Jan Christiansen Nyborg Gymnasium

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PostDK momsmodul Mange netbutikker overser, at der ikke er moms på forsendelser, når de sender varer til privat kunderne med Post Danmark.
Advertisements

20.2 Bidragskalkulation udarbejdet som en efterkalkulation
Erhvervsøkonomi på HG Line Vinterberg.
MOMS - GENERELT Generelle betragtninger omkring moms(merværdiafgift):
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
Indtægter (indtjening)
Kassekredit, disponibel
4 centrale konti NB: Virksomheden fortsætter (going concern)   Resultatopgørelse Balance =Driftsregnskab.
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
8.2 Kontant varekøb og varesalg
21.2 Opdeling af netto- omsætning og vareforbrug
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.2 Kapacitetsomkostninger
16. Regnskabsanalyse Regnskabsanalysens formål og indhold Formål
20.3 Bidragskalkulation ved køb i udenlandsk valuta
Kalkulation Hvorfor og hvordan.
18.3 Kommentarer til budgetterne
21.2 Opdeling af nettoomsætning og vareforbrug
7.1 Momssystemet Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
12 - Regnskabsanalyse.
13.1 Resultatbudget Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
7. Virksomhedens omkostninger
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
20.1 Bidragskalkulation udarbejdet som en forkalkulation
8.1 Faktura 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at se.
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
7. Virksomhedens omkostninger
8. Virksomhedens indtjening
28.1 Overskudsgrad Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
28.2 Omsætning og variable omkostninger
25.3 Afsætning og omsætning
13.2 Budgetkontrol Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
28.4 Andre sammenligninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Ekstraordinær generalforsamling AB Sønderhus Altaner Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Virksomhedens omkostninger
Kapitel 25 Kalkulationer.
Modulerne i økonomistyrings- systemet
Konkurrenceforhold afsætning.
Regnskab i produktions- virksomheder
Prisoptimering Valg mellem afsætningsalternativer (c) Totalmetoden (C)
Pris som handlingsparameter
Kapitel 8 Vareregnskabet Varekøb.
2.3 Virksomhedens økonomi
Personale og Organisation
Virksomhedens indtjeningsevne (d) Virksomhedens rentabilitet (c)
Kapitel 8 Vareregnskabet Varesalg.
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium
Bestilling og ordrebekræftelse
Kap 3.2 Momssystemet.
Salgsbudgetter og budgetkontrol
7. Virksomhedens omkostninger
Handels- og procentregning
Det samlede regnskabssystem
8. Virksomhedens indtjening
Kap Bogføringssystemet.
8. Virksomhedens indtjening
Moms og skattemæssige fradrag
Kap Budgetter HG21.
Præsentationens transcript:

Jan Christiansen Nyborg Gymnasium Begreber og procenter Jan Christiansen Nyborg Gymnasium

Dekort og kreditnota fra leverandør Ved varemodtagelsen kontrolleres varerne for eventuelle fejl og mangler. Fx. Nogle af - eller alle - varerne er defekte, dvs. de har en fejl. Dekort en nedslag i prisen hvis fx. varen er defekt eller forkert Kreditnota en tilbageskrivning af for meget indbetalt beløb (dekortbeløbet) Kredit – hvad er det Når virksomheder handeler med hinanden de ofte på kredit med hinanden. Hvad betyder det at ”købe på kredit”?

Handels og betalings betingelser Kontant, dvs. her og nu 30 dage netto, dvs. inden 30 dage efter fakturadato Løbende måned + 15 dage, dvs. resten af måneden og 15 dage ind i næste måned 3 måneder, dvs. inden 3 måneder eller 90 dage efter fakturadato Netto kontant, dvs. inden 8 dage efter fakturadato I visse tilfælde opnås der en rabat, hvis der betales inden en bestemt frist, fx. 8 dage - 2 % Her har køberen en frist på (kun) 8 dage til at betale fakturaen. Til gengæld opnås en betalingsrabat på 2 % af varebeløbet eksklusive moms.

Kalkulationsfaktor  Arbejdet med at beregne en vares pris hedder 'at kalkulere'. Selve beregningen, der foretages, er en kalkulation. I det daglige salgsarbejde anvender sælgerne ofte en kalkulationsfaktor. En kalkulationsfaktor er det tal, man ganger med en vares indkøbspris for at komme frem til salgsprisen.

Kalkulationsfaktor udregning Pia skal prismærke et par Footware damesko. Indkøbsprisen er kr. 307,12. Modellen er helt ny i butikkens sortiment og Rikke Bæk har oplyst, at salgsprisen inklusive moms er kr. 698,00. Kalkulationsfaktor = Salgspris inkl. moms / indkøbspris ekskl. Moms Kalkulationsfaktor = kr. 698,00 /kr. 307,12 = 2,27

Udregning af en Dekort på 8%

Hvad er en Debitor og en Kreditor Hvad er en Debitor og en Kreditor? …og hvordan ser Fashion Shoe regnskab ud En Debitor er vores Kunde, som kan skylde os penge hvis de har købt på kredit. En Kreditor er en vi skylder penge hvis vi har købt på kredit.

Varer forbrug og omsætning Varelageret forøges, når der købes varer hjem, altså en udgift for vi skal betale.   Nettoomsætningen (varesalget) er en indtægt, men i det øjeblik, varerne forlader varelageret, opstår der en tilhørende omkostning – hvorfor? Samtidig med varesalget sker der med andre ord et såkaldt vareforbrug, der viser salget opgjort til kostpriser. Kostpris er den pris en vare har, når købspris og alle omkostninger er medregnet, men uden eventuel fortjeneste. 

Nettoomsætning, Vareforbrug og Kostpris

Bruttofortjeneste og bruttoavanceprocent Bruttofortjenesten, der viser forskellen mellem varernes salgspriser og kostpriser – eller som herunder Man beregner ofte en bruttoavanceprocent, som viser, hvor meget bruttofortjenesten udgør i procent af omsætningen Hvad er fordelen ved at regne i procenter?

Hvorfor regner man også i procenter og ikke kun i kroner? I handelsvirksomheder er bruttoavanceprocenten et meget anvendt nøgletal. Det fortæller, hvor godt det går på en overskuelige og enkel måde.

Et eksempel på udregning af Bruttofortjeneste Sådan gør man 280 / 480 * 100 = 58,3

MERE Bruttoavanceprocent ved flere sko Det ses, at butikken opnår en større bruttofortjeneste i kr. ved at sælge 10 par i stedet for kun 1 par. Men bemærk, at de 2 bruttoavanceprocenter er éns. Det skyldes, at salgs- og kostpriserne i eksemplet er de samme, uanset om der sælges 1 eller 10 par

Procentændring over tid Man kan også beregne en procentændring mellem to tidspunkter. Her sammenlignes det nyeste tal (slutværdien) med det ældste tal (startværdien).