Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anne Mette, Chan, Phillip

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anne Mette, Chan, Phillip"— Præsentationens transcript:

1 Anne Mette, Chan, Phillip
Rockstar Anne Mette, Chan, Phillip Nickelback - Rockstar Chan, Philip og Anne Mette

2 Historie Dette candiske band blev stiftet i 1995, hvor navnet kom fra Chad Kroeger, som arbejdede i en café. Hver gang han gav kunder penge tilbage, sagde han: ”Here’s your nickel back" De har fået lavet 6 album, siden 1995, og er i gang med der 7. her i år. De kom på 7. pladsen for "artists of the decade, og det højeste på listen for et rockband.

3 Tonalitet og harmonik Modalharmonik
(Chan, Philip og Anne Mette) Tonalitet og harmonik Modalharmonik Akkorderne der optræder i Rockstar ligger godt spredt i kvintcirklen. D er grundtonen i sangen, og i versene ligger man og kører D-G-C-G-D og forfra. Akkorderne A og E optræder kun i omkvædene og bro2. Akkorden F står i parentes, da den kun optræder én gang i stykket i vers 4.

4 Hook, break og gimmick (Philip) "Hey hey i wanna be a rockstar"
break: 3:00 - 3:03 Guitar/tromme ingen sang eller 3:16 - 3:18 kun guitar eller 3:18 - 3:31 sang og guitar Hook: 1:31 - 1:42 og igen fra 2:57 - 3:00 og 4:00 - 4:10 "Hey hey i wanna be a rockstar" Gimmick: pige stemme 2:07  (0:35 fly lyd)

5 (Chan) Sound Man har en fornemmelse på at det forgår meget som livelyd, men der er ting der trækker den mod soundscape, så den ligger den lidt hen mod midten, fx hører man et fly i vers 3. Men om keyboardet er soundscape, kan man diskutere.

6 Soundbox (Chan) Der forkommer dog en lille guitar en gang i mellem, mest ved en afrunding af et vers. Men der kommer også et keyboard. som ligger bag det hele og gemmer sig.   

7 (Anne Mette) Groove I sangens første vers er det kun guitaren der spiller, som følger akkorderne D-G-C-G-D. Ligeledes er det kun guitaren der spiler i første halvdel af sidste omkvæd, hvor guitaren spiller akkorderne E-G-D-C-D. I alle andre vers er det tam-tam og bas der danner groovet, hvor tam-tam spiller på 2. og 4. pulsslag og derved laver en beatmarkering, mens bas spiller på 1. pulsslag, hvilket er en beatmarkering, samt på 3-og slaget, hvilket danner en modrytme. I omkvædet og bro2 spiller tam-tam og stortromme en beatmarkering, hvor tam-tam spiller på 2. og 4. slaget, og stortrommen på 1. og 3. slaget. Dog spiller stortrommen på 3. slaget en underdeling af pulsen, som består af en triol. 

8 Form V-B1-O-V-B1-O-B2-O Popform 4V 2V V = Vers
(Chan, Philip og Anne Mette) Form Popform 4V    2V V-B1-O-V-B1-O-B2-O V = Vers B1 = Bro (fungerer som optakt til omkvæd) O = Omkvæd B2 = Bro (næsten samme melodi som B1, dog med 2 gentagelser og anden tekst)

9 Melodik og motiver Lineær eller cyklisk melodik?
(Chan) Melodik og motiver Lineær eller cyklisk melodik? Da melodien er retningsløs og ikke stræber efter en bestemt tone, men altid har en centraltone, så er det cyklisk melodik. Så denne sang er afhængig af akkompagnmentet. Fraseopbygning Hver strofe er en frase, hvorefter der kommer en lille pause, så den næste frase kan begynder. Dens udstrækninger ligger på 3 takter pr. frase, og da den kredser meget rundt om en centraltone, er det også cyklisk kontur.

10 Melodik og motiver (Chan) Gentagelser
Der kommer en gentagelse, som finder sted i starten ved hvert et vers, der kommer en gang en lille variation, men der er ingen sekvens til denne gentagelse.

11 Tekster og udtryksfelt
(Philip) Tekster og udtryksfelt Tema: berømthed Teksten handler om at man vil gøre alt for at blive rockstjerne og opleve alle de vilde ting men problemet er at der en bagside bag alt den her opmærksomhed. Teksten starter med hvad der er positivt ved at være kendt derefter kommer omkvædet som samtidigt fortæller om bagsiden og de gode ting. Det fortsætter gennem resten af teksten(altså positive og negative ting) Omkvædet fortæller nærmest hele historien så hvis man har hørt den et par gange så kender man næsten hele budskabet Man kan kunne forestille sig at det er en samtale mellem en gammel mand som har været kendt eller er kendt(repræsentere ved den mørke stemme f.eks ”Been there, done that”) og så en anden mand som gerne opgive alt for at blive kendt. "Bottom of the 9th" er et baseballspil til bl.a. playstfgfgfation "Cribs" er en udsendelse på MTV, hvor man bliver vist rundt i nogle kendtes huse. "The mile high club" er en klub for folk der har haft sex i min fods højde 

12 Tid og rum "Rockstar" optræder faktisk kun i rum.
(Anne Mette) Tid og rum "Rockstar" optræder faktisk kun i rum.  De ting der optræder i sangen, er også det der ofte kendetegner musik der udfylder rummet: - Groovet ændrer sig ikke det store - Melodien er cyklisk - Melodien hviler meget på de samme toner, og måden/rækkefølgen de tonerne bliver spillet på er stort set ens - Modalharmonik - Bygget op omkring den pentatone skala - Der er ingen udvikling i teksten. Det ville ikke ødelægge forståelsen af stykket selvom man byttede rundt på versene.


Download ppt "Anne Mette, Chan, Phillip"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google