Dokumentation: Budget 2006 - 09 •Serviceniveauet er faldetServiceniveauet er faldet •Effektiviteten er også faldetEffektiviteten er også faldet •Mest ny.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til Støtteforeningen Kragelunds venner Kragelund forsamlingshus.
Advertisements

Dagsorden Velkomst v. ordstyrer Palle Woss, direktør i LDD
Åbent møde Kystparken Sdr. Nyrup Grundejerforening.
PengeSpillet.
November 2013 KANUKOKA Ældre Seminar 1 Arbejdet med de ældre Omsorgsarbejdet Generelt.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
En sund sjæl ……. i et sundt legeme?.
Afkobling af stivelsesstøtte
mellem Miljøministeriet og KL
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Boligforeningernes strategi for samarbejde med biblioteker og medborgercentre ……
Handleplaner Repræsentantskabsmøde den 8. juni 2012.
Skolebestyrelsesvalg 2012 Højvangskolen efterår 2012.
Formandskonferencen 31. august 2006 Aktuelle emner.
Beboermøde
Modernisering af Sundbyvang Københavns Kommune Sundbyvang Sundbyvang.
Den glade CEO og iværksætter!
Hvad kan København som hovedstad?
Visionsproces Fra ord til handling.
Asfaltering 2006 Forslag fra bestyrelsen. Fuldstændig asfaltering 2006  Bestyrelsen hyrede i oktober 2005 firmaet Hartvig Consult til at lave en uafhængig.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Coop Bank.
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Nonceba Family Councelling Center, Khayelitsha, Cape Town, South Africa Sydafrika er det land i verden der har den værste statistik for børnevoldtægter.
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Fortællinger fra kanten
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Årsmøde på Husum Skole - En skole i bevægelse. Program – Beretning for spørgsmål Arbejdet i skolebestyrelsen Pause
Afløsningsopgave 2.
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Dansk Gas Forening DGF årsmøde 2004 Dansk Gas Forenings årsregnskab 2003/2004 Ved kasserer Carsten Werner Hansen.
Demokraticafé om lobbyisme Gefion Gymnasium 27 jan. 2012
Udlicitering Hvorfor er det så svært? 12. juni 2008 Johs. Due.
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Forventede ændringer i ordninger efter nyt Landdistriktprogram Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
KBC/KBCM Stiftende Generalforsamling KBCM/KBC sammenlægning Godkendelse af vedtægter Valg af Formand, Kasserer og Bestyrelse 15. April 2013.
Nye vilkår for kommunal dokumentation og evaluering Opgave- og strukturreformen Politisk interesse – lokalt og nationalt – for at synliggøre effektivitet.
1 Lektion 25, Repetition-3 1.Diverse 2.Stedprøven og herunder kurverepetition 3.Makroprøven, II (17-30)
Jeopardy Ikast Vestre Skole
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
Vinterman seminar 2. Maj SIDE 2 Vinterman seminar 2. maj Ca. 85 personer: 34 kommuner (30 Vinterman, 2-Light og 2-Melding) Færøerne Vintercentralen.
HelsingørModellen var nøglen
Bevar Andkær Skole Møde den Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.
30%... Vi forbereder os på DDB E-materialer set fra Silkeborg Toke Leth Laursen Silkeborg Bibliotekerne.
Den demografiske trussel -et drama i 3 akter 2. februar 2006 Bjarne Laursen CUF/Registerprogrammet.
Sammenlægning af 2 institutioner
Ny driftsstrategi for offentlige veje og parker i Københavns Kommune
1 Budgetorientering 13. oktober 2010 v. Borgmester Flemming Eskildsen Kulturcenter Limfjord.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Økonomiske begreber Samfundsfag.
Michael Stoltze biolog, ph.d. og forfatter,
Nationalparker i Danmark Hvad betyder det for landbruget i Thy? Ved gdr. Niels Jørgen Toft Pedersen Formand for LandboThy.
Udbud af logistik og servicerelaterede biblioteksydelser til Koldingbibliotekerne Høringsmøde d. 27. maj 2015 Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4 Kl
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
HVAD KAN DU FÅ OG HVAD SKAL DU VÆLGE NYE EFTERLØNSREGLER.
Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013 Formandens præsentation af driftsbudgettet for for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august.
2. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Anne Mette, Chan, Phillip
Orientering omkring Budget
Hvordan bliver en 20’er til en kylling?
”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”
Præsentationens transcript:

Dokumentation: Budget •Serviceniveauet er faldetServiceniveauet er faldet •Effektiviteten er også faldetEffektiviteten er også faldet •Mest ny gæld under CMest ny gæld under C •To budgetter - du selv kan sammenligneTo budgetter - du selv kan sammenligne •Svømmehallen vedtaget på bagsiden af en bagerposeSvømmehallen vedtaget på bagsiden af en bagerpose •Trafikken omkring Kålmarken skal gøres sikkerTrafikken omkring Kålmarken skal gøres sikker •Tomme løfter til SøvangTomme løfter til Søvang •Dragørs skoler skal have moderne materialerDragørs skoler skal have moderne materialer •Tennisklubben skal blive, hvor den erTennisklubben skal blive, hvor den er •Kulturen skal have rimelige vilkårKulturen skal have rimelige vilkår •Administrationen skal styrkes og motiveresAdministrationen skal styrkes og motiveres

