Overordnet målsætning:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Roskilde Tekniske Skole
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Erfaringer fra netværkssamarbejde
Fra dagligstue til konsultation? Cecilie Rubow: Institut for Antropologi.
BUREAU FOR MARKEDSANALYSER Din genvej til viden, indsigt & overblik Man får et hurtigt overblik ved at kigge på farverne. De grønne farver viser, at her.
Det Internationale Område Studieområde 3/
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
BEFRIENDE RAMMER Svend Skriver, adjunkt, ph.d.. Rammer for vejledning  Jeg har i mine vejlederbreve til henholdsvis opgaver og specialer tydeligt understreget.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Arbejdspladsudvikling
De sidste undervisningstimer
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Almen studieforberedelse
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
1. Forventninger og information • Vejlederbrev med den rette detaljeringsgrad tilgængelig på hjemmeside og sendes efter første henvendelse fra studerende.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Formularer (Access, del 3)
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Vejlederbrev ? Jeg har brugt et vejlederbrev til vejledning af specialer før i tiden I hvert fald i den version jeg brugte brevet viste det sig ikke at.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Relationer – børn og voksne
Oplæg vedr. dokumentation af vejledning Adjunktpædagogikum, modul 3, februar 2009 Jan Lindschouw.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Synopsis VIP3/2012.
Datasikkerhed og Kryptologi Ivan Damgård, Datalogisk Institut, Århus Universitet.
Grundkursus i synopsisskrivning Stine Heger, cand.mag.
Vejlederens kommunikation
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Formalia ved opgaveskrivning
Større Skriftlig opgave
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
VELKOMMEN Familiespejder DUD 27. september KORPSETS NYE FAMILIETILBUD Liane Brandt, udviklingskonsulent KFUM-spejderne.
Rektor Claus Jensen, Faaborg Gymnasium.  Alle skr. fag arbejder efter en gennemtænkt progression (fra det enkle til det komplicerede)  Delelementer.
Det første ark i regnearket:
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
SSO - Større skriftlig opgave
Naturfag.
SSO - Større skriftlig opgave
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Fra anledning til udvikling
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Overordnet målsætning: Vejledningspraksis Overordnet målsætning: - At indarbejde et dokumentations-system, som gør det muligt for mig hurtigt at kunne sætte mig ind i, hvor jeg er i vejledningsforløbet, selvom der går lang tid mellem møderne.

Vejledningsbrev Praksis – Jeg sender det til den studerende, når jeg første gang kontaktes omkring specialevejledning. Rationale – Forventningsafklaring, så de ved, hvordan jeg forventer forløbet vil være, og jeg ved, at de har fået disse oplysninger på skrift. Resultat og forslag – Min specialestuderende ytrede uopfordret, at det var en rigtig god ting at få og var meget glad for den måde at indlede vores samarbejde på. Instituttets vejledningskontrakt/Projektstyringsskema Praksis – Formalisering af relationen. Herudover bliver den studerende i kontrakten bedt om at lave en arbejdsplan. Rationale – Denne arbejdsplan giver et godt redskab (som til dels overlapper med projektstyringsskemaet) til at både jeg og den studerende får overblik over de 6 måneder, der ligger foran os. Rent pædagogisk bliver forløbet altså brudt ned, så den studerende kan disponere arbejdsbyrden. Det giver også mig en mulighed for at planlægge forløbet og få overblik over i hvilke perioder, jeg skal sætte tid af til at kunne læse længere passager. Resultat og forslag – Allerede nu er det tydeligt, at en arbejdsplan selvfølgelig er under konstant revision. Ikke desto mindre har jeg tænkt at blive ved med at vende tilbage til den, så vi begge to hele tiden har overblik over, hvor langt vi er i processen.

Email-kontakt Praksis – Jeg har lavet en mappe i min inbox med den pågældende studerendes navn, hvor vores korrespondance ryger hen. Rationale – Denne praksis gør det nemmere for mig at gå tilbage i tidligere korrespondancer. Resultat og forslag – Det virker fint i øjeblikket, hvor jeg blot har én specialestuderende. Når jeg skal til at vejlede større hold forestiller jeg mig, at det er mere hensigtsmæssigt at lave mapper efter hold, frem for efter den enkelte. Skemaer fra Akademisk Skrivecenter Praksis – til første møde tog jeg især udgangspunkt i pentagonet, som vi talte igennem i forhold til den problemformulering og synopsis den studerende havde sent mig. Rationale – God måde at være sikker på at komme omkring mange af de centrale ting i forhold til specialets opbygning og problemformulering. Samt hjælp til at klargøre emnet for den studerende selv. Resultat og forslag – Det vil jeg bestemt benytte mig af igen. Men det kræver også en forståelse af hvilken slags studerende man har over for sig – om det er én der har brug for mest sparring på struktur eller ideer. Brugen af pentagonet som redskab må altså tilpasses den enkelte studerendes vejledningsmæssige behov.

Paper-trail Praksis – Før hvert møde har jeg i et word-dokument noteret ned de punkter, som vi skal tale om på næste møde. Efter mødet uddyber jeg med hvad vi talte om, og evt hvilke aftaler vi har indgået. Dette supplerer altså skemaet over vejledninger. Rationale – Giver mig et overblik over vejledningens forløb – både mine intentioner, men også de diskussioner, vi har haft og en log over hvilke aftaler, der indgås. Det lidt længere format giver mig mulighed for at uddybe i forhold til skemaet. Resultat og forslag – Fungerer godt indtil videre. Skemaet vil nok være mere påkrævet, når der er mere end én studerende at holde styr på. Skriftligt materiale Praksis – Skriftlige kommentarer til de kapitler, jeg læser. Rationale – Både for den studerendes skyld, men også så jeg selv har en dokumentation af, hvad min tanker omkring specialet har været og hvad jeg har formidlet videre af ideer og kritik. Resultat og forslag – Fungerer godt.

Evalueringsskemaet Praksis – Det vil jeg bestemt benytte mig af. Rationale – Det giver mig en bedre forståelse af, hvordan vejledningsforløbet har set ud fra den anden side af skrivebordet og dermed muligheder for at forbedre mig. Den studerende føler sig hørt. Resultat og forslag – endnu ikke udført.   Dokumentation Praksis – Når forløbet er slut vil jeg samle den samlede dokumentation i et omslag inkl. emails, bedømmelse og alt hvad der hertil hører. Rationale – At udarbejde et kartotek over mine vejledningsforløb, som jeg kan bruge til konsultation ved senere lejlighed/ inspiration til andre vejledningsforløb.