Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Personale og Organisation

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Personale og Organisation"— Præsentationens transcript:

1 Personale og Organisation

2 Personale og Organisation - udgifter
I Fashion Shoe udgør vareforbruget 68 % af nettoomsætningen. Personaleomkostningerne i procent af nettoomsætningen opgøres til 15 %. Denne udregning viser, at personale-omkostningerne udgør kr. 15 for hver gang, forretningen sælger varer for kr. 100 (uden moms). Er det godt eller dårligt?

3 Personale og Organisation
Det korte svar er JA det er meget godt  Branchestatistikken for skobutikker viser, at personaleomkostningerne i gennemsnit udgør 20 % af nettoomsætningen. Fashion Shoe ligger altså noget under branchegennemsnittet, når vi ser på personaleomkostningernes andel af nettoomsætningen. Dette skyldes måske, at der i Fashion Shoe er ansat forholdsmæssigt flere butikselever (billigt) og færre salgsassistenter (dyrt) end i branchen som gennemsnit. Endelig er der heller ikke fratrukket løn til ejeren (skylder).

4 Personale og Organisation
Ansættelse af medarbejder kræver at der er styr på følgende forhold Rettighed og pligter til og fra medarbejder Funktionærloven Overenskomst mellem arbejder og ledelse Link for mere info:

5 Personale og Organisation
Virksomhedens funktioner Link for mere info:

6 Personale og Organisation
Organisationsprincipper der findes overordnet 3 du skal kende: Linje princippet Linje/stab princippet Funktionelle princip Se de 3 videoer på link herunder Link for mere info:

7 Personale og Organisation
Opgaver 6.2a 6.3b 6.3c


Download ppt "Personale og Organisation"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google