Kloakmesterdag, Herning Vand 8. februar 2019

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Advertisements

NORDVAND Får vi en vej igen?
Ansøgning om etablering af faskine
Ansøgning om etablering af faskine
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Få besked når der sker noget nyt KFUM-Spejderne i Danmark Udarbejdet af Ib Rævdal, 13. april 2009.
Grundlæggende PowerPoint
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Videregående pc-vejledning Modul 04: Windows-elementer 60+Bornholm.
Ansøgning om etablering af faskine
Regnvand og spildevand i Hellerup Maglegård grundejerforening
Digital Offentlig Byggesagsbehandling ABT-fondsprojekt med Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Vejle og Århus EBST og KL DOB MAJ KONFERENCE.
Tekniske installationer Forsyningsledninger
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Status for byggesagsbehandling
Hvorfor skal spildevand renses
Byggesagsbehandling i Holbæk Kommune Målsætning
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Problemet vedrører hele Hørsholm
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
1. Ordreside: Køretøjerside: Brugereside: Timesedlerside: Beskederside: Oversigtskortside: Themeside: 19.
Selvbetjeningsløsninger på
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Søg på kundes navn. Klik evt. på inaktive eller filialer Vælg når søgeresultaterne fremkommer, et af resultaterne ved at sætte et kryds i boksen, og tryk.
Oprettelse af Digital Post
Kloakering i den spredte bebyggelse
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
Spildevandsrensning i Vordingborg Kommune
Klimaklar i Skibhus Bag om projektet
Oversigtsvejledning til Lync 2013 FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken.
Kloakfornyelse i Thorsø Borgermøde 19. januar 2015
Separatkloakering Kirke Hyllinge
Regnvandshåndtering i dit område
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
Teglvænget, Dannebrogsvej m.fl. - Nu
Information om anlæggelse af Bassinledning langs Kystvejen
Nedsivning af regnvand.. En faskine er et nedsivningsanlæg, der kan modtage regnvand. En faskines størrelse skal dimensioneres ud fra den tilledte vandmængde.
VELKOMMEN Digital ansøgning i Bygge og miljøsager.
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
Nyt fra Sikkerhedsstyrelsen vedrørende autorisationsloven v/Kent Eriksen.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
Vare Nr – Navn, læge, dato Logo Indtast user-id User Id Indtast password Password Log in Page 1Page 2 Page 3 (Scroll liste) Page 4 Logo Log ud 1 Navn på.
ØKONOMIFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME 15. FEBRUAR KØBENHAVN S EJENDOMME Vi skaber rum Vejledning til HelpDesk Opgavebestiller.
ØKONOMIFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME 1. MARTS KØBENHAVN S EJENDOMME Vi skaber rum Vejledning i at logge ind og oprette ny sag på HelpDesken for brugere.
Orientering forud for vedtagelse af helhedsplan Svinget/Isefjordsvej
Vejledning: selvbetjeningssystem
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Trin-for-trin guide til s1 autorisation
Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”
GUIDE TIL DELING AF DOKUMENTER
Separatkloakering i Svebølle
Rotteårsmøde November 2017, Middelfart
Deling og samarbejde Skype for Business Give styringen til andre...
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Gennemgang af ansøgningsflowet for ansøgere til de videregående uddannelser 30. Januar 2017.
Bestilling og ordrebekræftelse
Nye digitale løsninger
Introsidernes betydning
Risikovurderinger/besigtigelser
Ledningsregistrering MR-Consult V/ Mogens Rasmussen Tuekærvej 11 Holeby Holeby Vandværk Nøbbøllevej Holeby.
Klassifikation & Organisation
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Kloakfornyelse på Kirketoftvej og Skovbakkevej
GUIDE TIL BRUGEN AF MAPPER I MINE DOKUMENTER
Oprydning i SkoleIntra
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Præsentationens transcript:

Kloakmesterdag, Herning Vand 8. februar 2019

Byg & Miljø Ejer opretter sag (start sag med privat NEM-id) Digitalisering af ansøgninger www.bygogmiljoe.dk eller Google ”Byg og miljø” Ejer opretter sag (start sag med privat NEM-id) Kloakmester opretter sag (start med ejendom og log derefter på med firma NEM-id Der kan gives ”se-adgang” eller ”aktiv adgang” til ejer (Fuldmagt fra ejer underskrives). Tegninger vedhæftes som pdf-filer (find fil – upload) Indtegning i B & M, er ikke egnet til at lægge i byggesargsarkivet. Sagen kan hele tiden følges og når der sker nyt, får ansøger besked i e-boks, om at kikke i sagen. Tilladelser og mangelskrivelser bliver sendt på denne måde.

Aktuelle kategorier i byg & Miljø: - Nedsivning af tag- og overfladevand eller spildevand - Tilslutning til kloak - Tilslutning tag- og overfladevand (bruges sjældent) - Nedrivning HUSK: Tegninger skal vedhæftes som pdf (Find fil – upload)

Dræn/omfangsdræn Omfangsdræn: Dræn SKAL ved separering, altid kobles på regnvandssystemet. Eksisterende omfangsdræn som huse fra før i tiden er opført med (tørholdelse af bygning)kan kobles på uden tilslutnings- tilladelse. Nyetablering af omfangsdræn, kræver tilladelse. Andet dræn: Dræn der ikke er etableret til tørholdelse af bygning, kan ikke kobles på Herning Vands system.

