt datamateriale, der efterfølgende overføres elektronisk til Regionens økonomisystem foretage interregional clearing baseret på borgernes bopæl klargøre udbetalinger, løbende vurdere forestående udbetaling samt følge op på allerede foretagne udbetalinger beregne basishonorar baseret på til- og afgange m.m.

NOTUS eBEHANDLER NOTUS eBehandler er bindeleddet i kommunikationen mellem regionerne og behandlerne. NOTUS eBehandler er den elektroniske adgang for behandlerne til honorar- og afregningsspecifikationer, e-statistikker og oplysninger om borgerne. NOTUS eBehandler er grundlaget for vejviserfunktionerne på sundhed.dk og dermed for borgerens valg af læge og behandler. Med NOTUS eBehandler kan behandleren blandt andet: downloade en altid opdateret patientfortegnelse til eget praksissystem – via eOversigt få adgang til en elektronisk version af lister, specifikationer og statistikker – via eArkiv inddatere datamateriale til regionerne og elektronisk uploade datamaterialet – via eRegning opdatere basale og overenskomstmæssigt aftalte oplysninger om egen praksis – via eDeklaration

NOTUS KOMMUNAL NOTUS Kommunal er bindeleddet i kommunikationen mellem behandlerne og borgerne. NOTUS Kommunal giver sagsbehandleren i fx kommunens borgerservice overblik over oplysninger om borgeren og dennes families. Det kan fx være oplysninger om tilknytning til praktiserende læge, bopælsoplysninger samt diverse statusoplysninger, historik og sagslog. Med NOTUS Kommunal varetager landets kommuner opgaver som lægeskift, herunder journaloverdragelse ændring af sikringsgruppe bestilling af sundhedskort for enkelte borgere eller for flere borgere ad gangen udstedelse af midlertidige sundhedskort rejsesygesikring udskrivning af lægevalgslister udstedelse af EU-sygesikringsbevis oversigt over kommunens omkostninger til vederlagsfri fysioterapi og ridefysioterapi

NOTUS OVERENSKOMST NOTUS Overenskomst benyttes til at ajourføre diverse afregningsoplysninger – satser, takster, knækgrænser og nøgletal – i de forskellige overenskomster. Produktet er tilpasset de enkelte overenskomster, så de kendte begreber og modeller er indarbejdet i systemet. Man kan arbejde med kopier af overenskomsterne. Så kan man kontrollere sine rettelser, inden de bliver autoriseret og gjort klar til brug i diverse afregningssystemer.

NOTUS SERVICES NOTUS Suite er opbygget med en serviceorienteret arkitektur – SOA. For brugerne betyder det, at data enklere end hidtil kan kombineres på kryds og tværs mellem NOTUS Suite-modulerne. Desuden kan kundens egne løsninger synkront forespørge direkte på 100% tidstro produktionsdata. Det er derfor ikke længere nødvendigt at oprette kopidatabaser hos kunden. Der er over femten standardsnitflader og webservices. De anvendes af en lang række forskellige interessenter såsom centrale myndigheder og styrelser, regioner og kommuner samt en række af de leverandører, der udbyder løsninger til regioner og kommuner.

NOTUS BUSINESS INTELLIGENCE Med NOTUS Business Intelligence kan medarbejdere hos centrale myndigheder, foreninger, regioner og kommuner se, anvende, opbygge og udtrække lister og statistikker. NOTUS Business Intelligence indeholder altid mindst fem års data, der er tilgængelige for de relevante myndigheder til statistisk bearbejdelse og opfølgning. Data består af oplysninger om, hvilke borgere der af hvilke behandlere har modtaget hvilke ydelser og hvilken medicin. Oplysningerne anvendes blandt andet som grundlag for de overenskomstbestemte kontrolstatistikker, som behandlerne modtager. Kontrolstatistikkerne viser en række definerede kontrolpunkter sammenholdt med regionale og nationale tal.

NOTUS eBORGER NOTUS eBorger indgår som en integreret del af den kommunale, digitale borgerserviceløsning og www.borger.dk. Med NOTUS eBorger kan borgerne fx selv: skifte læge skifte sikringsgruppe bestille og evt. betale for et nyt sundhedskort bestille et EU-sygesikringsbevis NOTUS eBorger anvender de nyeste grafiske komponenter, som fx giver borgeren mulighed for at vælge læge via grafiske kort. Modulet eFlyt sammenkobler som noget helt unikt de nævnte eBorger-muligheder med folkeregistret. Så kan borgeren via sin digitale signatur i en arbejdsgang melde flytning for hele eller dele af husstanden, foretage lægeskift m.m. eFlyt er integreret med flere af kommunens andre registre. Modulet eIndex giver borgerne oplysninger om tidligere besøg og ydelser hos behandlere i primærsektoren. Oplysningerne fremstår i en enkel og overskuelig form. Borgeren kan fx se, hvornår sidste besøg hos tandlægen var, og hvornår han eller hun sidst fik målt blodtryk hos egen læge.

NOTUS EU-SYGESIKRING NOTUS EU-Sygesikring anvendes af medarbejderne i kommunerne til bestilling af ”det blå kort” – EU-sygesikringsbeviset.

BRUGERKLUB Brugerklubløsningen anvendes af Region Midtjylland. Brugerklubløsningen er ikke en del af NOTUS Suite, men vedligeholdes, videreudvikles og markedsføres af CSC Scandihealth efter aftale med Region Midtjylland.