Børns stemmer Mikkel Balslev Afdelingsleder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pædofili Pædofili.
Advertisements

Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
1 Senfølger af seksuelle overgreb i barndommen PsykInfo d v. Lone Gerup Adamsen Leder og psykolog CSM Midt Nord.
Løft Sløret - for seksuelle overgreb Center for Voldtægtsofre, Rigshospitalet Karin Sten Madsen Kristina Marie Uddin.
- Er dine rettigheder Foto: Ken Hermann Børns rettigheder.
Manja – socialrådgiver Marianne – psykolog Karin - socialrådgiver.
NFBO konference august 2014 Børns stemmer  Anette Baadsgaard, daglig leder CSO, Rigshospitalet, København  Mimi Strange, direktør, Januscentret, København.
Nothing about us, without us - om vigtigheden af inddragelse af børn Nordisk Forening mod Børnemishandling og Omsorgssvigt Grønland, august 2014.
Dorthe Holm HVASKO.dk Pædagogisk vejledning Dorthe Holm.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Oplæg Region Sjælland. Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var år. Anoreksien var et tegn.
Unge i Grønland Med fokus på seksualitet og seksuelle overgreb.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Børns Beredskab mod vold og overgreb Kuno Sørensen | Psykolog Gitte Jakobsen | Socialrådgiver, cand.scient.soc. Stærke sammen i resiliente læringsmiljøer.
1 ▪ En familie fødes 2016.
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
”Hvordan undgår jeg som professionel at tage parti?” ”Jeg mangler redskaber til samtaler med forældre der har det svært” ”Kan vi forlange at både mor og.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
God Alkoholkultur alkoholdialog.dk.
Respekt for Grænser Fakta
Pædofili og seksuelle krænkelser i idrætsforeninger
Vi hører altid “reglerne” fra kvindernes side
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
BOG: DEN LILLE GULE PIGE
Børns levevilkår Hvert 10. barn i Danmark er udsat for en eller flere former for omsorgssvigt såsom vold, seksuelle overgreb, alkohol- eller stofmisbrug.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Sundhedssamtale med ‘skoleforsømmere’
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Det gode møde i folkeskolen
Trivsel og værdier - i skoletasken
Skriv ansøgning 10 gode råd.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
ÅRHUS AFDELING.
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
En tur i galleriet….
Anbringelser i familiepleje – hvad ved vi om familieplejeanbragte børn og unge? Cisko konference Mie engen den 10. april 2018.
FSAIO ‘s Efterårs Fagdag 6 Oktober 2017
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Et virtuelt community er et socialt fællesskab bestående af:
Dialog mod Vold som business-case
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Agape Foreningen Agape
Danmarks Vejlederforening
Kursus for personer med demens og pårørende
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Velkommen til forældremøde
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Søskendekurser Handicapcentret for Børn, Aarhus Kommune
Sex-graviditet-fødsel
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
Livskvalitet Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med eller uden smøger, overvægt, inaktivitet….. Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med.
Præsentation af Lida og jeg, faglig baggrund
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Peer to peer - det relationelle møde båret af egne erfaringer.
Borgermøde.
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Velkommen til forældremøde
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Hvordan motiverer vi de unge?
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Børns stemmer Mikkel Balslev Afdelingsleder

Gravid? hej Jeg er en dreng på 13 som har meget sex med min kæreste. sidste måned havde vi sex ude kondom (vi glemte) Hun er blevet gravid... Hvad skal jeg gøre? tør ikke sige det til nogen (dreng, 13 år)

BørneTelefonen

BørneTelefonen er børnenes telefon Gratis, anonym og fagprofessionel rådgivning Alle rådgivere skal gennemgå uddannelse Åbent fra 11-02 hver dag året rundt Ca. 43.000 opkald blev besvaret i 2015 - en stigning på ca. 10 % ift. 2014* Ca. 30.000 ubesvarede opkald i 2015 Alle opkald registreres, så vi kan lære og give børnene en stemme. De frivillige er Pædagoger, Lærere, Socialrådgivere, Sygeplejersker, Læger, Psykologer, Sundhedsplejesker *Tallet inkluderer 3000 antal opkald via ForældreTelefonen.

