En forenklet beskæftigelsesindsats

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg CEPOS´ Vækstkonference 2015 Cheføkonom Mads Lundby Hansen Center for Politiske Studier.
Advertisements

Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Fattiggørelse og hjemløshed fra tag over hovedet til kontanthjælpsloft Hanne Thomsen Medlem af Rådet for Socialt Udsatte, formand WeShelter Fællessalen,25.
KL-topmøde 2016 Aalborg Kongres- og Kultur Center, marts 2016.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Sygehus Sønderjylland, marts 2009 Gennemførelse af detailplaner.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Privat beskæftigelse under pres personer Aktuel mangel på arbejdskraft – Demografisk tab af arbejdsstyrke Offentlig finansieret beskæftigelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Målinger af indsats til tiden Oplæg fredag den 7. januar 2011.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Fokus på handicappedes beskæftigelse Handicapkonference 22. november 2007.
Plancher til møde om Akutpakken og Akutjob Palle Christiansen – Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Reform af fleksjob Temamøde om føp/fleksjobreformen 13. december 2012 Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune.
Jobcenterchefmøde - den 31. maj 2011, Hotel Kronprinds Frederik, Fredericia Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
Reformen af sygedagpengesystemet – Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats 24. september 2016.
Velkommen til cv-møde i MA. Dagens program Fælles information ca. 45 min. (slides på ma-kasse.dk) Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og.
Evidensbaseret indsats Vicedirektør Helle Rasmussen, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATS 1 Benchmarking af kommunernes integrationsindsats Iben Bolvig Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse.
DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATS 1 Benchmarking af kommunernes integrationsindsats Iben Bolvig Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse.
Skader sket i aktivering Anmeldelse, definitioner og forsikringer
Forslag fra arbejdsgrupperne
Fordybelse i et projekt
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Landsdækkende virksomhedskampagne
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
1. Arbejdskraftreserven
Rekruttering til Nordfyns kommune – er der et problem?
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
En forenklet beskæftigelsesindsats
Central kontra decentral
Hvad betyder en konflikt for mig?
Fælles ledelsesgrundlag
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
Handicap og beskæftigelse
Socialpolitisk status 2018 De sociale reformer
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Temadag om produktionsstyring af jobrettede samtaler
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
Refusionsreform Søren Secher Sejr STAR 8. december 2018.
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse Overblik
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Bilag 1b Beskæftigelseskonsulent (BK) Care manager (CM)
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Vejen til plejebolig - en sammenhængende digital brugerrejse
Nøgletal for Beskæftigelsesreformen
Vejbelysning – med og uden LED
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

En forenklet beskæftigelsesindsats Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med. 16. november 2017 Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen

Dansk opsving: Stigende beskæftigelse Mia. Kr. (2010-priser) 1.000 personer Den private lønmodtager- beskæftigelse er på godt to år steget med: 102.000 Kilde: Danmarks Statistik og Finansministeriet

Dansk opsving: Faldende ledighed Kilde: Danmarks Statistik

Dansk opsving: Færre på offentlig forsørgelse Et samlet fald på 41.800 fra juni 15 – juni 17 Faldet skyldes færre på efterløn, dagpenge og i kontanthjælpssystemet Anm.: Ekskl. SU, folkepension, fleksydelse samt ferie- og barselsdagpenge. Der er ekstra usikkerhed om tallet for juni 2017 pga. af omlægning af efterlønsopgørelsen. Kilde: Jobindsats og Beskæftigelsesministeriets egen sæsonkorrektion.