Hvert år i denne valgperiode er Dragørs serviceniveau blevet reduceret. For første gang nogensinde er serviceniveauet i Dragør nu under gennemsnittet i Københavns amt. Serviceniveauet er faldet

Indenrigsministeriet måler kommunernes effektivitet som skat/service-forholdet. Lav skat og høj service giver et lille tal. Høj skat og lav service giver et stort tal. Hvert år de sidste 4 år er Dragørs tal steget, så vi nu halter 7% efter. Effektiviteten er også faldet

Borgmester Asger Larsen hævder frejdigt, at kommunes gæld især steg under Liste Ts flertal. Men sådan er det ikke. Tværtimod. I Liste Ts flertalsperiode steg den langfristede gæld med 30 mio. kr. fra 105 mio. kr. til 135 mio. kr. Mens Asger Larsen har været borgmester er gælden foreløbigt steget med 65 mio. kr. til i alt 200 mio. kr. Dragør er ikke en fattiggård, men vi skal bruge omtanke i de økonomiske dispositioner - som fx en svømmehal til 42 mio. kr. Vækst i kommunens gæld i mio. kr. Mest ny gæld under C

To budgetter – du selv kan sammenligne

Svømmehallen vedtaget på bagsiden af en bagerpose For at få 2006 budgettet til at se ud som om det er i balance – før svømmehallen – flyttes denne post til Gamle indtægter helt tilbage fra 2004 på i alt 18,3 mio. kr. tages op af kassen og bruges igen. Indtægten fra Køjevænget, som man officielt ikke regner med, regner man altså med alligevel. Med kreativ bogføring reduceres rest-afdraget på LP 27 med 5,3 mio. kr.

Trafikken omkring Kålmarken skal gøres sikker Her på Kålmarken bygger NCC 165 nye boliger. Forvaltningen mener, at det vil koste 3 mio. kr. at skabe ordnede og sikre trafikforhold på St. Magleby Strandvej og i krydset Møllevej - Krudttårnsvej/ Bachersmindevej. De penge har kun Liste T på budgettet. De, der har vedtaget at bygge på Kålmarken, fralægger sig ansvaret.

Tomme løfter til Søvang Borgmester Asger Larsen og hans konservative medkandidater har lovet Søvang stort set alt, hvad hjertet kan begære fra daginstitution til forsamlingshus. Men da det kom til stykket fik Søvang ingenting. Kun Liste T ville acceptere grundejerforeningens tilbud om en frivillig brugerbetaling på halvdelen af en legeplads ved Sølyst. Det ville kun have kostet kommunen kr.

Pensionisternes madordning skal ikke forringes kr. er den merpris, som 160 af Dragørs pensionister fra 2006 skal betale for at være med i den kommunale madordning m.v. Under budgetbehandlingen begrundede borgmester Asger Larsen prisstigningen med, at det var længe siden, at der var sket en justering. Dermed afslørede Asger Larsen, at han er uvidende om, at priserne også blev hævet sidste år. Madordningen er blandt kommunens vigtigste foranstaltninger for ældre. Underernæring blandt vores ældre er uværdigt – og dyrt for kommunen.

Dragørs skoler skal have moderne materialer Dragørs skoler er stadig blandt landets allerbedste. Det skal de fortsætte med at være. Men det kræver, at vi giver skolerne de rette redskaber. Den uigennemtænkte nedlægning af Pædagogisk Central har været et hårdt slag mod kvaliteten i undervisningen. Derfor har Liste T i vores budget afsat yderligere kr. hvert år til nye undervisningsmidler. De andre i kommunalbestyrelsen omtaler kun skolerne i deres valgprogram.

Tennisklubben skal blive hvor den er Alle i kommunalbestyrelsen – undtagen de konservative – har givet tilsagn til Dragør Tennisklub om at ville støtte klubben med kr. om året til en ny hal for tennis, bordtennis og squash. Pga. svømmehallen har ALV nu trukket det løfte tilbage. Dermed er der åbnet op for borgmester Asger Larsens ønske om at tvinge tennisklubben til området ved Hollænderhallen og bygge boliger på det grønne areal. Liste T står ved vores løfte, og vi vil ikke bebygge arealet.

Kulturen skal have rimelige vilkår Også i år må museerne og bibliotekerne holde for. De mister i alt kr. årligt. For Amagermuseet og Dragør Museum betyder det, at de balancerer på kanten af at miste deres statsanerkendelse. Det må ikke ske. Vores biblioteker og museer drives topprofessionelt og fortjener rimelige arbejds-vilkår. Til gengæld giver vi gerne afkald på borgmester Asger Larsens amatørshows. Fiaskoen d. 4. maj kostede kommunen kr.

Administrationen skal styrkes og motiveres Underbemanding i Dragør kommunes administration har kostet os dyrt de sidste 4 år. Alene misadministrationen af sygedag-penge har kostet 10 mio. kr. Sammenlægning af daginstitutioner, nedlæggelse af Pædagogisk Central og ”skattesamarbejdet” med Tårnby er andre dyre eksempler. Nu gentager historien sig, når vi indfører elektronisk sagsbehandling. Flertallet tager gevinsten på forskud og nedlægger 3 stillinger i Det er ikke den måde, vi får personalet til at udføre mirakler.

Respekt – Handlekraft – Nærvær Stem på Liste T d. 15. november