Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”"— Præsentationens transcript:

1 Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”
IT for begyndere Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”

2 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 33 50
Formål Alle har en digital postkasse Alle skal have NemID Opsætning af besked når der er post Opsætning af hvem man vil have fra i e-boksen Åbne og læse en post KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

3 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50
Digital Post er din postkasse på nettet til Digital Post fra det offentlige. Folketinget har vedtaget en lov om digital post. Det betyder, at du som borger i Danmark har en digital postkasse til at modtage post i fra offentlige myndigheder – fx fra din kommune. Loven fastslår, at breve fra det offentlige sendt til din digitale postkasse har samme retsvirkning som breve, dokumenter mv., der sendes som papirpost. Borger.dk og e-Boks.dk er sikre hjemmesider, hvor du kan læse din digitale post fra offentlige myndigheder og private virksomheder. Du behøver kun tjekke din digitale post et af stederne. Ligegyldigt hvilken af hjemmesiderne du logger på, får du vist den samme indbakke. Borger.dk og e-boks.dk er to indgange til den samme post. Fremadrettet vil unge to måneder før deres 15 års fødselsdag modtage et brev fra Digitaliseringsstyrelsen om, at det er tid at få sig en NemID og få oprettet Digital Post med og mobil nr. KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

4 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50
Digital Post Folketinget har vedtaget at afskaffe de midlertidige fritagelser fra Digital Post pr. 1. oktober 2017. Hvad betyder for dig, som allerede er fritaget midlertidigt? Er du i dag midlertidig fritagelse, vil du automatisk få din fritagelse gjort tidsubegrænset. Du vil modtaget et brev fra Digitaliseringsstyrelsen, med orienteret om, at ændringen sker automatisk. Du skal derfor ikke foretage dig noget i forbindelse med ændringen, med mindre du ønsker at tilmelde dig Digital Post. KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

5 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50
Digital post KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

6 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50
Borger.dk KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

7 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50
Borger.dk KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

8 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50

9 Nem SMS NemSMS er en fællesoffentlig sms-løsning, hvor borgere kan vælge at registrere et mobilnummer, så de kan modtage sms-påmindelser fra offentlige myndigheder. Servicen kaldes for NemSMS, fordi det skal gøre det nemmere for dig, at huske dine aftaler fx med hospitalsafdelinger, hvor du går til behandling. Ud over at minde dig om dine aftaler er målet med NemSMS, at færre borgere udebliver fra aftaler med det offentlige. NemSMS er en selvstændig sms-kanal, der er beregnet til fx at minde dig om aftaler med det offentlige. Selvom om du får sms’er, når du modtager en ny besked i Digital Post, er du ikke automatisk tilmeldt NemSMS. Er du logget ind på Digital Post, finder du under MENUEN NemSMS. Tryk på linket, læs og tilmeld dig. Du kan også tilmelde dig, selv om du er fritaget for Digital Post. Fritagelse fra Digital Post udelukker ikke, at du kan være tilmeldt NemSMS. Du skal henvende dig på Borgerservice for tilmelding.  Hjælp familiemedlemmer eller bekendte med at blive tilmeldt NemSMS. Har du et familiemedlem eller en bekendt i din omgangskreds, som kan have gavn af NemSMS, kan du hjælpe dem med at blive tilmeldt. Det er også muligt at tilmelde personen NemSMS med dit mobil nr. Så får du sms-påmindelsen, og kan minde personen om aftalen.

10 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50

11 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50
E-boks KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

12 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50
E-boks KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

13 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 50
E-boks KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

14 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 33 50
Opsætning af e-boks Nøglekort Husk at vinge af her Nøgle nummer fra nøglekort KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

15 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 33 50
Indstilling af e-boks Dette er et skærmbillede af indstillinger Tryk på indstilling Her kan man tilmelde sig til at modtage besked ved modtagelse af i eboks Tilmelding af hvilke firmaer man vil modtage post fra KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:

16 Brug af e-boks Som skærmbilledet viser ligner e-boks opbygningen den der er i programmerne Husk at log-af Se flere oplysninger på kommunens hjemmeside:

17 KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: 76 16 33 50
Nu kan du… Lave en opsætning af e-boks om man vil modtage en e- mail når man modtager post Lave opsætning af hvem man vil modtage post fra Åbne og læse en KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF:


Download ppt "Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google