Kontanthjælpskurven er knækket Antal fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet 14.700 færre i kontanthjælpssystemet fra apr. 16 – juli 17 Økonomisk opsving Kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse …og de er ikke bare overgået til andre ydelser Kilde: Jobindsats og Beskæftigelsesministeriets egen sæsonkorrektion

Udfordring: Begyndende flaskehalse Der er endnu ikke generelle udfordringer med at rekruttere. Men kampen om arbejdskraften er i fuld gang og fylder meget på mange arbejds- pladser. Hver 5. virksomhed, der skal rekruttere, har problemer. Særligt inden for byggeriet. 15.400 forgæves rekrutteringer i foråret 2017 Forår 2012: 5.100 Forår 2007: 58.300

……dagsordenen fylder meget

Fælles opgave: Vi skal have alle med - Flere i beskæftigelse Fælles opgave: Vi skal have alle med - Flere i beskæftigelse. Færre på offentlig forsørgelse ” Regeringen præsenterede i går et ambitiøst udspil til en forenklet beskæftigelsesindsats, der for alvor kan gøre en forskel.

Opgør med bureaukrati og regeljungle ” Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats er siden 2003 ændret: 60 gange Det er svært at undgå, at borgere og sagsbehandlere farer vildt i regeljunglen, og at finmaskede regler tager fokus fra den indsats, der er mest effektiv for den enkelte borger. 2,6 mio. samtaler 750.000 aktive tilbud - en stor butik med mange kunder.

Udspillet hviler på et solidt fundament - skabt af borgere, kommuner, virksomheder og en lang række organisationer 445 konkrete forslag fra ”Ryd op i regeljunglen” Over 160 forslag fra flere organisationer

Regeringen er ambitiøs - udspillet indeholder gennemgribende forenklinger, der skal fjerne bureaukrati og frigøre ressourcer i kommunerne til at hjælpe ledige i beskæftigelse ” Kommunerne bliver aflastet for administrative opgaver for ½ mia. kr. Det er prøvet før. Denne gang skal det lykkes. Derfor fremlægger regeringen et ambitiøst udspil, der for alvor kan gøre en forskel. For borgere, virksomheder og kommuner. Det svarer til knap 1.000 fuldtidsansatte

Færre proceskrav og større frihed til kommuner - plads til medarbejdernes faglighed HOVEDFORSLAG Nyt kontaktforløb: Fire samtaler til alle inden for de første seks måneder. Vi ved, at tæt kontakt i starten har gode effekter. Men kommunerne skal selv afgøre, hvornår samtalerne skal holdes. Større faglig frihed til at tilrettelægge indsatsen. Kun krav om ét aktiveringstilbud. Tilbud derudover afgør kommunen. Rigid krav om jobsøgning fjernes for ledige med job på hånden eller som snart skal på efterløn eller barsel. Ikke krav om jobsøgning i de sidste seks uger.

Sådan er det i dag

Sådan bliver det

Flere ens regler på tværs af målgrupper HOVEDFORSLAG Tre virksomhedsordninger forenkles: Løntilskud, virksomhedspraktik og voksenlærlingeordningen - Flere ens regler på tværs

Sådan er det i dag

Sådan bliver det

Sådan er det i dag

Sådan bliver det

Sådan er det i dag

Sådan bliver det

Flere digitale løsninger - nemmere for virksomheder HOVEDFORSLAG Ansøgninger om løntilskud og virksomhedspraktik automatiseres Stort potentiale Mere end 180.000 ansøgninger om løntilskud og voksenlærlinge kan automatiseres

Frihed under ansvar - vi skal have alle med ” Vi giver kommunerne større frihed til at tilrettelægge indsatsen for den enkelte borger. Men friheden følger også ansvaret for at sikre, at ledige får en indsats, der bringer dem i job. HOVEDFORSLAG Benchmarking: Fokus på kommunernes indsatser og resultater Det skal have konsekvenser for de kommuner, der ikke tager ansvar

Udspillet er første skridt - næste skridt er sanktionsområdet ….men allerførst skal vi gerne lande en god aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats, der kan gøre en forskel. Regeringen kommer med et udspil i starten af det nye år ” Regeringen vil inden for kort tid indbyde Folketingets partier til forhandlinger. Vi håber, de er lige så ambitiøse som os. Borgere, virksomheder og kommuner har brug for, at vi handler. Der er potentiale for at forenkle: 98 oplistede sanktionssatser 53 forskellige kronebeløb