Nedrivning af bygninger - kloak Stikledninger til kloak skal sløjfes og graves fri i skel. Herefter SKAL Herning Vand kontaktes på nr. 51509236. Herning Vand foretager selv afpropning fra skel ud mod hovedkloak(kontrol) Eksisterende nedlagte kloakledninger og brønde på grunden SKAL fjernes. Stikledninger der skal bibeholdes som fremtidigt afløb, afsluttes med en skelbrønd.

Tegningsesarkiv Er åben for alle og kan findes på Herning Kommunes hjemmeside. www.herning.dk , Søg – Tegninger – Byggesagsarkiv eller brug www.filarkiv.dk (Scroll ned og vælg Herning Kommune, vælg derefter adresse. Skriv2-3 bogstaver af adressen og vælg fra listen. Her vises det der ligger på den private ejendom. På Herning Vands hjemmeside findes webgrafkort, som viser den offentlige kloak med stik ind til de private grunde. Info-knap giver flere oplysninger.

Separering Regnvand og spildevand på privat grund, opdeles i hvert sit system. Dette kræver ikke tilladelse. Dispensation: Dog kræver det ansøgning, såfremt specielle forhold, (se Herning Vands hjemmeside) gør at det ikke umiddelbart er muligt at adskille regnvand og spildevand uden forholdsmæssigt store omkostninger. Det gælder for Regnvandsafløb fra kælderskakt (Tegning med markeret skakt, areal, overflade) Afløb fra lyskasser (Tegning med markerede lyskasser, areal, overflade) Indvendigt tagnedløb i boliger med flad tagkonstruktion, hvor regnvand og spildevand løber sammen inde under bolig (stor omkostning). Dispensation til dette bortfalder hvis tagkonstruktionen ændres. Det er kloakmesterens opgave at søge dispensation hos Herning Kommune inden separering udføres. Ansøgning sendes til byggeri@herning.dk Færdigmelding skal indsendes hurtigst muligt efter udført separering. Borgers frist for separering skal overholdes – kort efter frist udsendes varsel om politianmeldelse

Nedsivning af regn- og overfladevand Hvis regn- og overfladevand skal nedsives på egen grund, kræver det en tilladelse. Der kan være specielle forhold vedrørende grund- og drikevand, jordens nedsivningsevne samt visse tagbelægninger (tjærepaptag/metaltag), der enten stiller krav til nedsivningsformen eller gør at der ikke må nedsives. Der skal ansøges om nedsivning i ”Byg & Miljø” Såfremt ejer selv ønsker at udføre nedsivningsdelen, bør I informere borgeren om vigtigheden af at få søgt en tilladelse. Se mere om nedsivning (LAR) på vores hjemmeside https://boligogbyggeri.herning.dk/bolig/lokal-anvendelse-af-regnvand

LAR-løsninger

Nedsivning af hus-spildevand i det åbne land Vær opmærksom på hvis en ejendom på landet og ændrer på kloakforhold i bolig. Det kan nemlig, få indflydelse på, om der stilles nye krav til septiktank og nedsivning af spildevand. For eksempel hvis der bygges et badeværelse/ bad mere. Det gælder især for gamle anlæg, som i den forbindelse vil kræves opdateret.

Rottebekæmpelse, kloakbrud § 3. Enhver der konstaterer forekomst af rotter, skal straks anmelde dette til kommunalbestyrelsen Når I har repareret kloak efter mig skal I huske at indsende færdigmelding markeret med Rotteskade

Tegningsmateriale Ved separering: afleveres en situationsplan der viser det fulde system, hermed menes både regnvand og spildevand, og det gælder både eksisterende samt nyetablerede ledninger. Vis jeres afgrænsninger og sæt gerne notater på tegningen. Ved Nedsivning: Såfremt der er etableret nedsivning af overfladevand(efter tilladelse selvfølgelig) vises rørføring og placering af faskine eller nedsivningsanlæggets placering på én samlet tegning(regnvandsanlæg og spildevandsanlæg). Såfremt ejer selv laver nedsivning, noteres dette på tegningen og her viser I blot hvor I har afproppet regnvandet. Ved eksisterende nedsivning, skal I vise eller notere på tegningen, hvilke nedløb der allerede nedsiver og hvis borger ved hvor, så marker det på tegning.

Krav til tegningsmaterialet Tegninger skal være tydelige og rørføringer skal laves med de foreskrevne signaturer. ____________________ spildevand ------------------------------ regnvand -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. Drænledning ------O-V------------------- sandfangsbrønd ___________O________ rensebrønd ( -----) afgrænsning

Levering af tegninger Med kloakmester stempel og underskrift Med tydelig markering af arbejdets adresse Med påskrevet arbejdsemne: Separering, Nedsivning af tag- og overfladevand (helt eller delvist) Nedsivning af spildevand Rotteskade Hvis det er til en sag i Byg & Miljø, uploades tegning og dokumentation i dette sagsbehandler program og ellers sendes tegninger og dokumentation til byggesag@herning.dk Drifts- og brugsvejledning samt Kvalitetssikrings dokument, bliver ikke gemt i sagsarkivet.

HUSK Vi kan ikke se det samme ved skrivebordet som I kan, når I står derude på matriklen

Sidst men ikke mindst… Det er jer der skal arbejde efter tegningerne i arkivet, så tid brugt på at levere kvalitets tegninger, er tid sparet, når I står ude i marken.