Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sikkerhed og video i SkoleIntra

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sikkerhed og video i SkoleIntra"— Præsentationens transcript:

1 Sikkerhed og video i SkoleIntra
PK21 – Dokumentbeskyttelse SSL – Kryptering af udvalgte områder SSO – Singel Sign On med UNI-login Integration med UNI-Server Vi vil nu fortælle lidt om, hvordan teknikken bag mediedistributionen fungerer. Mads Villesen & Ole Windeløv – UNI•C

2 PK21 – en ekstra beskyttelse
PK21 (Personalization Kid version 2.1) er et filter der lægges ind på serveren. Vi fik udviklet en speciel version af programmet, der specifikt understøttede strukturen i SkoleIntra. Programmet beskytter de dokumenter som brugerne selv uploader eller skriver på serveren, således at alt bortset fra GIF filer fremover vil være beskyttet i de lukkede områder.

3 Udrulning af PK21 Vi har tilpasset programmet samt afprøvet det i forskellige sammenhænge for at sikre en samlet udrulning. Programmet vil blive udrullet på hotellet mandag d. 19 april sidst på dagen. Programmet og vejledningen vil fredag blive tilgængeligt sammen med den normale download af programmer fra service.skoleintra.dk.

4 Nye ting brugerne kan opleve med PK21
Hvis man har lavet links fra åbne områder ind i beskyttede områder vil der fremkomme følgende besked. Vælg cancel/annuler og log på det beskyttede område via normalt login. Er man i fx Elevintra og kalder et dokument i Lærerintra vil man direkte blive omdirigeret til Lærerintra´s login. Hvis browseren ikke har været lukket eller indstillinger for midlertidige filer er sat til ”Aldrig” vil man fortsat kunne se den lokale kopi af dokumentet.

5 SSL – Hvilke ændringer skal gennemføres
Med SSL skal alle sites omregistres til en specifik IP-adresse og dette skal registres i såvel DNS som på serveren. Hvert site skal have sit eget certifikat der skal udstedes og installeres. SSL skal aktiveres på sitet. Brugerne skal første gang de rammer krypterede områder acceptere certifikatet og helst installere et Rod-certifikat hvis de ikke i forvejen har gjort det i forbindelse med fx SkoDa.

6 SSL – Udrulning Demo.skoleintra.dk får SSL ultimo april med UNI-C certifikat Skoler der tester version får SSL primo maj. Alle skoler på hotellet vil blive omregistret og få certifikater i perioden juni - august. Skoler på egne servere kan få udstedt UNI-C certifikater fra medio juni. SSL slås først til på hotellet først til ved bestilling fra skolen. Pris for udstedelse af certifikat eller implementering på hotellet kr. excl. Moms.

7 Fælles anmeldelse til Datatilsynet
Med udviklingsplaner bliver der behov for at foretage anmeldelse til datatilsynet. I forbindelse med version vil UNI-C foretage en fællesanmeldelse til Datatilsynet som skoler kan tilmelde sig.

8 SSO – Single Sign On – UNI-login
En option som gradvist kan implementeres. Single Sign On benytter brugerid og password fra SkoleKom og giver integration med alle UNI-C tjenester samt en række tjenester fra andre leverandører. SkoleKom forventes på SSO i løbet af juni-juli. Integration mellem KMD-easy, tabulex og hhv. skolekom og SkoleIntra udbygges for at sikre smidig og entydig registrering af brugere. På sigt vil anvendelsen af SSO være forudsætning for direkte in-logning på SkoleKom.

9 UNI•Server Egenproduktion af video SkoleIntra

10

11

12

13

14

15

16


Download ppt "Sikkerhed og video i SkoleIntra"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google