Digitale udfordringer på Færøerne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status på implementering af digitaliseringsstrategi
Advertisements

I forbindelse med integration af it i matematik Steen Groðe.
Digital styring af digital indlevering og videreforsendelse
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Digitalisering.
Om eksamen 2011.
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Velkommen til matematikkonference 7/3-13
Mundtlig eksamen og årsprøver Retningslinier 2014 v. LH og KS.
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Prøver 2014 Dagens motto: Husk nu det er en prøve, ikke en eksamen!
Videregående pc-vejledning Modul Sik: Sikkerhed Lidt om antivirusprogrammer mm. 60+Bornholm.
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Oplæg - Christinelystskolen den 9. september 2009
Ny karakterskala Hvorfor ny skala?
Digital aflevering ved skriftlig eksamen
Roskilde Tekniske Gymnasium
En erhvervsuddannelse er også en karrierevej
Landsprøver Hvert forår på 4. og 6. klassetrin
Hvad man skal og hvad der kan være en fordel
Studieretningsprojekt
Kilde: Magasinet ”The Economist”s liste over e-readiness, 2006 Danmark er nr. 1 inden for ”e-readiness” - foran USA Brug af internet som motor for økonomisk.
FC HUSET - et konferencesystem som First Class er li’som et hus, der arbejdes og samarbejdes i. Denne lille Power Point forsøger at beskrive First Class.
Innovativ undervisning med it Rasmus Fink Lorentzen, cand.pæd.
Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Formål At skabe større sammenhæng mellem uddannelsestid og elevtid At øge lærertilstedeværelsen sammen med eleverne At.
Skriftlig eksamen ungdomsuddannelserne
IT i undervisningen.
Hvordan søger man om optagelse?
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Digitalisering i skolen - Skoleledelse 2.0 SkoleIntratræf 16. marts 2011 Lisa Holden Christensen.
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Prøver 2011 Obligatorisk for 9. kl.
Ny regering, nye tider – dag 1
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Velkommen til infoaften om de gymnasiale uddannelser Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland.
Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx.
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
- En vigtig eksamen - Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece.
Orientering om skriftlige prøver (eksamen, termins- og årsprøver) 2016.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
KØBENHAVNS KOMMUNE Forvaltning Afdeling / kontor Byhøjskolens orientering om folkeskolens afsluttende prøver 19. september 2016.
SAPA Præsentation til medarbejdere i kommunen April 2016.
Statistik med computeren Et undervisningsforløb i 6. klasse.
Erfaringer med brug af 7-trins-skalaen, DPU 27. august 2007
Større skriftlig opgave i 2.hf
Skriveperiode (synopsis)
Studieretningsopgaven i 2.g 2017
Eksamen er den flittige elevs fest… ER IKKE EN TEST AF JER..
SSO - Større skriftlig opgave
Naturfag.
SSO - Større skriftlig opgave
Studieretningsopgaven i 2.g 2018
Program Torsdag den 12. april HTX
Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt
Databehandleraftaler
Eksamensvejledning maj 2017
Eksamensvejledning maj 2017
– hvordan får vi de ansatte med?
EKsamen på Horsens Gymnasium 2019
Præsentationens transcript:

Digitale udfordringer på Færøerne Vi har 2 slags skoler: folkeskoler og skoler for gymnasiale og erhvervsmæssige uddannelser På folkeskoleområdet er det kommunerne, der er ansvarlige for skolernes udstyr, og således også for computerudstyr. Mens landet (Mentamálaráðið) ansætter lærerne og betaler deres løn På alle ungdomsuddannelserne er det landet (Mentamálráðið), der afholder alle udgifter til både udstyr og lærere Der er stor forskel på skolerne – både udstyrsmæssigt og mentalt, særligt når det gælder folkeskolen Ofte klages der fra skolernes side over manglende udstyr – men det er forskelligt Men måske er vi computermæssigt kommet dertil, hvor så at sige alle elever har en bærbar computer eller I Pad – og dette giver større operationsfrihed. Se f.eks. OECD-rapporten: Connected Minds, Technology and Today’s Learners (http://dx.doi.org/10.1787/9789264111011-en) Digitale udfordringer

