Identifikationsrejse Forundersøgelsesrejse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Advertisements

John.M.Nielsen Metode & Co.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
1 “The Advocacy Triangle” – an approach to empowerment and social change Morten Bisgaard IBIS.
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
Ledelse af forandringer
Feedback i den lægelige videreuddannelse
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Kapitel 3.
NOEA/Aalborg Universitet
Skole/hjem samarbejdet - Det handler om kvalitet i relationen.
James G. March & Johan P. Olsen: Organizational Learning and the Ambiguity of the Past                    James G. March Johan P. Olsen.
Projektlederens rolle(r)
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Kvalitet (Excellence) Effekt, merværdi (Impact )
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Fra forskning til forandring Lektor og udviklingsleder Camilla Hutters Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus universitet
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Funktioner og roller i projekter
1 Rights Based Advocacy (Def.) Rights Based Advocacy tager udgangspunkt i civilsamfundets konkrete alternativer til det eksisterende og består af en række.
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Hvad er det gode skolelederliv?
- Var ude aktivt og ”finde” duft indtryk. - Delte vi hinandens observationer. - Grupperede og analyserede vi vores observationer. - Fremlagde vores projekt.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
En opgave i Research Methods af Christen Christensen og Rasmus Schjelde. Leisure Management - UCS Roskilde Handelsskole 5.marts 2010.
Stine Skøtt Thomsen - Sex og Samfund - NGO-træf 18. marts 2006 WHRAP Partnerskab for Fortalervirksomhed om Kvinders Sundhed og Rettigheder i Sydasien Et.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Workshop om evaluering 19. januar FORMÅL OG PROGRAM Blive klædt lidt bedre på til at planlægge og gennemføre evalueringer Udgangspunkt i akkrediteringskravene,
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Organisation & Kultur SOL3 september 2015 Elsebet Gjetting Cand.comm., konsulent.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Ledende oversygeplejerske Arne Brehm Høj Afdeling for Operation og Anæstesiologi Sydvestjysk Sygehus.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
Årsmøde Den 18. – 19. november 2011.
Nye retningslinjer for Handicappuljen
Hvad er det gode skolelederliv?
DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse.
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Partnerskaber – erfaringer udefra
Facilitering af survey-processen

Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Det gode partnerskab Partnerskabsaftalen som dialog-redskab til afklaring af fremtidig perspektiver for partnerskabet.
GTS Årsmøde 2017.
GTS årsmøde 2017 Thomas Spanner
Inspirationsworkshop med fokus på
Danske Handicaporganisationer
Digital forandringsledelse
Formål: at skabe varige, positive forandringer i levevilkår, deltagelse og inklusion for mennesker med handicap   Organisationerne: Hovedparten af.
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Danske Handicaporganisationer
Spørgsmål til ‘spis og snak’ session
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Identifikationsrejse Forundersøgelsesrejse Michael Nylandsted Larsen Sven Gårn Hansen Dansk Handicapforbund www.danskhandicapforbund.dk

Partneridentifikation: formål • Mød potentielle partnere og undersøg mulighederne • Vurder den potentielle partners kapacitet og værdier/visioner • Indblik i øvrige samarbejdspartnere og erfaringer med dem • Afstem forventninger og drøfte konkrete idéer til projekter. At mødes med en eller flere potentielle partnere i Syd og undersøge muligheden for et fremtidigt partnerskab og projektsamarbejde Vurderer den potentielle partners kapacitet og værdier/visioner Indblik i, hvem den potentielle partners øvrige samarbejdspartnere er, samt erfaringerne hermed. Afstemme forventninger til et fremtidigt partnerskab og drøfte konkrete idéer til projekter. www.danskhandicapforbund.dk

Identifikation: erfaringer fra Nepal I • Planlæg så der er plads til den uformelle snak • Giv plads til at lære nye at kende undervejs • Mød alle niveauer Planlæg så der er plads til den uformelle snak Giv plads til at partnere I slet ikke kendte i planlægningsfasen også kan inddrages undervejs Møde partneren på alle niveauer dvs. bestyrelse, kontor, lokal afdeling og individuelle medlemmer Møder med individuelle medlemmer i deres eget hjem kan være en yders frugtbar måde at lære mere om en partner på www.danskhandicapforbund.dk

