Leavitt’s model Modellen er en oversigt over de dynamiske,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anskaffelse af ny teknologi
Advertisements

Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
En grundlæggende introduktion
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Head Lean Netværks-gruppe.
Anskaffelse af ny teknologi
Oplæg til projektmodel Godkendt til anvendelse på ”TOP 12” af AU IT, STUDIER, ØKONOMI og AU HR d i version 1.0. Nedenfor findes version 1.2.
Tid, hastighed og forandring ...
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Arkitektur - data.
Arbejdsmiljøcertificering
Jespersen & Laursen Erhvervs- og organisationspsykologer Magt kulturen Spindelsvævs- strukturen.
DUA seminar den 5. oktober 2010
- Et interaktivt kursus i forandringsledelse
Systemvalg Oversigt og teknikker Kapitel 2.
Virksomheder – Leavitt’s model
Ledelse af forandringer
Chris Argyris f
Hvad er et problem ? Et problem er i sin negativt ladede betydning en for nogle utilfredsstillende situation. Et problem er i sin positivt ladede betydning.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Kultur i organisationer
Integration af mennesker, processer og arbejdspladser... En fornyet tilgang til design af fremtidens bygning.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Axapta – Dynamic AX Martin Nielsen og Daniel Vistisen.
Arbejdsmodel for RED BARNET. Ny Arbejdsmodel For Red Barnet OVERORDNET MÅL Fastlægge hvordan Red Barnet skal arbejde fremover for at opfylde målsætningerne.
Problemformulering Indeholder:
Organisation og omverden
27 FEBRUAR 2013 XXX 1 Region Midtjylland OPP og OPI Ulf Kjellerup, COWI.
CoM – Matchningsværktøj Opdelt i mindre grupper Ansatte i daglig kontakt med nogle bestemte kollegaer Stabil markedssituation Samme produkter/ydelser.
1 Procesoperatøruddannelsen INNOVATION – Hvad er det ? OECD definerer innovation som implementeringen af et nyt eller væsentligt forbedret.
Udviklingen i virksomhedens omverden Kapitel 7
Informationsformidling Brian Kjær Andreasen Hovedaktivitet 4. [ Viborg]
Ledelsestilsyn, hvad er det?
Design af organisationen
Context- og flow-diagrammer (databaser, del 3)
Rambøll Managements definition af it-governance
Skolen og den sociale arv
Om projektarbejdet ved Keld Helsgaun. Disposition Formål Tidsmæssigt omfang Gruppedannelse Valg af projektemne Arbejdsforløbet Vejlederens rolle(r) Projektrapporten.
4 Interne forhold Oversigt Værdikæder Kernekompetence
Kortdage 2004 Omlægningerne i de offentlige GI/GIS relaterede forvaltninger. Hvordan håndterer man de menneskelige og organisatoriske omstillingsprocesser?
5. Virksomheden i drift Virksomheden i vækstfasen
Systemudvikling i organisationer Systemudvikling som organisation af Keld Bødker Lars Bogetoft Pedersen Præsenteret af Maibritt Peter Gert Forundersøgelse.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Briding the Gaps Between Developers and Users v. Grudin Indledning Faktorer som kan påvirke bruger involvering Kontrakt udvikling Produkt udvikling Intern.
Mennesket og virksomheden
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMIMODEL Overordnet beskrivelse af formål og proces, marts
GENERATION WHY Flere søger virksomheder med andre formål end ren profit. Give noget igen til samfundet. Vi vil i stigende grad søge at gøre en positiv.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Organisation & Kultur SOL3 september 2015 Elsebet Gjetting Cand.comm., konsulent.
Intro til organisations- sociologi v/Janne Seemann ORGANISATION AAU “Organisationsteoriens ambitioner er store. Den sigter mod at forstå og forklare, hvad.
Dynamisk system teori - model
Familiecentret Projekt GOD FÆLLES PRAKSIS. Familiecentret Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi SKAL og der er noget, vi VIL….. vi VIL…..
Samarbejdsaftale Badminton
CASE: Udvikling af system til optimering af kassebemanding
Trekantsmodellen (Side 5-10 i artiklen: 1. IT-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet)
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium Inspiration bla. fra systime.dk
4 Interne forhold Oversigt Værdikæder Kernekompetence
Struktur Teknologi Personer Opgaver.
Nye organisationsprincipper og forretningsgange
Når PR giver gevinst på bundlinjen
Leavitts model.
Trekantsmodellen (Side 5-10 i artiklen: 1. IT-systemers betydning for og påvirkning af menneskelig aktivitet)
Den stabile organisation: Rutiner i organisationer
5. Virksomheden i drift Virksomheden i vækstfasen
Leavitts model.
Forretningsprojektplan
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Præsentationens transcript:

Leavitt’s model Modellen er en oversigt over de dynamiske, organisatoriske processer især i forbindelse med forandrings- og udviklingsstrategier.

Leavitt’s model – Budskab Helhedsperspektiv Fokus på relationerne imellem dimensionerne Ingen af de 4 grundpiller (Struktur, Teknologi, Personer, Opgaver) kan ændres uden at det påvirker hvér af de øvrige. Bemærk: Der er tale om ”impact” på én af grundpillerne – og dernæst ”ringe i vandet” for de øvrige grundpiller.

Leavitt’s model – Omverden Organisationen kan kun forstås i et samspil med omverdenen. Dvs. ændringer I organisationen kan ændre omgivelserne og omvendt. Graden af betydningen af omverden får en større og større betydning sva. offentlig regulering, globalisering og teknologi etc.

Leavitt’s model – Struktur Virksomhedens organisatoriske opbygning. Dvs. arbejdsdeling og kommunikation samt virksomhedskultur og målsætninger. Fx organisationsplaner, Stillingsbeskrivelse, Arbejdsfunktioner, kommunikationsmønstre, forretningsgange. De stabile elementer i organisationen.

Leavitt’s model – Personer De mennesker, der er ansat i virksomheden. De kan f.eks. beskrives ved deres viden, færdigheder, holdninger, motivation og interesse.

Leavitt’s model – Opgaver De hovedfunktioner eller arbejdsopgaver virksomheden skal udføre for at nå de mål, der er sat.

Leavitt’s model – Teknologi Maskiner og programmer, herunder administrative procedurer og arbejds-processer. De tekniske hjælpemidler virksomheden har til rådighed. Den viden der knytter sig til teknologien.

Leavitt’s model – Et eksempel…. Implementering af nyt økonomisystem Ud fra Leavitt vil processen med at implementere et nyt økonomisystem involvere alle de andre dele af virksomheden. EKS. En handelsvirksomhed har intet økonomisystem og har købt et nyt MS Dynamics AX (Axapta)

Leavitt’s model – Eksemplet fortsat Implementering af nyt økonomisystem Hvis et af elementerne ændres, så vil der ske en ændring i de andre elementer. Teknologi: Ny hardware/software (servere, økonomisystem) Personsystem: Ny kundskab Opgaver: Fører til ændring i salg og bogføring Struktur: Fører til nye arbejdsprocesser og ansvarsområder.