1 OECD: “taking advantage og the fact that students already go to school with their own equipment, although schools may not acknowlegde it.” Meget forskelligt, i hvilken grad skolerne i dagligdagen bruger digitalt undervisningsmateriale og digital indlevering via First Class Dette er en udfordring, når det gælder f.eks. digital aflevering af eksamensbesvarelser – eleverne skal bl. a. have gennemprøvet måden NÁM, vort læringscenter, gennemfører for øjeblikket kurser på alle landets folkeskoler om brug af digitale undervisningsmidler i faglige sammenhænge Disse kurser skal være med til at løfte brugen af digitale medier på skolerne, hvilket også medfører, at Mentamálaráðið kan stille krav i forbindelse med eksamen Digitale udfordringer

Skoler, der har ungdomsuddannelser, både gymnasiale og yrkesrettede 1 Skoler, der har ungdomsuddannelser, både gymnasiale og yrkesrettede Generelt mere indstillede på at bruge ICT Mange skoler har allerede taget springet ind i den digitale verden En del skoler har i adskillige år brugt digital indlevering af en del skriftlige opgavebesvarelser, uden dog at sende disse videre i digital form før for 1½ år siden Kun i få tilfælde har der været tale om digitalt eksamensgrundlag, og det er især i de tilfælde, hvor eksamensgrundlaget har været dansk, f.eks. fysik på HTX Eleverne har i ungdomsudannelserne egen computer – hvilket giver større frihed, også i eksamenssammenhæng Digitale udfordringer

Antal folkeskoler, hvor der holdes skriftlige eksaminer er 22 1 Antal folkeskoler, hvor der holdes skriftlige eksaminer er 22 Antal elever til skriftlig eksamen i 2013 i 9. klasse ca. 750 i 10. klasse ca. 490 Stor spredning angående foleskolernes størrelse Antal skoler med ungdomsuddannelser er 10 Den minste har 25 elever til afsluttende skriftlig eksamen, mens den største har en 600 Der er rigtig stor spredninng i skolernes størrelse – hvorfor der også er særdeles stor spredning i skolernes behov for implementering af styring af digital indlevering og forsendelse af eksamensbesvarelser Digitale udfordringer

Sommeren 2013 Mentamálaráðið kræver i folkeskolen digital aflevering af stil i færøsk, engelsk og dansk Selve eksamensgrundlaget (tekstmaterialet) er dog stadigvæk trykt materiale, der uddeles til hver eksaminand Foretager 2013 i folkeskolen forsøg med digital besvarelse og aflevering i faget matematik I ungdomsuddannelserne er det stort set kun i matematik, at opgavebesvarelserne ikke skal afleveres digitalt I 2013 bliver der krav om, at al forsendelse af opgavebesvarelser sker digital Sammen med vor ICT tjeneste udvikle enklere procedurer for digital indberetning af hold, fag, elever på holdene, o.s.v. Digitale udfordringer

Fremtiden For øjeblikket har eleverne kun adgang til et websted, hvor alle færøske ordboger ligger digitalt, gennem en port på routeren, så de kan bruge elektronisk ordbog til eksamen, som de gør i dagligdagen Vi må arbejde med, at eleverne har fuld adgang til internettet i forbindelse med de skriftlige eksaminer Eksamensgrundlaget skal ændres, så eleverne skal opsøge de fornødne informationer for at kunne besvare opgaverne Opgaveformuleringerne skal stille mere præcise krav til eleven omkring selvstændig behandlig af emnet Måske udforme opgaverne på en sådean måde, at eleverne “stresses” en smule, d.v.s. at de skal lære målrettet at indhente oplysninger og behandle dem Udvikle en stikprøvekontol (logfil-kontrol) for at fange snyd Digitale udfordringer