Identifikation: erfaringer fra Nepal II • Mød medlemmer hjemme • Gensig vurdering så kan I snakke værdier • Land det konkret med fælles projektskitse, start på kontekstanalyse, stakeholderanalyse Gør vurderingen gensidig, så partneren i syd også får meget at vide om partnere i nord, identifikation af fælles værdier I forhold til at fokusere en fremtidig forundersøgelse er det meget nyttigt sammen med partneren at skitsere et fremtidigt projekt og indsamle de første informationer om kontekst (en første stakeholderanalyse?) www.danskhandicapforbund.dk

Forundersøgelse: formål • Afklar spørgsmål og løse ender i projektet • Analyser målgruppe & kontekst så strategier & LFA kan diskuteres • Formuler de forventede forandringer og delresultater (sammen) Formål At afklarer specifikke elementer i forberedelsen af et projekt. Gennemføre relevante analyser af målgruppen, konteksten så projektets strategi og LFA kan diskutere og færdigudvikles At formulere hvilke forandringer I forventer, at projektet vil medføre, og hvilke delresultater I forventer at se undervejs i projektet. www.danskhandicapforbund.dk

Forundersøgelse: erfaringer I • Lokal konsulent er tit en god ide til forarbejdet • Parat til partnerskifte og vær ærlige om det • Saml alle partnerne de ikke hinanden så godt som man skulle tro Meget forarbejde kan med fordel gøres af en lokal konsulent Vær klar til at inddrage eller fra sorterer potentielle partnere i hele processen og være ærlig om dette Er der tale om et multi-partner projekt er det vigtigt at alle partnerne mødes og sammen deltager i formuleringen af projektet. De kender ikke altid hinanden så godt som vi i nord forventer! www.danskhandicapforbund.dk

Forundersøgelse: erfaringer II • Afklaring af fælles værdier partnerskabsaftalen er vigtigere end at have tjek på projektaftalen • Projektskrivning er svær også for sydpartneren. Det er ikke (altid) grund til diskvalificering Er der tale om et multi-partner projekt er det vigtigt at alle partnerne mødes og sammen deltager i formuleringen af projektet. De kender ikke altid hinanden så godt som vi i nord forventer! www.danskhandicapforbund.dk

Redskaber: Plan • Program deltagere, sted, forventet output, metode, ansvarlig • Lokal konsulent før, under, efter? • Terms (TOR) for lokal konsulent • Terms for rejsehold www.danskhandicapforbund.dk

Redskaber: Faseanalyse Inception phase: OD phase: Mature phase: Exit phase: Dialogue on common values. Basic structures. Basic leadership capacities Membership relations Necessary conflicts about democracy and transparency. Identity. Management systems and plans Local branches Capacity building for advocacy and networking. Common vision of democracy and transparency. Consolidated organization. Support for the whole Change Triangle. Learning. Communication. Sustainability. Democratic and transparent organizational culture. Coordination within the disability movement. Solid advocacy results Sustainable branches and national organizations. www.danskhandicapforbund.dk

Redskaber: Organisationsanalyse Den ideelle organisation MANGO Stakeholder-analyser DHs organisations-profil Self assesment Vurdering Data indsamling Vision Styrker Svagheder Næste skridt Seks dimensioner ”Ønsket adfærd” føder projektstrategien Grundlæggende data Alternativ: Oktagon DH mmf . www.danskhandicapforbund.dk

Redskaber: Værdidiskussion Den ideelle organisation Brainstorm udfra kapitler i partnerskabs-aftale De tre munke Being Vision Ser intet Doing Fælles principper Hører intet Relating Forventninger til Nord Siger intet Forventninger til Syd Gør intet www.danskhandicapforbund.dk

Efter rejsen • Fælles todoliste/kalender • Rejserapport/workshop rapport • Aftalt skriveprocess • Aftalt ansvarlige/skrivegruppe www.danskhandicapforbund.dk