BørneTelefonens historie 2012 SMS og mobilt website 2016 450 frivillige (1. januar) 2001 BørneChatten 2008 FagTelefonen 1987 1977 1993 ForældreTelefonen 2004 Brevkassen 2010 børnetelefonen.dk 2015 Børn hjælper børn

De hyppigste emner i rådgivningen af børn i 2015 Flest rådgivninger om kærlighed, venskaber og relationen til forældre Rådgivninger på telefon, SMS, chat og i brevkassen. Procentgrundlag: 34.140 rådgivninger 31.12.2018

Seksuel risikoadfærd

Børn og unges Stemmer 2015 Statistik på dette og efterfølgende sildes skal tages med forbehold, da data endnu ikke er rensede og kvalitetssikrede

Seksuel praksis - Hvad spørger børn og unge om? Drengene Den første gang: Hvordan man spørger sin kæreste om hun har lyst, hvornår det er for tidligt, tvivl om man har lyst til have sex første gang Om onani: Er det normalt at være optaget af/se meget porno? Er det normalt at onanere? Hvordan gør man? Pigerne At være bange for at være blevet gravid eller manglende beskyttelse ved samleje. Spørgsmål til seksuel lavalder, og særligt ved aldersforskel mellem pigen og kæresten, om deres forhold er lovligt.

Seksuel identitet/orientering - Hvad spørger børn og unge om? Drengene: Spørgsmål om homoseksualitet: Hvad vil det sige at være homoseksuel, hvordan føles det? Børn som oplever ikke at blive accepteret af deres forældre og som bliver mobbet. Om kønsidentitet/transseksualitet: Børn der ringer ind og føler sig ”forkerte i deres drengekrop” og søger rådgivning vedr. kønsskifte. Pigerne: Om biseksualitet: Er det normalt at have lyst til både drenge og piger? Om samtykke og frygt for voldtægt: Spørgsmål til, hvordan man siger fra. Religion og seksualitet: Børn, hvis forældre er meget religiøse og som nægter børnene at have en kæreste, have sex før ægteskabet mv.

Graviditet, prævention og kønssygdomme - Hvad spørger børn og unge om? Pigerne: Muligheden for at få en abort Piger med anden etnisk baggrund, der har haft samleje og nu er nervøse for, at forældrene skal opdage det   Drengene: At en pige/kæreste, er blevet gravid Om ikke at være klar til at blive far

Kroppens udvikling - Hvad spørger børn og unge om? Drengene Om onani: Hvor gammel skal man være og hvordan gør man? Bekymring over manglende udløsning, at det gør ondt og lign.  Om penis: Hvor stor er en ”normal” penis og hvordan bør formen være? Stor bekymring særligt omkring størrelse når drengene sammenligner sig med deres kammerater. Manglende hårvækst er også noget der går dem på. Pigerne Sex for første gang: Hvordan foregår det og hvornår er man gammel nok? Børn der ringer ind fordi de synes, at det er for tidligt at have sex med deres kæreste. Et barn der søger hjælp til at stoppe med at have sex med to jævnaldrende på 12 år. Over/undervægt: Hvornår er man overvægtig/normalvægtig? Børn der søger hjælp til at tabe sig/tage på.

Seksuel krænkelse 1- Hvad spørger drenge om? Seksuelle misbrug, der har stået på i mange år Overgreb ved samvær med den ene forælder Om at krænkeren beder barnet om at holde overgrebet hemmeligt Om skyldfølelse, og om ikke at have sagt ”det” højt tidligere Udtrykker forvirring om, hvad der sker – fortæller, at en voksen gør ”mærkelige” ting ved barnet At være bange for, hvad mor eller far vil gøre, hvis barnet fortæller andre om krænkelsen

Seksuel krænkelse 2- Hvad spørger piger om? Seksuelle misbrug, der har stået på i mange år Om at den ene forældre forgriber sig på barnet uden, at den anden forælder ved det Om at forsøge at undgå overgreb ved fx at lege besvimet, græde eller være tavs Overgreb når mor ikke er hjemme Om ikke at have talt med nogen om ”det” før Selvskade som reaktion på seksuelle overgreb Graviditet som følge af seksuelt overgreb Mindreårige som er blevet tvunget til seksuelt samleje med en ældre dreng/mand Følelse af skyld og skam

Seksuel krænkelse 3- Hvor finder krænkelsen sted?   I skolen 7,2% På bopæl/hjemme 46,0% Samvær 1,0% I daginstitution 0,1% I klub/forening 1,7% På døgninstitution/opholdssted 0,4% I plejefamilie/netværkspleje 0,7% På internet/mobil 3,9% Hos ven/veninde/klassekammerat 3,5% Hos kæreste/ekskæreste 2,6% Andet sted 14,5% Opstår ikke et bestemt sted 9,5% Ved ikke 10,2%

Opsamling Seksuel risikoadfærd - Hvad er det egentlig vi snakker om? Hvem definerer det? Hvad kunne I tænke jer at vide mere om børn, unge og sex? Vi har en masse viden og kan spørge dem om det, vi endnu ikke ved…..